anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

A venit sau nu a venit Hristosul a doua oara in timpul generatiei Lui?
"Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi CEI CE L-AU STRAPUNS. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui!" - Apocalipsa 1:7
Comparati cu:
„Adevărat vă spun, că Sunt unii din cei ce stau aici, care nu vor muri până nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu venind cu putere." – Marcu 9:1
Si cu:
Isus i-a răspuns: „Dacă vreau ca el să rămână până voi veni Eu, ce-ţi pasă ţie? Tu vino după Mine!" - Ioan 21:22
Si ar mai fi cateva dar umplu lista degeaba pentru niste neintarcati...

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Ha?
@LovedbyGrace: L-ar fi omorit biserica, stai calma. Tu iti dai seama ca intoarcerea personajului respectiv - presupunind ca el a existat vreodata si chiar e cine se zice in poveste - ar da peste cap afacerile bisericilor care se bazeaza pe biblie pentru a duce masele de nas si a le mulge de bani?

44 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

M-as adresa cu prietene, dar inca nu ti-am facut cunoscut totul, si nici nu am fost cunoscut de tine intru totul, deci o sa iti spun frate?
In orice caz, esti decent in conversatie, crestin adevarat, cel putin pana acum acesta iti este numele, pastreaza-l in continuare.
Hai sa facem lumina, sau intuneric, depinde ce vezi tu cu sufletul tau.
Daca esti in lumina vei vedea lumina, daca esti in intuneric vei vedea intuneric.
1.Te-ai dus prea departe cu 1000 de ani, intoarce-te aici :https://www.biblegateway.com/passage/?search=Apocalipsa%207&version=NTLR
Aceasta e a doua venire fara nicio judecata.
A doua judecata, macar ca nu a fost nicio judecata prima, nu are venire, si judecata e in duh.
2.Nu pentru ca spune clar ca vor vedea imparatia Lui Dumnezeu venind ea la ei, nu ei la ea, si a venit, unul a fost luat si altul a fost lasat in 70 d/Hr, cu o "judecata" specifica ei.
3.Nu are nevoie de explicatii?
Iisus rosteste un cuvant doar de dragul de a se afirma?
Si iata ca cuvantul Lui s-a implinit, Ioan a fost rapit la cer si nu a mai murit https://www.biblegateway.com/passage/?search=Apocalipsa+4%3A1&version=RMNN iar Petru si Pavel au murit rastigniti la Roma.

Inca nu ti-am facut cunoscut totul, mai am multe dovezi in favoarea Adevarului, deci numai o clipa si nu vei mai avea nimic de zis sau interpretat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Compara Apocalips 7:1 cu Matei 24:31
Aceasta e venirea Hristosului cu ingerii Lui.
Pecetile s-au pus in Apocalips si in Matei unul a fost luat si altul a fost lasat, unul si acelasi eveniment: A doua venire a lui Isus.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru h379m3973423):

Acesta e argumentul tau pentru intrebarile mele?
Deci cu asta se ocupa bibliologia voastra.
Si eu ma bucur de aceste cuvinte https://www.biblegateway.com/passage/?search=Luca+10%3A21&version=NTLR adresate impotriva rabinilor de azi.

Om de ultima speta?
Fatarnicule, vei vedea in curand cum oamenii mai luminati de fel se vor trezi ca tine imbratisand minciuna religioasa, dar atunci va fi prea tarziu pentru tine, pentru ca tu vei fi un ultim om de speta care sa mai creada in asa ceva.

| anonimg a răspuns:

Rolul principal al Bibliei este sa ne puna intr-o relatie buna cu Dumnezeu, intr-o stare dupa voia Lui (Isaia.53:11), sa ne schimbe caracterele. Numai in felul acesta vom avea parte de binecuvantarile scrise in aceasta Carte.
Cat despre intepretarile scripturistice, acestea trebuie puse pe locul al doilea dupa caracter. Biblia se poate interpreta singura. Nicidecum nu avem voie sa-i dam o alta interpretare decat aceea care ne-o ofera. Trebuie sa avem o relatie buna cu Dumnezeu -data de Duhul Sfant- pentru ca sa intelegem, dar si ca sa acceptam lucrurile scrise in Biblie.
Cand relatia cu Dumnezeu se va armoniza, in mod automat ne vom armoniza si cu Biblia.
Dumnezeu nu pune accent pe cunoasterea profetiilor; ci El stie ca nevoia noastra cea mai mare este sa fim mantuiti.

| h379m3973423 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt adresate evreilor pentru că astfel a fost cu putință mântuirea tuturor oamenilor. Pe mine mă poți scuti de ipotezele tale dubioase.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru h379m3973423):

Nu, sunt adresate Rabinilor de ieri si de azi:https://www.bible.com/ro/bible/191/MAT.23.8.VDC
Iar copilasii, oamenii de rand, apostolii, au facut de ras intelepciunea carturarilor, si o sa fii si tu facut de ras la randul tau.

| Katsune a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai si daca stiai, la ce-ai mai intrebat? Oricum, ca sa stii, nu poti sa schimbi nimanui convingerile, oricat de multe explicatii dai. Eu tot zic ca nu a venit a doua oara.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Katsune):

Pai vreau sa stiu cine e religios cu adevarat si cine citeste cu adevarat biblia, ca sa stiu cu ce fel de oameni stau de vorba.
Dar asa, ca o mica paranteza, religiosii de pe vremea lui Iisus nu citeau mai deloc biblia veche(Tora), ca daca ar fi citit-o cum a citit-o Iisus ar fi aflat si de venirea lui Ilie:
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Matei+17%3A12&version=NTLR
Dar ei si azi il asteapta pe Ilie cum il asteptati voi pe Iisus, desi Ilie a venit.

| h379m3973423 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ți-am zis că mă poți scuti de ipotezele tale dubioase.winking

Si ce rezolvi cu asta? La ce te ajuta? Oricum, poate sunt oameni care citesc Biblia, dar degeaba ca tot nu inteleg( cum e si cazul tau, de altfel)

| Katsune a răspuns (pentru Katsune):

Si adica, daca dai de o persoana care nu e religioasa, nu mai vorbesti cu ea?

anonim_4396

Pai mai vedem daca nu inteleg ce citesc, deocamdata Matei 24 e legat de daramarea templului(70/d hr in caz nu stiai) si venirea imediata a Fiului Omului.
Ai citit tot Matei 24?
Sau macar ofera-mi niste contraargumente in plus, daca tot stim sa acuzam in stanga si dreapta.
Tu zici ca stii, eu zic ca stiu.
Eu aduc argumente, tu nu aduci, unde ajungem?
A, la acuzatii nefondate pe nimic, nu-i bai, toti suntem experti la asta.

anonim_4396

Vorbesc, ceea ce fac si acum.
Eu am prieteni si atei, deci nu e o problema daca am prieten si un religios profund.

A, scuze. Nu mai vorbesc cu tine. Nu sunt obligat sa-ti dau explicatii, oricum nu ai intelege.