| Inferno a întrebat:

In timpul unei partide de sah adversarul isi da capul pe spate si dupa cateva secunde de gandire profunda... "Zdrang!". O lovitura de cap amplasata in centrul tablei o face sa se rupa,piesele sarind in toate directiile. Dupa care,cu un ras zgomotos si cu o privire tampa participantul isi anunta victoria, ridicandu-se si plecând.
Va dati seama uimirea unui jucator de sah experimentat in fata unui asemeena competitor natang. Pana si satisfactia victoriei paleste in fata prostiei.

Cam asa este categoria religie unde jucatorii de sah experimentati sunt cei ce inca mai gândesc, mare majoritate a teistilor sunt adversarii,iar regulile jocului de sah sunt regulile bunului simt pe care toti ar trebui sa le stapanim,dar se pare ca nu.

Pana si eu, pasionat de polemici, m-am plictisit de gândirea lenesa a acestor utilizatori. Ce sens are sa ai dreptate in fata unei buturugi.

Am vazut ca mai exista cativa useri cu mintea pe umeri. Ce va face sa frecventati aceasta categorie?

25 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ce va face sa frecventati aceasta categorie?
plictiseala, mai glumesti cu uni, cand le citesti aberatile de care dau dovada, libertatea de exprimare, poate ca cineva va iesi din zona de confort si va cauta sa fie deschis la minte, dar ei sunt dogmatici, limitati si urasc orice explicatie rationala

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Uite ce afirma o studenta
acum o oră | Yavanna a răspuns (pentru Nilsson):
Oamenii sunt diferiti, unii nu au capacitatea necesara de a intelege niste lucruri destul de complexe, ( sau din teama de puterea asta foarte mare a unui Dumnezeu, sau din nesiguranta, sau comoditate...e mai simplu sa spunem bum si s-a format lumea, decat sa ne gandim la lucruri mai complexe) astfel se rezuma in a crede ca suntem rodul unei explozii happy
As vrea sa ii vad si pe ei cum creaza un scaun printr-o explozie. Vor reusi? 0 sanse. Nu mai zic de lumea asta atat de complexa...
Sa fie rezultatul unei explozii?
Ntz, ma cam indoiesc.

incredibil, daca studenti asta au invatat la fizica, chimie ca o explozie a creat totul, incredibil si cica asta afirma stiinta, cata prostie

Acum o oră | Steregoi a răspuns:
Da, cineva care spune ca Universul s-a creat singur prin Big Bang e precum unul care spune ca o pictura din pestera s-a pictat singura. Dumnezeu nu s-a creat singur sau nu s-a autocreat pentru ca Dumnezeu nu are inceput si exista dintotdeauna.

altul care in prima faza spune ca cica big bang nu se putea crea singur dar un dumnezeu care a creat totul din nimic a existat dintotdeauna, cum naiba putea exista daca nu exista timp sau spatiu unde sa apara, argumente de gradinita

| Steregoi a răspuns:

Briciul lui Occam nu-ti da dreptate. Cineva ca Dumnezeu care a creat toate e cea mai simpla explicatie. Ce caut eu aici? Imi exprim liber parerile si vreau sa vad nitel si din parerile altora ca tine. Oamenii de stiinta isi complica viata prea mult cu teoriile lor. 1 Corinteni 1:19-25:"19. Căci scris este: "Pierde-voi înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa celor învăţaţi voi nimici-o".
20. Unde este înţeleptul? Unde e cărturarul? Unde e cercetătorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebună înţelepciunea lumii acesteia?
21. Căci de vreme ce întru înţelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înţelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii.
22. Fiindcă şi iudeii cer semne, iar elinii caută înţelepciune,
23. Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie.
24. Dar pentru cei chemaţi, şi iudei şi elini: pe Hristos, puterea lui Dumnezeu şi înţelepciunea lui Dumnezeu.
25. Pentru că fapta lui Dumnezeu, socotită de către oameni nebunie, este mai înţeleaptă decât înţelepciunea lor şi ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor."

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Nu esti la razboi ca sa iesi din zona de confort. Stai calm Ray. Dumnezeu ne cheama la pace si liniste si confort si nu la razboi. Doar Satan cu necredinta lui cheama oamenii la concurenta si razboi.

Mie Yavanna mi-a dat ignore si nu stiu motivul.

Nu stim la modul riguros ce este spatiul si timpul cu toata fizica pe care o stim noi si oamenii de stiinta.

| SG1995 a răspuns:

Amuzamentul.

| Mircea08 a răspuns:

Nu intreba pe altii, intreaba-te pe tine!

| RAY a răspuns (pentru Steregoi):

Wow Yavanna ti-a dat ignore, incredibil )))))))))))))) a facut riduri de la nervi

Dumnezeu ne cheama la pace si liniste si confort si nu la razboi.
Deuteronomy 13:7-12 ~
7dintre dumnezeii popoarelor cari va înconjoara, lînga tine sau departe de tine, dela o margine a pamîntului pana la cealalta-
8sa nu te învoiesti si sa nu -l asculti; sa n’arunci spre el o privire de mila, sa nu -l cruti, si sa nu -l ascunzi.
9Ci sa -l omori; întai mîna ta sa se ridice asupra lui ca sa -l omoare, si apoi mîna întregului popor;
10sa -l ucizi cu pietre, si sa moara, pentru ca a cautat sa te abata dela Domnul, Dumnezeul tau, care te -a scos din tara Egiptului, din casa robiei.
11Sa se faca asa, pentru ca tot Israelul sa auda si sa se teama, si sa nu se mai savîrseasca o fapta asa de nelegiuita în mijlocul tau.
Deuteronom 17:2-5~
2Se va gasi poate în mijlocul tau, într’una din cetatile pe cari ti le da Domnul, Dumnezeul tau, un barbat sau o femeie care sa faca ce este rau înaintea Domnului, Dumnezeului tau, si care sa calce legamîntul Lui;
3care sa mearga dupa alti dumnezei ca sa le slujeasca si sa se închine înaintea lor, dupa soare, luna sau toata ostirea cerurilor, asa cum eu n’am poruncit.
4De îndata ce vei lua cunostinta si vei afla lucrul acesta, sa faci cercetari amanuntite. Daca lucrul este adevarat, daca faptul este întemeiat, daca urîciunea aceasta a fost savîrsita în Israel,
5atunci sa aduci la portile cetatii tale pe barbatul sau femeia care va fi vinovat de aceasta fapta rea, si sa ucizi cu pietre sau sa pedepsesti cu moartea pe barbatul acela sau pe femeia aceea.

Ezechiel 9:5-7~
5Iar celorlalti le -a zis, în auzul meu:,, Treceti dupa el în cetate, si loviti; ochiul vostru sa fie fara mila, si sa nu va îndurati!
6Ucideti, si nimiciti pe batrîni, pe tineri, pe fecioare, pe copii si pe femei; dar sa nu va atingeti de nici unul din ceice au semnul pe frunte! Începeti însa cu Locasul Meu cel sfînt!" Ei au început cu batrînii, cari erau înaintea Templului. 7Si El le -a zis:,, Spurcati casa, si umpleti curtile cu morti!… Iesiti…" Ei au iesit, si au început sa ucida în cetate.

Intelege naibi ca satana nu face nimic fara voia lui iahve, numai tot da vine pe satana, dumnezeu face ce are chef cand vrea el, nimeni nu face ce vrea decat el, satana are credinta fata de iahve si doar de iahve atat

Nu stim la modul riguros ce este spatiul si timpul cu toata fizica pe care o stim noi si oamenii de stiinta.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Spa%C8%9Biu-timp

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Incerc sa adun informatii pentru a formula intrebari la care sa nu poata raspunde folosind Biblia.
Pana acum n-am gasit, ca daca le convine vreun pasaj din cartea aia, il iau drept bun, dar daca nu le convine, il considera o metafora.

Daca Satan credea in Dumnezeu nu se punea cu el la contre.

Au trecut timpurile alea. El face sa devina si nu sta. Scopul final al lui Dumnezeu e pacea si armonia sub guvernarea lui directa fara niciun impotrivitor. Cand va scoate maceta la Armaghedon se va razbuna prin Hristos. Noi doar vom privi in pace.

E incepatoare.

| m1dn1gh7 a răspuns:

Evrika! Noroc cu ateii care lumineaza buturugi.
Te afli intr-o ceata densa prietene, daca-ti ies cateva socoteli nu te pune pe acelasi piedestal cu Thales sau Platon, ca-ti rupi carca singur. Dumnezeu n-o sa-ti apara niciodata la usa sa-ti dea noroc si sa te invite la o apa plata. Ca sa gasesti ceva, trebuie sa cauti. Daca-ti pierzi cheia de la masina, nu stai cu mainile in buzunar ca poate iti apare. O cauti, stii? Intr-adevar, nu implica o gandire extraordinara, ce sa facem, noi credinciosii suntem mai lenesi la mansarda. :-

Probabil Yavanna are o slabiciune fata de mine si pentru ca sa nu intre in pacat mi-a dat ignore. happy

| 6684464 a răspuns:

Nu am sa raspund la intrebarea respectiva pentru ca ma consider cam prost dupa intrebarea cu "probabilitatea 66%".
Pentru cineva care este pasionat de stiinta, nu ar trebui sa te puna pe ganduri trei chestii?
1. Cum si de ce s-a ajuns la toata aceasta materie tangibila?
2. De unde tot acest spatiu ce permite actiunile legilor fizice cunoscute?
3. De ce suntem singura specie de animale care a evoluat in felul acesta?

| RAY a răspuns:

Acum 4 ore | Bissell a răspuns:
Evrika! Noroc cu ateii care lumineaza buturugi.
Te afli intr-o ceata densa prietene, daca-ti ies cateva socoteli nu te pune pe acelasi piedestal cu Thales sau Platon, ca-ti rupi carca singur. Dumnezeu n-o sa-ti apara niciodata la usa sa-ti dea noroc si sa te invite la o apa plata. Ca sa gasesti ceva, trebuie sa cauti. Daca-ti pierzi cheia de la masina, nu stai cu mainile in buzunar ca poate iti apare. O cauti, stii? Intr-adevar, nu implica o gandire extraordinara, ce sa facem, noi credinciosii suntem mai lenesi la mansarda. :-

da te pui sa isi cauti cheile,dar pe dumnezeu nu il gasesti niciodata ca fiind ceva care exista, de chei stii ca exista, dar de dumnezeu nu stii, credinta nu are ca baza vreo dovada, ratiune

| RAY a răspuns (pentru 6684464):

1. Cum si de ce s-a ajuns la toata aceasta materie tangibila?
energia rezultata din acel big bang sa convertit in materie, cum a aparut energia nu stim inca
De unde tot acest spatiu ce permite actiunile legilor fizice cunoscute?
legile fizice au aparut o data cu evolutia universului
De ce suntem singura specie de animale care a evoluat in felul acesta?
de ce unele specii sunt specializate in unele chesti si altele nu, pentru ca fiecare specie s-a adaptat, omul are cel mai mare neocortex, a il pune pe dumnezeu in ecuatie nu rezolvi nimic

| 6684464 a răspuns (pentru RAY):

1) Nu L-am pus, si 2) nu ai dat nici un raspuns clar la nici una dintre intrebari, nimeni nu a dat. La 2. cel putin nici nu ai raspuns.

| m1dn1gh7 a răspuns (pentru 6684464):

Ma scuzi ca folosesc raspunsul tau.
Pentru Ray: Ma ai la ignor, spre urmare nu iti pot raspunde.