| Inferno a întrebat:

In univers exista 4 forte fundamentale, putem spune de Dumnezeu ca este cea de a 5-a, iar aria sa de influenta (campul fortei) tinde spre infinit? Putem sapune ca interactioneaza subtil in mod constient sau inconstient cu alte forte din UNivers?

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Angel0 a răspuns:

La momentul actual se cunosc doar 4.
Nu putem spune ca Dumnezeu este a 5-a.

| shadovv a răspuns:

Acest lucru cam spune (si face greseala multor filozofi) "natura este Dumnezeu" in loc sa spuna "natura este controlata de Dumnezeu". Eu prefer sa mi imaginez metafizica lumii in modul urmator: Dumnezeu a "scriptat" legile fizicii. Noi traim intr o lume asemanatoare cu un program pe calculator unde Dumnezeu este programatorul (El poate sa intervina in script). Pentru El aceste patru forte sunt doar niste simplitati matematice usor modificabile (asa se explica mersul pe apa, transformarea la nivel molecular a apei in vin, vindecarea bolilor, numai ca noi fiind fiinte limitate mistificam acest lucru).

| Inferno explică (pentru shadovv):

Cand am dezvoltat rationamentul a plecat de la vederea panteista a Lui Dumnezeu.

| Alphawolf a răspuns:

In varianta propusa de tine Dumnezeu nu ar mai fi creator absolut. Apar niste intrebari: Cum au aparut cele 4 forte? Tot asa putea sa apara si a 5-a! Pica si eternitatea, pentru ca si cea de a 5-a forta ar trebui sa fie in timp si spatiu. Apoi alta: Fara cele 4 forte, a 5-a(Dumnezeu) mai poate fi Dumnezeu(influenta care tinde spre infinit)? Acum intrebarea finala: Cum a aparut timpul, spatiul si cele 5 forte?

| Pufuletica98 a răspuns:

Da de ce nu vorbesti si tu mai omeneste sa intelegem si noi! Serios nu am inteles nici un cuvant din intrebarea ta, fara suparare.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Pufuletica98):

Se numeste fizica.

Întrebări similare