| sabin89 a întrebat:

În urmă cu vreo trei săptămâni şi ceva, mai exact în 9 iunie pe un topic al lui AlexDorinel la categoria Legislaţie, se putea citi următorul comentariu, făcut de un creştin, care susţine cu înflăcărare învăţăturile biblice: "Românii sunt nişte specii de vieţuitoare pe o scară mai de jos decât animalele".
Cu ce aţi identifica spiritul din spatele acestor cuvinte? Cu unul: a) creştin b) nazist c) fascist d) altele

14 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns:

"Românii sunt nişte specii de vieţuitoare pe o scară mai de jos decât animalele".

Sa fiu sincer, in privinta anumitor persoane (nu doar romane), cam are dreptate. Pur si simpu inteligenta lor se poate compara cu cea a unor animale. E posibil ca sa existe anumite animale care sunt chiar mai destepte decat anumiti oameni.

| sabin89 explică (pentru Mayhem666):

Nu apare aici ideea de "anumite persoane", ci "românii", întreaga naţie. Săracul, nu-şi dă seama că s-a inclus şi pe el.
Şi mai e ceva. Dacă auzi pe cineva nereligios că spune asta, poate nu îţi sare aşa în ochi. Dar spuse de unul care propăvăduieşte din toţi răruncii iubirea de aproapele, e...nu ştiu cum să zic.

| Mayhem666 a răspuns (pentru sabin89):

Partea cu anumite persoane e de la mine nu de la el. Aia e ce cred eu. Anumite persoane chiar au un intelect care poate fi comparat sau chiar intrecut de cel al unui animal oarecare.
Dar da, sa spuna ca intreaga natie e asa, e putin cam prea de tot. Probabil nu a vazut ce atrocitati pot spune si face Americanii.
Un American, tanar, care are scoala si facultate sa spuna o bazaconie mai mare decat un Roman care e batran, cu idei invechite si care are doar 4 clase, nu da prea bine pentru ei.
Am vazut pe internet ca se duceau oamenii pe strada si ii intrebau pe Americani, tineri, intrebari care si un batran ar sti, si se faceau de ras. Cum sa spui ca Paris e tara? Sau ca Asia e in Europa? Sau ca capitala Parisului e Japonia? Sau cand iti arata mapa lumii si iti zice sa arati o tare, orice tara, sa spui Africa si sa arati spre America Latina. Doua greseli intr-un singur raspuns. Sau sa iti arate harta Americii, propria ta tara, dar sa o puna cu susul in jos si sa nu iti dai seama ce e? Unii au spus Australia, iar altii au spus Europa. Cat de prost sa fi sa nu iti dai seama? Intr-adevar, unii romani sunt prosti, dar macar ei stau linistiti in banca lor si doar aia super prosti arata ca sunt prosti, dar Americanii nu numai ca sunt prosti, dar arata si intregii lumi cat de prosti sunt, si mai se si lauda si promoveaza prostia. Ei se mai cred si buricul pamantului pe langa toate astea.

| CostinAlamariu a răspuns:

Niciunul dintre variante.

Spiritul din spatele acestor cuvinte e unul de ratard frustrat

| CIaudiu a răspuns:

E) analfabet

| DarthNiger a răspuns:

Nu il cunosc pe acest individ, nu am auzit niciodata de el si nu are vreo valoare sau importanta in ochii mei, deci prin urmare e un alt guraliv cu capul mic, care crede in teorii conspirationiste si asteapta sa vina extraterestrii sa il duca pe planeta lor.

| DonEduardo a răspuns:

Nazist.

| Florin9Florin9 a răspuns:

"un creștin care susține cu înflăcărare învățăturile biblice"

E ca și cum aș zice eu de un ateu care știe doar să înjure și să jignească pe cei care cred în Dumnezeu că e "un ateu înflăcărat care susține știința" vrând să dau de înțeles că așa sunt toți ateii care susțin știința.

| sabin89 explică (pentru Florin9Florin9):

Nici prin gând nu mi-a trecut să generalizez, să spun că aşa sunt toţi creştinii. M-am referit la un caz individual.

| Gligore2000 a răspuns:

Cred ca a gresit cu generalizarea.
Unii romani sunt mai jos pe scara evolutiei decat unele animale.
Si cu asta cred ca esti de acord, nu fac nume ca iar raman fara cont.

| sabin89 explică (pentru Gligore2000):

Dar cu "nişte specii de vieţuitoare"...cum e? Deci nici măcar nu i-a numit oameni. Le putea spune oameni înapoiaţi, oameni leneşi sau oricum, dar oameni.

| Gligore2000 a răspuns (pentru sabin89):

Unii dintre noi inca nu merita sa fie numiti oameni.
Dinca de exemplu.

| Babacunene a răspuns:

Poate a vrut sa spuna ca omul a decazut mai rau decat animalele intrucat animalele n-au pacatuit in timp ce omul a pacatuit.