| AlexeHellsing a întrebat:

În vremurile de pe urmă, oare în ce chip își vor plânge păcatele ateii?

61 răspunsuri:
| BeInnocent a răspuns:

In intuneric, regretandu-si viata cu lipsa lui Dumnezeu si irosirea timpului.

| AlexeHellsing explică (pentru BeInnocent):

Dacă prin întuneric te referi la Iad, eu zic totuși să reflectăm la mila lui Dumnezeu. Să zicem că le dă șansa de ai Ierta, dar ei ce vor face ca să-i ierte?

| M25M a răspuns:

Si sa curga cliseele...

| AlexeHellsing explică (pentru M25M):

Un clișeu bine-venit dacă îmi permiți.

| OOOLEOOO a răspuns:

Nu inteleg...de ce sa se planga.

| BeInnocent a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Intuneric=iad,iad=intuneric. Buna intrebarea. Eu tin sa merg pe ideea ca mila lui Dumnezeu a fost pe durata vietii acelui ateu, cand putea sa isi schimbe credinta, sa o ia pe drumul cel bun si sa-L descopere pe Dumnezeu. Viata e ca un test, unde El isi da seama ce este mai potrivit pentru noi.

| AmVicii a răspuns:

''Pacatele,,fundamentale sunt numai motive clar menite sa-ti darame psihicul pe indelete.

| dragos9234 a răspuns:

De ce sa plangem?
Ca am ales sa gandim in loc sa credem orbeste?

| rocco09 a răspuns:

E relativ ...pentru unii exista pentru altii nu. Insa daca e general valabil sau nu se va convinge fiecare in max 70 80 de ani

| rocco09 a răspuns (pentru dragos9234):

Sa gandesti ce? Ai aflat vreun adevar si nu stim noi?

| rocco09 a răspuns:

Nu cred ca o sa fie jale in masa printr-e atei, cel putin nu pe pamant!

| 3xfemeie a răspuns:

Probabil ca in vremurile din urma ne vom plange toti pacatele.

| AlexeHellsing explică:

Deci partea rea din a ucide un om nu există?

| Dandanache a răspuns:

Oare cu ce mai prejos un ateu decat un pagan sau un crestin fara pocainta? Nu vor fi la fel judecati?

| HueyFreeman a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Daca acel om este un criminal deja. Atunci ti se mai pare rau sa il ucizi?

| HueyFreeman a răspuns (pentru rocco09):

Ai dreptate, noi toti o sa plecam pe Europa si va lasam aici sa va mancati intre voi.

| AlexeHellsing explică (pentru Dandanache):

Sigur că vom fi judecați după aceeași lege, dar toți trebuie să ne pocăim, dar de asta eram curios, căci un ateu nu crede în Dumnezeu, deci nu crede în pocăință.

| doctorandus a răspuns (pentru BeInnocent):

O fiinta atotstiitoare n-are nevoie de teste.

| AlexeHellsing explică:

Moartea unui om este irelevantă când îi cedează sistemul nu când este întrerupt la un moment înaintat.
Domnule, te rog frumos, nu mă lua cu molecule și atât. Pe lângă corp, omul mai are și suflet, sau cum îi ziceți voi, subconștient. Și ăsta e tot din molecule. Și te rog, nu mă lua cu sistemul nervos, o avea el impulsuri magnetice, care definesc durerea și altele, căci subconștientul uman este format în proporții derivate care diferă de la o persoană la alta, și nu doar atât, trăirile sufletești și opiniile merg de asemenea pe alt principiu sau pe același principiu. Întrucât nu avem nici un sistem, nu putem merge pe ceva complex, cum am mai spus mai sus, sistemul nervos. În linii mari, cum ai spus și tu. Dar unde am vrut să ajung este că nu poți spune despre un om că-i făcut din praf și electricitate și să-l împuști spunând că: E... nu-i nimic, era irelevant.

| AlexeHellsing explică (pentru HueyFreeman):

Sigur că da, evident dacă nu ești Dexter laughing
Dar fiind serioși, să nu uităm că acel criminal e și el om, și s-ar putea îndrepta.
Și dacă îl ucid eu nu voi deveni și eu criminal și voi fi ucis și eu de alt om care și el la rândul lui va deveni criminal, atunci se va crea un cerc vicios incontrolabil.

| AlexeHellsing explică (pentru doctorandus):

Tu vezi omul ca o ființă atotștiitoare?

| Almássy a răspuns:

Argumenteaza de ce pacatele nu exista?

| BeInnocent a răspuns (pentru doctorandus):

"Viata e ca un test", iar eu vorbeam de oamenihappy. Citeste mai cu atentie data viitoare.

| Alphawolf a răspuns (pentru BeInnocent):

Da ai dreptate, ateii pot fi impotriva gandirii lor, isi pot schimba credinta cum isi schimba ciorapi, ei sunt super-oameni. Ei trebuie sa se schimbe, din realisti in naivi si superstitiosi. Bine gandit, meriti funda.

| BeInnocent a răspuns (pentru Alphawolf):

Multumesc.

| AlexeHellsing explică (pentru Alphawolf):

Și e pe punctul de a o primi.

| rocco09 a răspuns (pentru HueyFreeman):

O sa plecati pe? e vreo planeta europa? Sa nu uitati sa-l luati pe ray si pe maumau ala sau cum ii zice ...ar ramane lumea mai fericita! Sper sa dati de mai bine sa nu fiti nevoiti sa va intoarceti Calatorie placuta

| doctorandus a răspuns (pentru AlexeHellsing):

Nu, era vorba de Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie sa testeze pe nimeni. Este o aberatie sa spui ca o fiinta atotstiitoare face experimente sau testeaza pe cineva.

| HueyFreeman a răspuns (pentru rocco09):

Of, of, of. http://en.wikipedia.org/wiki/Europa_(moon) Ai tot internetul la dispozitie si nici asa nu te poti informa.

| AlexeHellsing explică (pentru doctorandus):

Dacă nu ne-ar testa atunci ar trimite pe cine merită în iad și cine merită în Rai. Dar asta L-ar face imperfect. Căci oare omul trimis în iad n-ar spune: Doamne, de ce n-ai dat șansa să ne îndreptăm? Dacă tu ai fi la școală și ar urma să dai test să-ți salvezi media, dar profesoara te-ar opri pentru că știa că nu vei face nimic bun și doar vei scădea media clasei, ai fi mulțumit, ai crede că profesoara a făcut o alegere corectă lăsându-te corigent fără măcar să încerci să treci mai departe? Asta-i perfecțiunea, Dumnezeu ne lasă să încercăm să urcăm la Ceruri, chiar dacă poate știe că nu vom reuși, dar trebuie să ne lase să-ncercăm.