Eu cred ca vor fi multi care se vor intoarce cu fata catre Dumnezeu, dar vor fi si care se vor indeparta de El, din pricina persecutiilor care vor veni peste crestini.
Mai omorât cu acest răspuns. Creștinii au fost persecutați până în 1998. Numai căderea comunismului a ajutat la ridicarea creștinilor ortodocși.
Și totuși nu înțeleg unde existau atei acum 2000 de ani. Și chiar dacă ar fi fost ar fi fugit cu coada între picioare. Chiar crezi că ateii au vărsat sângele pe care l-au vărsat creștinii?
Nu. Avem un trecut din care putem invata si tot trecutul ofera raspuns si la aceasta intrebare. Acum 500 de ani oamenii credeau in divinitate de cel putin 10 ori mai mult decat cred in prezent, iar pe masura ce avansam observam o scadere considerabila a credintei umanitatii in divinitate. Fie se intampla ceva divin cu adevarat si vom avea o crestere brusca a credintei, fie credinta va scadea atingand valori minime.
Legat crestinism, cel mai probabil ca disparea fiind inlocuit de o alta religie compatibila cu vremurile ce vor urma. Nu o spun ca ateu ci ca istoric.
Ar crede 100 de ani, iar dupa cel mai probabil evenimentul va fi uitat si considerat cum este Biblia in prezent.
Da sa demonstrat, ca oamenii saraci, sau care sunt in diferete dificultati, isi intorc fata spre divinitate.
Biblia spune ca pe adevarata cale vor merge putini.Matei7:13,14.Ca sa urmam religia adevarata trebuie sa facem multe schimbari pentru a tine cont de sfaturile Bibliei si nu multi oameni sunt dispusi sa aplice.
Este probabil că, în cadrul tribulaţiilor premergătoare sfârşitului istoriei, vor fi mulţi cei care se vor întoarce spre Domnul. Nu putem şti câte vor fi convertiri autentice şi câte vor fi pâlpâiri de o clipă. Oamenii sunt instabili. Doar 5 zile au trecut de când populaţia din Ierusalim L-a primit cu flori, strigând "Osana, fiule al lui David!" şi până când au strigat: "Răstigniţi-l, răstigniţi-l!". Chiar şi ucenicii L-au părăsit, în afară de Ioan, dar şi acela stătea "mai de-o parte". Pe scurt, nu ştim. "Oare Fiul Omului când va veni, va mai găsi credinţă pe pământ?"
Vremurile grele? Tocmai am trecut prin 2 razboaie mondiale, rasism, persecutii, discriminari, crime fara motiv si de abia acum vin vremurile grele. Vremurile grele erau inainte o normalitate. Unii oameni considerau ca este normal sa fii ucis pentru ca ai zis rele de regele cutare. Nu stiu daca aceste "vremuri grele" vor fi mai "grele" decat cele din evul mediu.
Daca doar vremurile grele ii fac pe oameni sa se intoarca catre Dumnezeu, atunci sper sa o ducem din ce in ce mai bine.
Depinde de mentalitatea fiecarui om. Unii se pot intoarce ca sa fie ajutati altii fug deoarece nu sunt ajutati.