Conform Bibliei sufletul este PRODUSUL dintre trup si suflarea de viata data de Dumnezeu. Daca omul moare SUFLAREA (energia) de viata se REANTOARCE la Dumnezeu iar trupul in tarana. Omul viu se numeste Suflet, cand moare ramane tarana, deci nu exista ceva care ramane ASA CUM SPUNE si Crezul Ortodoz.
Asa e. De fapt, în Geneza2:7 arata clar ca Adam era un suflet viu.Deci,noi suntem suflete. Apoi, Ezechiel 18:4 spune ca sufletele mor.
În țărână poți intra dar poți și ieși dacă ești ajutat sau dacă ești capabil singur de așa ceva. Cât despre suflet depinde cum îl definești tu.
Poti sa demonstrezi?
Nu, din fericire nu pot s-o fac pentru ca nu stiu cum, astept si eu acest raspuns, stiu ca din pacate trebuie sa-l aflu singur, cand o sa vina ziua!
Trupul omului este luat din pamant. Sufletul provine de la Dumnezeu prin creatie (Fac, 2, 7; I Cor., 15, 45) si nu prin emanatie.
Despre cele doua elemente constitutive ale naturii omenesti ne vorbeste Sfanta Scriptura nu numai in descrierea creatiei (Fac, 1 si 2), ci si in alte multe locuri ale sale : "Si tarana sa se intoarca in pamant, cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care l-a dat" (Ecl., 12, 7). "Nu va temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot sa-l ucida; temeti-va mai de graba de acela care poate si sufletul si trupul sa le piarda in gheena" (Matei, 10, 28
Intreruperea vietii pamantesti nu rupe definitiv legatura dintre trup si suflet, caci acestea raman unite pentru vecie (Filip., 3, 21; I Cor., 15, 20, 44). Desi in cursul vietii pamantesti trupul se poate impotrivi sufletului (Gal., 5, 17), impiedicandu-l uneori in aspiratiile sale mai inalte si in nazuinta lui spre Dumnezeu (II Cor., 5, 6), totusi, numai in unire cu trupul, sufletul savarseste cele bune si cele rele (II Cor., 5, 10). Cu acelasi trup, omul se va prezenta la a doua Venire, in fata Fiului Omului, Hristos, venit sa judece lumea, spre fericirea vesnica sau osanda vesnica (Matei, 24, 30, 39; 25, 31-46). Cei adormiti vor invia si se vor prezenta cu aceleasi trupuri, dar nestricacioase (I Cor., 15, 52-53), iar cei vii nu vor mai muri dar se vor schimba, imbracandu-se toti intru nestricaciune (I Cor., 15, 50-51).
"Despre cele doua elemente constitutive ale naturii omenesti ne vorbeste Sfanta Scriptura nu numai in descrierea creatiei (Fac, 1 si 2), ci si in alte multe locuri ale sale : "Si tarana sa se intoarca in pamant, cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care l-a dat" (Ecl., 12, 7). "Nu va temeti de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot sa-l ucida; temeti-va mai de graba de acela care poate si sufletul si trupul sa le piarda in gheena" (Matei, 10, 28). ''
Asa spune si preotul la o inmormantare.
Tarana sa se intoarca in pamant, cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu care l-a dat.
Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie. Geneza 2:7
Omul este facut din tarana, dar avand suflarea vietii de la Dumnezeu a devenit fiinta vie. Iar cand suflarea vietii (Sufletul) paraseste trupul omul merge inapoi in tarana.
In sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce". Geneza 3:19
Iar când Rahila îşi dădea sufletul, căci a murit, a pus copilului numele Ben-Oni, adică fiul durerii mele, iar tatăl lui l-a numit Veniamin. Geneza 35:18
Isi dadea sufletul, adica sufletul ei pleca acum din trup si trupul ramanea sa mearga in pamant.
Nu stiu daca ai patit-o vreodata dar exista momente in viata cand plangi cu sufletul, adica plangi de nu te doare fizic si simti cum te doare ceva ce nu tine de trup adica sufletul tau. Cred ca e cea mai buna explicatie pentru cuvantul suflet pe care pot sa o dau si sa fie si plauzibila.
Iisus Hristos te iubeste.
kaynmaincallme întreabă: