| Celcestietot a întrebat:

Inca o dovada ca Biblia spune adevarul despre giganti. Tocmai ce a fost uploadat pe canal acest videoclip. Uitati :

https://www.youtube.com/watch?v=tlYB7S5fK7g

Parere cu privire la videoclip? De ce nu ar spune adevarul Biblia si in legatura cu altele de exemplu (pentru cei ce nu cred in ea este ultima intrebare)?

56 răspunsuri:
| Irinel15123532 a răspuns:

Foarte interesant documentarul.

| Helper07 a răspuns:

Gigantii au existat, care-i problema? Faptul ca unele persoane nu cred in Biblie inseamna ca nu trebuie sa creada nici in giganti?

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

E interesant!

| Celcestietot explică (pentru Helper07):

Am cunoscut o multime care nu cred in Biblie si nici in giganti, pentru ca fac parte din Biblie, si cica nu este posibil asa ceva, sa te deplasezi. Atunci titanii de dinozauri de 40-50 de metrii, cum de se deplasau si mai si mancau etc? Daca noi din ziua de astazi nu suntem dintr-o sursa divina si avem handicap genetic, asta inseamna ca nu este posibil? Ma refer la gigantii zilei noastre care se deplaseaza in baston. La noi este o eroare genetica, care normal ca nu ne lasa sa ne dezvoltam normal etc.

| Helper07 a răspuns (pentru Celcestietot):

Cred ca rasa umana a scazut in inaltime in mod "natural" adica nu printr-o boala ce a infestat toata umanitatea. Daca Adam avea puteri fizice de 20 de ori mai sporite ca ale unui om din zilele noastre atunci... era gigantic.

Nu stiu ce sa zic. Nu cred ca avea puteri supranaturale de exemplu, pentru ca Dumnezeu i-a facut haine din piele, si l-a blestemat sa isi munceasca pamantul cu sudoarea fruntii si asa sa castige hrana, deci nu usor, prin puteri supranaturale :,, blestemat este pământul din cauza ta; cu trudă îţi vei lua hrana din el toată viaţa ta ". Cred ca gigantii erau cat se poate de reali. Uite de exemplu aici, mai sunt alte referiri la ei in Biblie, in alte capitole : Geneza 6.4 și în Numeri 13.33.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Da, e cat se poate de real, nu esti singurul care crede eu am vazut in monumentele si templuriile din Egipt acele desene care ii infatisau pe oameni stand in bratele unor oameni cu staturi ce depaseau 2, 5 m inaltime aproape spre 3.5 m fiind la vremea aceea considerati zei.

| Helper07 a răspuns (pentru Celcestietot):

Daca au existat giganti atunci ce crezi, ca Adam era pitic? De unde crezi ca au mostenit ADN-ul asta? In plus, Adam nu avea puteri supranaturale dar le avea mult mai sporite am auzit. Era de 20 de ori mai puternic, mai rapid si mai dibaci. Pe atunci era doar el cu Eva si aveau de crescut si multi copii intr-o lume periculoasa, cred ca era si normal sa fie asa. In timp, omul a devenit tot mai mic, mai slab si mai vulnerabil.

Uite : Geneza 6, 1-7 (versetele). Acesta este raspunsul.

| Octavian199 a răspuns:

Stii ce e ala gigant? Nu o persoana de 272 cm, cum a fost Robert Wadlow

| Yuoia a răspuns:

Evident ca spune advarul despre giganti, din moment ce Biblia este doar istorie. Deplasati si orbi sunt cei ce cauta preziceri in Biblie.
Dar, apropo: https://www.facebook.com/rroncea/videos/349440852328020/

| Octavian199 a răspuns (pentru Yuoia):

Aia nu e prezicere, e istorie, dar astia habar nu au.

| Octavian199 a răspuns:

Uite, acum cateva milioane de ani traiau ciuperci gigant de vreo 8 metri lungime si grosimea de 1 metru.

| Celcestietot explică (pentru Octavian199):

Îmi dau seama. Spunea și în videoclip.

| Celcestietot explică (pentru Yuoia):

Nu se leagă ce spui. Dacă este istorie, și ne vorbește de Iisus, înseamnă că El a existat, s-au găsit și dovezi referitoare la existența Sa. Iisus a făcut preziceri. Dacă El a făcut preziceri, înseamnă că nu sunt adevărate? S-au și se adeveresc acele preziceri in fiecare moment. Deci, Biblia spune adevărul cu privire la tot.

Dacă este istorie, înseamnă că tu aprobi existența lui Dumnezeu, că El a făcut multe în Biblie, care s-au dovedit a fi adevărate.

| Octavian199 a răspuns (pentru Celcestietot):

Stii ce e aia istorie?=Fapte ce s-au intamplat.Nu cred in zei fictivi. Exemplu=Primul razboi mondial, acesta s-a intamplat in realitate.

Stii ce e aia istorie?=Fapte ce s-au intamplat.Nu cred in zei fictivi. Exemplu=Primul razboi mondial, acesta s-a intamplat in realitate.Si nu sunt facute de nici un zeu, ci de oameni.

Ai zis că Biblia este istorie : „Aia nu e prezicere, e istorie, dar astia habar nu au." Sodoma și Gomora s-au întâmplat. Dumnezeu le-a provocat. De războiul mondial vorbește în Biblie. Nu îți spun unde scrie cauți singur, sau nu ar trebui să cauți, cum ateii "știu" cam tot din Biblie.

Fafte din istorie, dar cam exagerate.Sa luam castigarea bataliei de evrei contra egiptenilor:Se zice ca zeul evreu i-a ajutat. Asta e exagerare.Cum sa te ajute un zeu fictiv sa scapi de jugul egiptean? Profetie=ce se intampla in viitor, nu in trecut.

Nu știu de ce ar trebui să fie exagerate.

Tu crezi ca exista spiridusi?

Din cate spun, asta se observă, când vezi așa ceva, crezi. Treaba ta, dacă tu nu crezi, dar măcar nu râde de altul care crede, că altul nu face așa cu tine.

Cine rade? Poti sa crezi in ce vrei, dar nu arata in public.

De ce sa nu arat public? Parada Pride nu este publica? Nu ma intereseaza daca altul rade de mine la capitolul credinta, doar ca nu este civilizat sa razi de altul.

Adica sa nu le bagi la cei tineri in cap

Pai nu fac asta, dar daca un om spune ca este ateu fie de ce varsta are el, sau daca aduce vorba ca Dumnezeu nu exista, eu ii pot aduce argumentele, care bineinteles castiga mereu.

Argumente reale, nu povesti dintr-o carte.Cum ar fi ca un doctor sa aduca o sticla de apa si sa zica ca e vaccin? Ca asa scrie pe sticla.

Binenteles ca aduc argumente reale, dar si povesti din Biblie, care sunt tot reale. Daca o sa continui asa, sa stii ca nu imi dovedesti nimic, nu mai incerca de 10000 de ori. Treci peste.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Helper07):

Gigantii nu au existat. De ce : e imposibil fizic din cauza ca avem oasele prea dense, inaltimea creste greutatea pana ajunge la un prag peste care inaltimea in plus necesita prea mult material osos, care cauzeaza din nou+greutate, Fiind impractic pentru supravietuire. Acest prag este de ~2 m