Nu are absolut nimic! deoarece,,calea''catre Divin,nu ne este favorizata in absolut nici un fel de acesti farseori,de ritualuri sau alte tampenii!
Pentru mine personal,incinerarea (ca vechii daci) mi se pare cea mai corecta,,transformare'' a corpului dupa moarte,si cea mai,,curată''!
Ritualurile pamantesti nu au absolut nici un,,efect'' asupra trecerii nostre in nefiinta,sunt doar inventii si tertipuri de a mai stoarce niste bani de la familia celui plecat!
Acest mod de gandire,difera de la om la om,deoarece fiecare intelege ce este DIVINITATEA in felul sau! depinde de cultură,depinde de adevarata viziune despre Divin! nicidecum,că dacă ma improașcă cu infuzie de busuioc, sau daca mă stropeste cu vin, sau daca imi canta la cap tot felul de baliverne, voi fi,, vazut'' diferit de Divinitate! NICIDECUM! Acestea sunt traditii omenesti, inventii!
Divinitatea adevarata (nu mitologică) nu se,, intersecteaza'' cu asemenea,, valori ''!
15 Căci inima acestui popor a ajuns insensibilă, au auzit cu urechile, dar au rămas indiferenţi, şi şi-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima şi să se întoarcă, iar eu să-i vindec».(matei 13:15)
"Așa am apucat, ce o să zică vecinii dacă nu dau,..."
Ba? uite care e treaba; noua oamenilor, in jeneral ne plac atat de mult banii incat nu vrem sa dam din ei nici o centima.in schimb daca am primi totul moaca ni s-ar parea ok.si nici atunci nu ar fi deajuns.am face ca verisorii aluia care cand venea din Italia le dadea la toti cate 100 de euro. dupa criza, la doi le-a dat cate 100 dar la doi cate 50 de euro.astia se duc sa intrebe sa vada de ce. Dragii mei, am greutati, e criza, am doi copii la facultate, cred ca ma intelegeti nu? plecand aia doi discutau; Ia uite ma_asta-si tine copii la facultate pe banii nostri! deci beligane_fiecare traieste dupa urma obiectului muncii lui.Doctorul cu stiinta si sculele lui.Strungarul,cu strungul lui.si preotul cu evanghelia si rugaciunile lui.aici la religie, tuturor le casuna pe popi.le plac NOSTRI.noua nu prea.ar trebui sa aduca el deacasa.sa fim seriosi.doctori,pompieri,profesori,functionari,militari,politicieni,TOTI traiesc pe banii nostri.parerea mea_TOTI ar trebui sa produca ceva.s-au adunat in stup foarte multi trantori. extraordinar de multi.si toti vor miere.dar sa nu o adune ei.asta e raul societatii noastre.BANUL.si LENEA beligane.stii cu ce este asociata lenea in biblie, ca tot santem la relijie? cu saracia lipsurile si suferinta. ezact efectul asa zisei crize.
Tu spui ca,, fiecare traieste dupa urma obiectului muncii lui ''
OK! Tie ti se pare că aceasta,,clasă socială''care a indoctrinat Romania pana in maduva oaselor,cu tot felul de aberatii si ritualuri CONTRACOST,care nu au absolut nici o legatura cu adevarata Divinitate(moaște,tradiții,etc.)repet : acestia de ce nu traiesc in urma,,meseriei''lor,si traiesc din BANII STATULUI? Adica si ai mei? daca eu nu vreau?
Iisus predica fara sa ceara nici un fel de bani sau bunuri in schimb!
Iisus a spus ca,,cum trece cămila prin urechile acului,asa si bogatul va trece in imparatia lui Dumnezeu''
Cum ti se pare tie aceasta,,meserie'' care o practica acesti ipocriti,daca in urma ei se imbuibă de bani,masini,terenuri,conturi,straie de aur,coroane de aur,carje de aur,ca imparatii bizantini! Asa se,,arata'' Iisus in fata oamenilor? Daca Nu! acesti ipocriti de ce nu-i urmeaza exemplul,si urmaresc numai beneficii banesti si materiale?
Tu daca ai un venit,statul ti-l impoziteaza! Acestia cu ce sunt mai presus ca tine de nu sunt impozitati?
Nu-mi spune de chitante, caci nu am vazut unul sa taie chitanta!
Tu compari acesti imbuibati puturosi cu :pompierii,cu doctorii,cu profesorii?
Faci cea mai mare greseala posibila!
Tot o,, bati'' cu saracia ca efect a crizei! Cum iti explici ca ăstia traiesc cel mai bine din cauza acestei crize, fiindca nu duc,, lipsa''de incasat bani nefiscalizati din inmormantari, etc.etc.
De ce nu se ia exemplu tarilor nordice?
Acolo nici un popa,pastor,predicator, nu traieste din bugetul statului!
Toti traiesc din ce doneaza enoriasii, de aceea sunt si cei mai putini preoti din lume (in acele zone)
La noi este invers:suntem pe ultimul loc din Europa pe plan social, datorii externe, etc.etc. DAR avem cele mai multe biserici,cei mai multi popi,SI SE INMULTESC PE ZI CE TRECE!,cu toate ca in Romania ducem lipsa de echipamente medicale, de scoli, de ajutor pentru defaforizati, de locuinte provizorii pentru cei fara de adapost, etc.etc. DAR noi construim catedrale pe banda rulanta gen :catedrala șmenuirii neamului, cca. 400.000.000.de Euro din bugetul statului!
Huooooo!
Http://www.viata-libera.ro/......ri-bote.nu are nici o legatura cu intrebarea dar obosesc uneori de atata incordare si contraziceri.totusi,daca e o buba, se va sparge la timp si unde trebuie.am nadejdea asta in Dumnezeu.
Ceea ce ai,, expus''tu acolo este Not Found
,,Trimișii Domnului'' se refera la misiune pe care ei o au de facut, sarcina confirmata direct de Dumnezeu. Daca ei nu se ridica la inaltimea datoriei misiunii pe care o profeseaya asta e alta poveste.
Daca toti pustanii si adolescentii derbedei (care aspira la ceva ce nu ar merita niciodata) ar putea fi opriti la timp, ce bine ar mai fi! Da asa, ei se fofileaza, speculeaza si trec mai departe primind o randuiala divina pentru care n/au fost niciodata pregatiti. O parte, unii ca acesta.
,,Daca ei nu se ridica la inaltimea datoriei misiunii,asta-i o alta poveste''?
De fapt despre asa si este vorba,,aici''!
Din pacate,acei,,unii''de care spui,se inmultesc pe zi ce trece,si ne infecteaza viata noastra a romanilor!
Sa ajuns,,aici'' din cauza ignorantei,ca suntem,,condusi''de tot felul de teorii abjecte de genul,,sa faci ce spune popa,nu ce face popa''!
Oare cat ar mai putea ei sa profite de naivitatea omului de rand,daca intr-o zi acesta ar spune STOP!
De obicei orice om care greseste fata de societate,,plateste''!
Acestia sunt scutiti sa zic asa,fiindca romanul e indoctrinat sa spuna ca,,e popa,cum sa-l atinga legea''
FALS! Acesti ipocriti sunt oameni obisnuiti,ca noi toti, nu sunt cu absolut nimic mai presus decat noi, DIN CONTRA! deoarece vand iluzii si se imbogatesc de pe spinarea naivilor indoctrinati pana in maduva oaselor!
Aceasta e,, calea''? prin acesti mizerabili?
Calea catre Divin este numai si numai cea interioara, fara nici un fel de inventii dogmatice, ritualuri si alte scorneli CONTRA COST!
Am mai comentat la cineva despre ce cred eu despre popi si biserica."Biserica traieste si se imbogateste pe prostia oamenilor.E simplu, biserica e o industrie aducatoare de venituri exorbitante.Se ascunde sub pretextul ca nimeni nu poate sa se ia de Biserica.Ea a instaurat frica de ceva supranatural, de care oamenii se tem.Asta a fost de la inceputul crestinismului.Ingenunchiarea omului sub imperiul frici.(vezi Inchizitia, acum e sub alta forma, mai mascata.)tin sa-ti spun"cred in D-zeu, nu cred in popi si biserica de nici un fel.
O tehnica de baza a manipularii este aceea de a te arunca dintr/o extrema in cealalta extrema. Nu e corect sa negi pe Dumnezeu sau Biserica lasata de acesta, din cauza libertaatii iresponsabile a cuiva.
. Daca eu sunt cel vinovat, de ce trebuie pedepsit ministerul care imi ofera salariul? Fiecare "Gigel Frone" e normal sa raspunda pentru prostile sale in nume propriu, tot asa cum in nume propriu le/a si facut nerespectand regulile normele profesiei!
,,Biserica lăsată de acesta''? Da ce drept crezi ca au jidanii fata de alte popoare ale lumii,sa spuna ca sunt popor ales? niste povestioare a unor scribi inculti si salbatici care instigau la,,dreptate''Divina ucigand cu piatra?
In primul rand ai habar ce este notiunea de Dumnezeu? (nu mosul cu barba si plete ce sta pe un tron de foc cum spunea Daniel in biblie)
Ai habar ce este intr-adevar universul? adevarata casa a Divinitatii, nu cosmeliile poleite si pictate cu tot felul de,, sfintii lu'pește''!
Tu spui ca fiecare,, Gigel Frone ''sa raspunda pentru faptele sale?
Pai acesti ordinari scarbosi de popi, care gresesc fata de societate, de ce nu raspund, si li se asigura locul de munca in continuare chiar daca gresesc?
De ce? ca sunt popi? Huooooo!