| navarre a întrebat:

Incredibil dar,, adevarat"!
In biblie ni se descrie cum Iacov s-a batut cu Dumnezeu o noapte intreaga, chiar primind un pumn in coaste de la acesta (de la Dumnezeu) si in final l-a invins(Iacov pe Dumnezeu)
Puteti crede asa o gogomanie de proasta calitate?
Indiferent de,, interpretarea"cu care incep popii, pastorii, sa o,, bage la inaintare", cum poti inchipui ca Divinitatea da cu pumnul in coaste si in final se considera invins?
Repet: incredibil dar,, adevarat"!
Geneza, Cap 32
Citat:
24. Ramanand Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dansul pana la revarsatul zorilor.
25. Vazand insa ca nu-l poate rapune, Acela S-a atins de incheietura coapsei lui si i-a vatamat lui Iacov incheietura coapsei, pe cand se lupta cu el.
26. Si i-a zis: "Lasa-Ma sa plec, ca s-au ivit zorile!" Iacov i-a raspuns: "Nu Te las pana nu ma vei binecuvanta".
27. Si l-a intrebat Acela: "Care iti este numele?" Si el a zis: "Iacov!"
28. Zisu-i-a Acela: "De acum inainte nu-ti va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, ca te-ai luptat cu Dumnezeu si cu oamenii si ai iesit biruitor!"
29. Si a intrebat si Iacov, zicand: "Spune-mi si Tu numele Tau!" Iar Acela a zis: "Pentru ce intrebi de numele Meu? El e minunat!" Si l-a binecuvantat acolo.
30. Si a pus Iacov locului aceluia numele Peniel, adica fata lui Dumnezeu, caci si-a zis: "Am vazut pe Dumnezeu in fata si mantuit a fost sufletul meu!"

15 răspunsuri:
| DorelSudoru a răspuns:

Vad ca na-u mai avut tupeu sa se adune sa te contrazica...
E un pas in fata, uitati cat de ciudata e cartea dupa care va ghidati voi

Răspuns utilizator avertizat
| Artesano a răspuns:

Iacov era profund interesat de promisiunea pe care i-o făcuse D-zeu unuia dintre strămoşii săi — el era preocupat de moştenirea sa. El a luptat corp la corp cu un înger materializat al lui Dumnezeu, nu cu D-zeu însuși. Iacov a primit numele "Israel" (Adversarul lui Dumnezeu), pentru că ‘a luptat’(în sens simbolic) cu D-zeu, sau a stăruit, s-a silit din răsputeri, a perseverat. Îngerul l-a binecuvântat pentru efortul său stăruitor.

| Artesano a răspuns (pentru navarre):

Nu-i atât de simplu cum crezi tu! Biblia a fost scrisă în sens literal,în sens profetic și în sens simbolic. Dacă tu dorești să reduci totul la propriile păreri n-ai decât, eu nu te opresc, numai că așa nu vei reuși niciodată să înțelegi ceva.Vei fii întotdeauna împotrivă fără a avea argumente solide.

| Artesano a răspuns (pentru Artesano):

De exemplu: Biblia îl aseamănă pe D-zeu şi cu elemente neînsufleţite din lumea înconjurătoare, de pildă cu o „stâncă" sau cu o „fortăreaţă" (2 Samuel 23:3; Psalmul 18:2; Deuteronomul 32:4). Ce au în comun aceste imagini? Aşa cum o stâncă mare are stabilitate, nu se clinteşte din loc, D-zeu este o permanentă Sursă de ocrotire.
Paginile Psalmilor abundă în figuri de stil care creionează diversele faţete ale personalităţii lui D-zeu. De exemplu, Psalmul 84:11 îl numeşte pe D-zeu „un soare şi un scut" pentru că de la el avem lumină, viaţă, energie şi ocrotire. Pe de altă parte, Psalmul 121:5 spune că D-zeu este „umbra ta pe mâna ta dreaptă". Aşa cum umbra ne apără de dogoarea soarelui, D-zeu îi poate ocroti pe cei ce îi slujesc de arşiţa necazului, ţinându-i la adăpost sub „mâna" ori sub „aripile" lui (Isaia 51:16; Psalmii 17:8; 36:7).
Faptul că pentru tine astea sunt doar vrăjeli nu mă interesează, este un punct de vedere pe care personal nu doresc să-l comentez.

Da,tu ai propria ta credință și nu trebuie să fii condamnat pentru asta.Dar nu crezi că ar trebui, cel puțin, să te gândești la următorul aspect:în cartea Belief in God and Intellectual Honesty (Credinţa în Dumnezeu şi onestitatea intelectuală) se menţionează că o persoană care dovedeşte „onestitate intelectuală" se caracterizează printr-o „dispoziţie de a analiza în mod detaliat ceea ce cineva consideră că este adevărat" şi „de a acorda suficientă atenţie şi altor dovezi existente". Aceste „dovezi existente" pot să ne ajute să înţelegem dacă există un Creator care a adus în existenţă viaţa şi universul.

Când îngerul lui Dumnezeu i-a vorbit lui Balaam prin intermediul unei măgăriţe, animalul nu a avut nevoie de un laringe complex, asemănător celui uman (Numeri 22:26–31). Evident, când ‘animalul de povară fără glas s-a exprimat cu glas de om’, puterea necesară acestei acţiuni a provenit din domeniul spiritual.
Eu nu sunt așa cum spui tu:îndoctrinat,nu înțeleg ce te determină să tragi această concluzie,pe de altă parte,atunci când mulți se-ntreabă:de ce a permis D-zeu un anumit lucru, poate ar trebui să medităm la propriile acțiuni.
Chiar dacă nu sunt în totalitate de acord cu ceea ce spune, parțial mi-a plăcut raționamentul acestei femei
http://ro.netlog.com/marlena1964/blog/blogid=1089411#blog

| hellchild a răspuns:

E biblie crestina ortoxa, sau e protestanta, sau a unei secte. Spun asta, pentru ca si eu aveam in casa 2 biblii sectante fara sa stiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In sfarsit, l-a batut cineva pe Chuck Norris! laughing
Adica, in sfarsit a dat-o cineva "pe fata"!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu vad ca scrie asa ceva, nu-i frumos sa afirmi daca nu-i adevarat in fine sa ne batem joc uni de alti e o normalitate in Romania

| emmaemmanuella a răspuns:

Nu conteaza foarte mult ce fel de Biblie este, important e cum interpretezi tu si ce vrei sa intelegi de acolo.