| GigelDinSatuVecin a întrebat:

Șine a scris biblia?

15 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Niste oameni primitivi pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.

| CostinAlamariu a răspuns:

Mai multi autori

| Werrich a răspuns:

Tanti Lina Oblaeva de la Chisinau.

| CIaudiu a răspuns:

Biblia a fost scrisă de nenumărați autori, în secole diferite. Fiecare autor încerca să dea un răspuns la întrebările vremurilor sale, motiv pentru care descoperim foarte multe contradicții în textul biblic. Noul Testament nu a fost scris de către apostoli. Apostolii erau doar niște pescari analfabeți și fără pic de carte. Doar Pavel era învățat. Celelate cărți au fost scrise de urmașii apostolilor cu mai mult de 30 de ani până la 90/100 de ani după moartea lui Iisus.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru CIaudiu):

Biblia nu are contradictii, iar Noul Testament a fost scris inainte de anul 70. Stim asta din faptul ca foarte multi autori crestini citeaza Noul Testament in primele decenii ale Bisericii.

| CIaudiu a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Si autorii cine au fost? Sau analfabetii aia si-au angajat scriitor personal? Sau poate au scris-o niste oameni bine intentionati si s-au dat drept apostolii ca sa le fie cartile citite si povestite secole intregi. Cine stie...

Nu toti erau analfabeti. De exemplu Sfantul Evanghelist Luca era doctor, Sfantul Evanghelist Matei era vameș.
Si mai stim ca vechile comunitati creștine de pe vremea apostolilor isi puneau averile la comun. Astfel e destul de usor sa-ti imaginezi ca au platit niste scribi sa scrie Noul Testament

Am inteles sefule. Imi poti spune care au fost analfabetii care primesc credite in Biblie că ei ar fi autorii? Sa stiu sa nu o mai gafez data viitoare.

Realizezi ca a fi autorul unei carti nu presupune ca trebuie sa o scrii cu mana ta, nu?
Daca eu dictez cuiva ce sa scrie tot eu sunt autorul unei carti. Autorii Evanghelilor îi stie toata lumea.

Stiu omule. De-asta ti-am spus sa-mi insiri numele analfabetilor care primesc credite de autori in toata Biblia. Poti s-o faci sau stii doar sa comentezi ce-ti convine cand vine vorba de religie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu prin oameni, insuflați de Duhul Sfânt. Un director care îi dictează secretarei ce să scrie este însuși el autorul acelor scrieri.

| Classiffied a răspuns:

150 de autori provenind din cărturarii aflați în serviciul conducătorilor politici si clericali ai israelului. evangheliile au autori anonimi dar au fost atribuite apostolilor pentru a putea fi incluse în canonul biblic.pavel a contribuit și el la noul testament desi unele scrieri i-au fost atribuite in mod fals.

| SociopatuI a răspuns:

Mamaeta

| serenityxx a răspuns:

Omul

Întrebări similare