"Suntem suficient de religioşi pentru a ne urî unul pe altul, dar nu suficient de religioşi pentru a ne iubi" - Jonathan swift
Acest lucru se întâmplă în principal din cauza că mulţi nu sunt în realitate cea ce pretind a fi - adevăraţi creştini.
Un adevărat creştin cunoaşte bine regula de aur stabilită de Isus şi o respectă: "Tot ce vreţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la el" (Matei 7:12).
Dacă toţi cei ce se pretind creştini ar aplica acest principiu nu ar mai exista motive de ură sau discordie.
Religia adevarata face totul gratis, nu sunt platiti si toti se straduiesc sa aplice normele biblice. Exista un singur Dumnezeu adevarat si El indeamna la pace nu la ranchiuna si nu la ura intre religii.Romani12:17-21
Sa sti ca sunt si preoti care nu iau bani.Si biserici unde cand pui un pomelnic si intrebi cat te costa ti se spune sa pui cat poti si cat vrei.Dar asa sunteti voi sectantii si ateii ca va luati numai de uscaturi si bagati in aceeasi oala pe toti.
"Există vreun cult care face totul gratis?" Dar atunci oare din ce motive toate cele aproape 40000 de secte acceptă, solicită (indirect bineînţeles) "donaţii" şi primesc zeciuiala, a zecea parte din tot venitul? -!-
Preotii au salariu, nu fac gratis si acest lucru mi l-a spus chiar saptamana asta un preot care a ramas uimit ca acest lucru nu se intampla la Martorii lui Iehova.Isus a zis,, gratis ati primit, gratis dati.Matei10:8
De la stat primesc doar 40% din salariul BRUT, cel din care se reţin ulterior impozitele complete. În anumite luni, atunci când vine ziua de salariu unii merg cu bani de acasă pentru a-şi achita toate taxele, faţă de stat şi episcopie... Amuzant, dar trist de adevărat... (în privinţa salarizării "de la stat").
In primul rand te rog sa inveti sa scrii pentru ca la ce ortografie ai obosesc sa citesc si nu iti pot raspune cum trebuie.Foloseste mai multe virgule spatii puncte si mai ptine emoticoane.Ok? Sau daca nu ai fost invatat de la scoala sa scrii soarta
Tute enervezi singur de aia scrifraze peste fraze.Asta dovedesti ca daca cineva ar purta o discutie face to face ai vorbi tare peste si nu ai lasa pe om sa vorbeasca.Hai papa.P sa vezi tu la judecata.
Amar voua celo care radeti ca veti plange si va veti tanguii.
Pocainta inseamna sa te lapezi de pacate si sa nu mai faci ce ai facut, ca cine crede si se va boteza va fi mantuit cine nu, va fi osandit. ok!
cine nu e sectant va arde pe veci in iadul vesnic, voi sunteti toti sfinti de spuneti asta?
Tu, prin aceasta prezentare, pui pret pe secte si denigrezi ortodoxia, faci la fel ca orice credincios religios: Convingerea mea e mai buna.
Uite: "multi preoti ortodoxi au aflat adevarul si s.au pocait de ce? pentru ca si.au dat seama ca tot ce faceau ei erau fals." - Prin aceasta afirmatie instigi ura! Ai vrut sa unesti, sa scoti virtutile in evidenta, dar ti-a cam esuat.
Au spus lucrul acesta pentru ca la fel ca ceilalti neoprotestanti nu inteleg ortodoxia.Ei intr-adevar faceau pe preotii falsi, dar daca ati intelege voi ortodoxia si cu ce se mananca, nu ati mai vorbii aiuria.
Punem punct discutiei pentru ca nu isi are rostul. Deja sunt satul de discutii de genul asta.Am discutat cu multi neoprotestanti si le-am aratat cu biblia ca se insala si ei nu ca e cum spun ei si numai ei au dreptate.dovada ca sectele nu detin mantuirea este faptul ca nici nu au existat de la inceputul crestinismului.Toate,absolut toate sectele au ca fondatori simplii oameni unii cu probleme psihice care au modificat la greu textul bibliei si au introdus niste erori care hulesc pe Dumnezeu.O sa vedeti voi la judecata. Poti sa ai toata virtutile, daca crezi de capul tau sunt egale cu 0 toate.O zi buna.
O sa vezi tu la Sfarsit care a fost adevarata credinta.nu trebuie sa ma crezi tu acum. Cerceteaza mai bine despre cei care au fondat toate sectele astea. Uite aici in legatura cu fondatorul Martorilor lui Iehova http://saccsiv.wordpress.com/......piramida/.
Eu unul nu cred ce propovaduiesc sectele.Nu am ura pe ei.Insa fapetele bune sunt degeaba daca nu au unitate. Poti sa-ti dai averea de pomana daca nu ai dreapta credinta apostolica. Spre exemplu cultul baptist care a si fost primul cult de altfel de ce se imparte in mai multe ramuri : baptisti generali, baptisti sambatari s.a.m.a.d si fiecare spun ca ei au credinta cea mai dreapta si asa cu fiecare cult nou aparut se considera avand dreapta credinta pana ca s-a ajuns la Martorii lui Iehova care sustin ca nu exista suflet si iad.Si cate mii si mii de rataciri.Sunt bune si faptele acestea care le fac ei dar daca au ratacit de la credinta apostolica si au schimbat foarte mult cuvintele din biblie degeaba le fac.Pentru ca in iad se duc cu toate faptele bune.Erezia este pacat Impotriva duhului Sfant care nu se iarta nici in veacul viitor.
In legatura cu preotii care au ratacit la secte sunt vrednici de plans.
DeProfundis99 întreabă: