| Inferno a întrebat:

Intreb (a 6-a oara):

Ce se intampla daca amesteci un litru de apa sfintita cu un litru de apa nesfintita?

1.) Se obtine tot apa sfintita?
Daca da, atunci in ritmul asta e suficient sa arunc o picatura de apa sfintita la canalizare pentru a sfinti intreaga hidrosfera. Iar cum lucrul asta s-a intamplat cu siguranta, intreaga hidrosfera trebuie sa fie sfintita.
De ce naiba mai sfintim atunci apa, daca e sfintita deja?

2.) Se obtie apa nesfintita?
Daca da, atunci e inutil sa bei apa sfintita. In contact cu saliva, care contine 99% apa nesfintita, si-ar pierde orice proprietate.
De ce mai sfintim apa daca ea isi pierde proprietatile in contact cu apa din organism?

3.) Se obtine apa sfintita ce are doar 1/2 (sau 1/n) din proprietatile celei initiale?
Exista orata de scadere, procentaje, alea, alea? Unde naiba sunt calculele matematice daca problema e asa complexa?

5 răspunsuri:
| Inferno explică:

Varianta 3 este doar pentru amuzament. Sa nu fiti atat de "inteligenti" incat sa o alegeti. Ortodoxismul spune foarte clar ca nu exista decat apa sfintita 100% si apa sfintita 0%, adica nesfintita. Fara jumatati de masura.
Deci aveti de ales intre 1 si 2.

| costis a răspuns:

Apa sfintita nu e definita printr-o proportie a cantitatilor sau atomilor.
Noi credem ca primim o forma de energie care insoteste si poate ajuta viata, o energie diferita de cele pe care le cunoastem.
Daca crezi ca e inutila pentru tine, nu intrebuinta. Si nu iti mai bate capul. poti pierde din podoaba capilara de la atatea griji.

| Inferno explică (pentru costis):

O energie ce merita a fi cunoscuta si inteleasca, daca-mi permiti sa adaug.
Ar trebui deci sa-mi multumesti pentru ca ajut la intelegerea acestei energii misterioase. Sau e de preferat sa ramana ascunsa in umbra obscurantismului? Ti-ar placea asta, asa-i? Acolo exista si Inorogul roz, faptura enigmatica.

| costis a răspuns (pentru Inferno):

Inorogul roz ti-l las tie. Eu raman cu sfintii, oameni ca si noi, a caror viata s-a schimbat prin aceasta energie. Iti place asta? nu prea; se pare ca libertatea spirituala iti cade greu.

| ada92 a răspuns:

Apa provine de la Dumnezeu deci e curata, sfanta. un simplu om nu poate so sfinteasca si nici nu e nevoie