Nu exista tortura/chin/iad vesnic. Iadul reprezinta despartirea vesnica de Dumnezeu, trecerea in nefiinta, nu tortura vesnica.Psamul 21:8-10 Maleahi 4:1-3 Obadia 1:16"...vor fi ca şi când n-ar fi fost niciodată.", Isaia 13:9. Momentan iadul nu exista deoarece mortii sunt morti, se odihnesc(Eclesiastul 9:5, 6,10), iadul va fi pamantul acesta( 2 Petru 3:7), care, dupa cum pe vremea lui Noe a fost acoperit de apa, a doua oara va fi acoperit de foc, pentru ca orice urma de pacat sa fie curatita, dupa aceea Dumnezeu va crea un pamant nou (Apocalipsa 21:1).
Focul Iadului nu este vesnic, pentru ca este afirmat ca acest pamant va fi caminul final al celor neprihaniti. Iisus a spus in Matei 5:5 "Ferice de cei blanzi, caci ei vor mosteni pamantul". Cei rai nu pot continua sa traiasca pe pamantul acesta deoarece ei nu s-au increzut niciodata in Hristos pentru viata vesnica. Numai cei neprihaniti vor primi darul vietii vesnice Ioan 3:16 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe singurul Sau Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica." Dar cei ce nu cred in El, ei vor pieri cu siguranta Romani 6:23 "Plata pacatului este moartea". 1 Ioan 5:11-12"Cine are pe Fiul are viata, cine n-are pe Fiul n-are viata".
Focul de nestins care ii arde pe cei rai, inseamna aceasta ca nu se va stinge niciodata? Bineinteles ca nu inseamna asta, "a stinge" inseamna a intrerupe focul, a-l inabusi, nimeni nu poate fi in stare sa stinga focul iadului, acela este focul lui Dumnezeu.(Isaia 47:14). Ieremia a profetizat ca Ierusalimul va arde cu un foc ce nu putea fi stins(Ieremia 17:27),dar, dupa ce a transformat totul in cenusa, a terminat de ars( 2 Cronici 36:19-21). In aceste versete se observa ca, acest cuvant "stins", nu inseamna foc ce nu se va stinge niciodata. Focul vesnic nu inseamna un foc ce nu se va stinge niciodata. Acelasi cuvant "vesnic" in Noul Testament este folosit in Iuda 7 cu privire la nimicirea Sodomei si Gomorei, este destul de evident ca aceste cetati nu ard si in ziua de azi.(Sodoma si Gomora pe Youtube) Acel foc vesnic, care a transformat Sodoma si Gomora in cenusa, este un exemplu pentru ceea ce se va intampla la sfarsit cu cei rai.(Maleahi 4:1-3). Nici chiar cuvintele Domnului Iisus Hristos din Matei 25:46 nu aduc confuzie cand se ia intelesul evident. Multi sunt tulburati din cauza expresiei "pedeapsa vesnica" dar observati ca nu spune "pedepsire vesnica", deci vor suferi pedeapsa vesnica, aceea fiind despartirea de Dumnezeu pentru totdeauna(vesnic, nu vor mai fi inviati), trecerea in nefiinta. 2 Tesaloniceni 1:8-9, Dupa cum reiese si de aici pedeapsa este distrugerea vesnica, o distrugere care dureaza vesnic, fara inviere.
Despre "viermele care nu moare" din Matei 9:45-46. Multi interpreteaza viermele ca fiind sufletul, aceasta a vrut sa spuna Iisus? Nicaieri in Biblie nu se afla nici o aluzie la suflet ca vierme. Cu aceasta ocazie Iisus a folosit cuvantul "gheena" in loc de "iad". Chiar s-a intamplat ca gheena era un loc real de ardere, in afara ziudurilor Ierusalimului. Fara indoiala ca ascultatorii lui Iisus puteau sa vada fumul urcandu-se din valea gheenei, unde trupuri moarte si gunoi erau arse continuu, iar daca ceva cadea in afara flacarilor mistuitoare era repede consumat de viermi, avand inaintea ochilor scenele vii ale nimicirii totale, Iisus a folosit focul gheenei ca un exemplu al distrugerii complete prin focul iadului. Focul nu era stins niciodata iar viermii mancau intr-una din trupurile moarte. "Vesnic" nu inseamna mereu fara sfarsit, Exodul 21:6 "el il va sluji pe veci(pentru totdeauna)". Slujitorul nu avea sa-l slujeasca pentru vesnicie, ci doar pana va muri, asadar cuvintele "pentru totdeauna" nu inseamna fara sfarsit. Ana l-a luat pe fiul ei Samuel, la templul lui Dumnezeu unde el avea "sa ramana acolo pe veci(pentru totdeauna)" 1 Samuel 1:22, la fel.
Matei 10:28 "Nu va temeti de cei ce ucid trupul..., ci temeti-va dai degraba de Cel ce poate sa piarda si trupul si sufletul in gheena." In lumina acestui paragraf, cum se mai poate sustine ca cei rai au nemurire? Iisus Hristos, singurul care poate oferi darul vietii respinge posibilitatea ca cei din iad pot continua sa traiasca sub vreo forma. Viata va fi nimicita pentru vesnicie, iar trupul anihilat in foc.(Psalmul 37:20 si versetul 10).
Iadul nu a fost destinat pentru noi, ci pentru Satana si ingerii lui, Matei 25:41. Iisus Hristos a murit ca noi sa putem fi iertati si mantuiti, sa capatam viata vesnica, alaturi de El.(Ioan 3:16), Dumnezeu nu doreste moarte celui rau Ezechiel 33:11.
Acum, in legatura cu evreii si invataturile lor. Da, poporul Iudeu, A FOST ales de Dumnezeu, dar acesta s-a razvratit impotriva lui Dumnezeu, nu l-au acceptat pe Iisus Hristos si l-au omorat, asa ca Dumnezeu s-a despartit de acest popor, lasandu-i in voia lor. Luca 13:35 "Iată că vi se va lăsa casa pustie; dar vă spun că nu Mă veţi mai vedea până veţi zice: „Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!", acum suntem iudei SPIRITUALI, (ROMANI 2:28-29), deci invataturile poporului iudeu, nu sunt invataturile de baza, cum atesta unii aici, ci invataturile Bibliei sunt baza aceasta fiind Cuvantul lui Dumnezeu, dupa aceasta ne ghidam, nu dupa traditiile/invataturile adaugate/scoase de catre evrei.
De ce oamenii buni(desi nu exista asa ceva) ajung in iad pentru ca nu cred in Iisus Hristos?
Dacă oamenii nu Îl acceptă pe Isus în timpul vieţii, până ca aceştia să moară, atunci Dumnezeu e prea iubitor ca să-i ia cu forţa în Impărăţia cerurilor împotriva voinţei acestora. Presupunerea este că toată lumea vrea să meargă în Împărăţia cerurilor, dar asta nu este adevărat, deoarece cine este în ceruri?, Dumnezeu (Isus Hristos) este în ceruri, şi există oameni care "fug" de Isus toată viaţa lor, deci ce va face Dumnezeu după moartea acestora? să îi ia cu forţa, împotriva voinţei lor, la cer? cum ar fi asta iubitor?, unii oameni nu vor sa fie cu Isus, ei nu-l vor pe Dumnezeu, iar ceea ce iadul demonstrează, este că omul este liber, iar Dumnezeu dragoste, El ne-a oferit libertate de a alege dacă vrem să fim cu El sau să-L respingem, iar Dumnezeu este atât de iubitor încât, dacă noi nu-L vrem în viaţa noastră cât şi în cea de după, El ne va dărui acest lucru, Dumnezeu ne va separa de El pentru totdeauna, asta înseamnă iadul, separarea de Dumnezeu pentru totdeauna, trecerea în nefiinţă, iar dacă-L vrem în viaţa noastră, şi acceptăm sacrifiul imens al dragostei manifestate de El pentru noi, acela de a lua viaţă că să şi-o dea pentru noi, ca noi să putem fi iertaţi, să căpătăm încă o şansă şi să fim mântuiţi, Dumnezeu ne va oferi viaţa veşnică alături de El. Fiecare alege, de aceea ne-a dăruit libertate.
SI un ultim verset APOCALIPSA 21:8 "Dar* cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul** care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."
Mersi pentru raspunsul detaliat si timpul acordat.
Esti ortodox; iehovist, crestin dupa Evanghelie, ceva?
Adventist de ziua a saptea.
Slava Domnului pentru Cuvantul Sau pe care ni l-a lasat.
Povesti,daca vrei sa manipulezi un om il manipulezi prin frica,frica este cel mai puternic instinct pentru ca are legatura cu supravietuirea,vei arde pe veci in iad,dumnezeu te pedepseste ca nu crezi in el, isi merge rau ca nu crezi in dumnezeu si alte tampenii aiurite,desigur ca iadul,raiul sunt inventi pur umane, oare de ce am vrea a doua viata? pentru ca e greu de suportat adevarul,cand murim murim si gata,adio viata ce a doua viata unde,imagineaza-ti sa traiesti miliarde de ani fara a avea un scop,sens,fara a isi dori ceva,facand mereu aceleasi lucruri,eu unu fara suferinta, durere, iubire tot ce inseamna viata nu vad sensul existentei, suferinta este importanta, de ce fugim de ia ca niste lasi ce suntem
Uite o întrebare mai bună dacă Zeus e așa atotputernic de nu l-a oprit pe f*cking Diavolul, pentru că mica povestire n-are sens fără Diavol, nu că așa ar avea mai mult sens.
Cum stia Lucifer si restul ingerilor din Imparatia Lui ca ce vrea Lucifer este rau?
Cum ar fi ca tu sa nu iti lasi copilul de 7 ani sa se duca in parc cu prietenii pentru ca stii tu sigur ca daca se duce azi, inevitabil va fi intepat sau muscat de o insecta si va muri din cauza infectiei sau alergiei.
Cum te va vedea copilul in ziua respectiva? Un tata bun, protector si iubitor care tine la sanatatea lui? Sunt sigur ca acel copil de 7 ani, care nu stie ce este infectie sau alergie si care se tot roaga de tine sa-l lasi, nu te va vedea asa...
Știi de ce sunt debile genul ăsta de comparați? Pentru că se presupune că îngeri sunt ființe divine hiper-inteligente. Și cum oare Luci nu și-ar fi dat seama că e rău să vrea uzuparea tronului divin, dar restul îngerilor tot așa proști erau? Înseamnă că Dumnezeu e ori inapt ori prost din două una.
Or fi ele "hiper-inteligente" in comparatie cu omul, insa pana in momentul acela, poate chiar si pana in momentul asta, nu au trecut prin toate experientele posibile pentru a simti rezultatul tuturor actiunilor posibile. Orice fiinta cu prorpie constiinta invata din experienta.
Salut 6684464, in legatura cu mesajul pe care mi l-ai trimis, da se pare ca, acest site nu ma lasa sa-ti ofer un raspuns deoarece statusul meu de Junior nu ma poate lasa sa iti trimit mesaj, asa ca ma gandeam ca, daca vrei sa iti raspund sa imi lasi un mesaj la adresa de mail alex_xtreme12@yahoo.com sau sa imi lasi tu adresa ta aici si iti trimit eu mesaj cu raspunsul. O zi buna in continuare.
Iadul a fost creat pentru demoni, dupa cum spune Biblia. Iadul nu este altceva decat absenta lui Dumnezeu. Nu este un loc de tortura, dupa cum prezinta media. Sa nu-l ai pe Dumnezeu deloc, e o durere mai mare decat orice durere fizica.
Nu exista oameni buni. Fiecare om este pacatos. Pana si Avraam, Moise, Noe, Iov si alti credinciosi ar fi ajuns in Iad din cauza pacatului. Insa, Isus a murit pentru ca aceia ce cred in El sa invie.
"Iadul nu este altceva decat absenta lui Dumnezeu. Nu este un loc de tortura, dupa cum prezinta media. Sa nu-l ai pe Dumnezeu deloc, e o durere mai mare decat orice durere fizica."
Nu e un loc de totură, dar tot tortură este. Cam cum e cu căderea din lac în puț. Nu te duci într-un loc de tortură fizică, ci într-unul de tortură psihică. Și, după cum spui tu, acest al doilea loc de tortură este chiar mai rău decât primul. Așa să fie oare? Sau n-am înțeles eu bine?
Nu există nici un loc de tortură veșnic. Este vorba de o moarte deinitivă fără perspectiva învierii, o distrugere definitivă.
Il contrazici pe Isus? El a vorbit cel mai mult despre iad, pedeapsa vesnica, focul cel vesnic, intunericul de afara, plansul si scrasnirea dintilor, cand putea sa zica simplu moarte vesnica.
Într-adevăr în religia ebraică, religia lui Iisus nu există conceptul de iad, și martori, adventiști și unele secte de genul știu asta, dar aici vine partea amuzantă, dacă acceptă că iadul nu există atunci fie Iisus minte, fie Biblia e modificată, iar dacă Biblia e modificată înseamnă că nu e infailibilă, dar hopa ei au Sola Scriptula.
Ba de loc. Pedeapsa veșnică, focul e distrugere completă, nu chinul.
NIRVÁNA s. f. art. (În religia budistă, în filozofia indiană etc.) Stare de fericire realizată prin eliberarea de grijile vieții, de suferințe și prin contopirea sufletului individual cu esența divină, cu ajutorul contemplației și al ascezei.
Eu nu-ți ziceam de fericire ci de inexistență.
Am avut privilegiul sa aud si sa vad cat de limitat poate fi un crestin in gandire cand vine vorba de justificarea propriilor credinte bazate pe nimic. Ideea era ca un crestin i-a spus altuia ca nu crede in destin, adica nu credea ca viata ta este controlata de la nastere pana la moarte de o forta superioara. Celalalt crestin nu era de acord si incerca sa-l convinga pe respectivul ca destinul este foarte real si ca oamenii sunt total controlati de zeul evreilor, de la nastere pana la moarte, absolut fiecare miscare. Apoi s-a contrazis singur spunand ca zeul evreilor ne mai si testeaza uneori credinta ca sa vada cum reactionam in fata anumitor circumstante. Deci suntem total controlati dar mai suntem si testati uneori, a naibii de logic. Apoi a zis ca si atunci cand crezi ca ai libera alegere de fapt este o iluzie pentru ca tot ce faci si gandesti este deja controlat si predestinat. Aici este o alta contrazicere pentru ca astfel cade liberul arbitru pe care tot zic crestinii ca-l au. Si nu in ultimul rand, si-a contrazis propria credinta oarba si bazata pe nimic avand in vedere ca nu poti fi judecat si trimis in rai sau iad atat timp cat tot ce faci si tot ce gandesti este deja predestinat si hotarat dinainte de zeul evreilor.
Foarte trist ca oamenii sunt atat de spalati pe creier si se lasa atat de usor prostiti de toate mizeriile evreiesti dar cand incearca cineva sa le explice adevarul crestinii sunt mai inchisi la minte decat o nuca si refuza sa creada orice intra in contradictie cu dogmele evreiesti care le-au fost bagate in cap.
Ești iehovist?
Ca o brazdă de pământ s-au rupt pe pământ, risipitu-s-au oasele lor lângă iad. Psalmul 140
Că s-a umplut de rele sufletul meu şi viaţa mea de iad s-a apropiat. Psalmul 87
De mă voi sui în cer, Tu acolo eşti. De mă voi coborî în iad, de faţă eşti. Psalmul 138
Nu morţii Te vor lăuda pe Tine, Doamne, nici toţi cei ce se coboară în iad, Psalmul 113
Că nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. Psalmul 15
Dar sufletul meu il va mantui Dumnezeu
din mana iadului atunci cand ma va lua. Psalmul 48 etc.
Oamenii de vreo 2000 de ani (sau poare mai mult) nu mai cred in ceva comun. Si omul modern a fost in "varful lumii" inca de cand exista pentru ca are constiinta de sine iar inteligenta sa este mai mare decat a tuturor animalelor la un loc. Si nu poti generaliza doar "omul" pentru ca exista mai multe rase de oameni asa cum exista mai multe rase de feline sau caini sau mai stiu eu ce.
Dumnezeu este bun și iubitor!
Iadul a fost pregătit mai întâi Diavolului dar după căderea în păcat omenii au meritat moartea fizică și spirituală adică și iadul, de ce? pentru că omul este păcătos și Dumnezeu este sfințenie, cum se pot înțelege acestea două?
Dumnezeu nu a spus că toți oamenii pot fi mântuiți, ci că El a ales oamenii după plăcerea voii Sale. Omul nu poate veni singur la Dumnezeu dacă nu-l atrage Tatăl, tot așa și mântuirea nu este cu putință la oameni ci doar la Dumnezeu ( Mt. 19:25-26 ).
Deci dacă Dumnezeu nu i-ar atrage pe oameni ca să devină copiii lui Dumnezeu nimeni nu poate fi mântuit deci va ajunge în chinul veșnic însă Domnul a ales pe niște oameni care să fie mântuiți. https://baptistireformati.wordpress.com/2017/10/14/predestinarea-efeseni-1/
https://www.youtube.com/watch?v=PeBH7sQAvJs&t=790s
Salut! In primul rand ca sa dam un raspuns este nevoie sa ne bazam pe biblie, in biblie ne este scris ca Dumnezeu a creat totul, Dumnezeu a creat omul, animalele si pe Satan. Dumnezeu a dat fiecarei creatii ale sale o vointa libera, Dumnezeu este un Dumnezeu al libertatii neingradite, tu alegi ce sa faci, pana la un punct, nu putem spune ca un om are o vointa libera nelimitata si poate face tot ce vrea pentru ca Dumnezeu a pus o limita acestei vointe libere a omului, Iadul a fost creat pentru Satan si ingerii lui, in niciun caz pentru noi, Dumnezeu a spus ''Pe viata mea spun ca nu doresc moartea nimanui'' si ''fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea (pe tine) incat a dat pe singurul lui fiu ca oricine crede in el sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica'' Dumnezeu a facut totul pentru oameni, El isi pune viata inaintea lor, isi pune dragostea, sufletul si oamenii trebuie sa treaca dincolo de ele ca sa ajunga in iad, Dumnezeu nu ingaduie si nu vrea ca omul sa ajunga in iad, nimeni nu ajunge in iad din greseala, este vorba de o serie de alegeri deliberate luate in cunostinta de cauza. Nu te ingrijora de cel care nu a auzit niciodata de Dumnezeu, Dumnezeu este un Dumnezeu drept prin insasi caracterul lui, ar ingadui un Dumnezeu drept sa arunce un om nevinovat in iad? este drept asta? Nu. De aceea nu trebuie sa ne ingrijram de asta, legat de oamenii buni care l-au respins pe Dumnezeu, in Iad nu vor suferi tooti la fel, fiecare va suferi dupa fapte, fara moarte lui Hristos pe cruce nu exista iertare si omul va trebui sa plateasca el insusi pentru raul facut altora sau lui Dumnezeu, prin despartirea de Dumnezeu, iadul nu este altceva decat despartirea de Dumnezeu, Dumnezeu a afirmat ''Eu imi dau viata pentru oile mele'' si ''Nicidecum n-am sa te las cu nici un chip nu te voi parasi'' si ''cel ce va veni la mine nu-l voi da afara'' si '' chiar daca o mama copilul si-l va lasa, eu pentru tine popoare intregi voi da'' si ''ai pret in ochii mei, pentru tine renunt la fiul meu si Il dau sa fie batjcorit si ucis'' Iad sau mai este numit Iazul de foc, iad nu este specificat in biblie. orice intrebare ai, sunt gata sa iti raspund bazandu-ma pe biblie.