| Mayhem666 a întrebat:

Intrebare care este mai mult focalizata (dar nu exclusiva) spre persoanele religioase si conservative cu tendinte de homofobie.

Daca religia si biblia nu ar fi existat, gen, nu daca ar disparea, pur si simplu nu ar fi existat, nu ar fi fost niciodata inventate, si nu v-ar fi influentat gandirea in vreun fel, si nu v-ar fi spus ca homosexualitatea e un pacat, bla bla bla...

Voi cum ati vedea in ziua de azi persoanele cu diferite orientari sexuale decat cele heterosexuale in conditiile explicate mai sus?

Repet, fara influenta bibliei sau religiei in vreun fel, va prefaceti ca nu ar fi existat, stiu ca e greu pentru voi, dar incercati.

6 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Animalele sunt animale. Porcul nu se spală pe față dimineața, nici pe dinți; mănâncă lucruri murdare, scoase chiar din noroi. Câinele mănâncă uneori ceea ce tocmai a vărsat... În timp ce pentru ele toate astea sunt naturale, pentru noi sunt de ne conceput.

| Mayhem666 explică (pentru sabin89):

Iar oamenii care locuiesc in triburi izolate, departe de societate, sigur se spala pe fata dimineata, se spala pe dinti si nu mananca lucruri murdare, nu?
Nu stiu cum ai vrut tu sa-mi aduci un argument care e cu usurinta debunked. Acei oameni fac exact ce fac si anumite animale, si nu poti sa-mi spui ca ei nu sunt oameni, pentru ca se comporta ca animalele.
Si omul este un animal, un animal cu reguli impuse de societate care cu timpul au devenit norme.
Nu prea stiu unde ai vrut tu sa ajungi cu argumentul ala fara o baza solida.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Mereu am pus întrebarea asta persoanelor atee și n-am primit niciodată un răspuns satisfăcător (bine, poate o dată, dar aia a fost de mult):
Dacă e să dăm religia la o parte, să ignorăm Biblia, cum ai zis, și să vedem lucrurile dintr-un punct de vedere strict biologic, strict darwinist, putem considera că homosexualitatea e normală? Nu zic morală, pentru că moralitate obiectivă nu există fără vreo autoritate supremă - zic doar normală. Funcția de reproducere și instinctul sexual sunt pentru a perpetua specia, nu? Ăsta e scopul lor. Așa am evoluat. Și atunci de ce aproape 10% din populația Statelor Unite (procentul fiind dublu în cadrul generației tinere) sunt atrași de același sex? E normal?

| Mayhem666 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Da, e normal, pentru ca acest comportament se poate observa in mai multe specii in natura, deci nu putem sa spunem ca este un concept social, nu e o alegere, nu e o boala mentala, nu e o deregrale hormonala, care sa se intample doar la oameni.
Exista si anumite specii care sunt unisex sau altele care isi pot schimba sexul.
Doar pentru ca un barbat iubeste alt barbat, si o femeie iubeste alta femeie, asta nu inseamna ca dintr-o data toata populatia umana a pamantului o sa dispara peste noapte.
Eu asta nu inteleg, sunt anumiti oameni care o trateaza ca pe o anormalitate, cand natura insasi ne-a aratat si dovedit ca e ceva absolut normal si natural care se intampla si la alte specii.
Persoanele care o considera ca pe ceva anormal sunt persoanele heterosexuale care nu au cum sa experimenteze asa ceva, si in consecinta nu au puterea de a concepe acest lucru care este diferit de cum sunt ei.
Sunt anumiti oameni care spun ca tot ce e diferit inseamna ca nu e normal pentru ca nu e cum sunt si ei.

| doctorandus a răspuns (pentru Niciunnumedeutilizator):

Nu L-ai văzut pe Dumnezeu; Dumnezeu nu ți-a vorbit niciodată. Revelația este revelație doar la persoana întâi. Pentru tine, ceea ce citești în Biblie este pur și simplu opinia unui alt om, epistemologic vorbind. Poți alege să ai încredere în astfel de oameni, dar nu poți ști niciodată dacă acesta este Cuvântul autentic al lui Dumnezeu. Este pur și simplu părerea ta failibilă și alegerea ta failibilă de a avea încredere în acești oameni. Deci, nu poți să depui mărturie altcuiva că ceea ce au spus acești oameni este adevărat, pentru că mărturia ta este absolut din auzite. Deci, aceasta este problema cu Dumnezeu ca dătător de legi: nu poți niciodată să depui mărturie temeinic că ceea ce pretinzi că este Legea lui Dumnezeu, este Legea lui Dumnezeu. Pur și simplu faci o declarație neîntemeiată că opinia unui alt om, pe care ai citit-o undeva sau ai auzit-o undeva este Legea lui Dumnezeu. Nu există o rațiune suficientă pentru ca vreun judecător din SUA sau Marea Britanie să creadă declarația ta. Și alți oameni pot fi de acord cu tine doar pentru că au și ei opinii failibile și fac alegeri failibile, adică nici ei nu au de unde să știe asta. Este o declarație făcută fără temei și acceptată fără temei.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Cand eram mic nu stiam ca homosexualitatea este un pacat(nici nu stiam de existenta ei).Dar inca de atunci mi s-a parut dubioasa posibilitatea ca 2 barbati sa se sarute.