Și eu sunt ( deocamdată) ateu și mă impresionează video predicile lui Edmond Constantinescu.
https://www.youtube.com/watch?v=Cdgdd9C_aQw
Salut! Preotul Constantin Necula, Sf.Ierarh Nectarie (e Sfânt grec, teolog care a trăit în secolul trecut și a scris cărți foarte bune duhovnicești) plus Părintele Calistrat Chifan, cred că îl știi.
De la protestanți ar fi pastorul Nicu Butoi, mi-e foarte simpatic, are vocea calda și emana dragoste prin toți porii atunci când vorbește.E cel mai bun pastor neoprotestant după părerea mea.Ar mai fi cativa pe care ii apreciez dintre preoți, părinți dar mă opresc aici căci consider că fiecare preot sau pastor adevărat care chiar e făcut pentru aceasta vocație este de apreciat.
Sa nu uit de Papa Francisc de acum, îl apreciez mult pentru tot ceea ce este, Ioan Paul al II lea care a murit în 2005, Sf.Ioan Rusul, Sf. Efrem cel Nou, Sf.Andrei.
Dinte toți îl apreciez cel mai mult pe Sf.Ierarh Nectarie,pentru că este Sf. Taumaturg și e plin internetul și cărțile cu marturii făcute de el,dar mai ales îl apreciez pentru cărțile lui :Cunoaste-te pe tine însuți,Despre îngrijirea sufletului,despre spovedanie și mai are ceva cărți,cea mai buna carte a lui este Cunoaste-te pe tine însuți.
Și spre rușinea mea l-am uitat pe Părintele Arsenie Boca,cu Cărarea Împărăției.o carte de milioane.Dar Părintele Arsenie Boca rămâne o referință prin cărțile scrise și prin vorbele de duh,nu știu și el cred că va deveni în cele din urmă Sfant.
Și acum sa îți zic ceva amuzant:Nici ierarhul actual de la Constanța Teodosie,nu îmi displace ci mi-e simpatic, nu mă întreba de ce că nu știu, îl văd un preot simpatic și atât doar pentru ciudățeniile pe care le face
Și gata închei dar cum sa îl uit tocmai pe Părintele Teofil Paraian sau pe Hierotheos Vlachos care a scris Psihoterapia ortodoxa și a inventat conceptul asta care s-au dezvoltat foarte mult și cum sa o uit pe Ellen G. White de la adventiști care daca e sa fim corecți, obiectivi și realiști a fost în învățătura foarte bun iar cărțile sale au schimbat viața milioanelor de oameni apropiindu-i de Iisus Hristos, daca vei citi orice carte de Ellen G White vei vedea că învățătoarea aceasta cu doar 4 clase, scrie minunat și foarte bine, pentru că L-a avut pe Duhul Sfânt (consider că toate confesiunile creștine sunt bune) dintre cărțile ei nu pot sa remarc cartea care i-au apropiat pe oameni de Hristos cel mai mult, bestsellerul international Calea către Hristos precum și Viața lui Iisus și Hristos, Lumina Lumii.Dar a avut peste 30 de cărți toate din care și ce învață și ..amazing chiar ținând cont că nu are decât 4 clase nu știu cum a reușit să devină teologul principal al adventiștilor și nu numai, cărțile ei fiiind foarte populare și printre celelalte confesiuni creștine.
In final, îți spun, că cel mai aproape de sufletul meu e Sf.Nectarie iar dintre simplii preoți ortodocși ce trăiesc și acum preoții Constantin Necula și parintele Calistrat Chifan ii citesc și ascult cu plăcere.
Dar vreau sa spun și cu asta chiar închei fraza că Cel mai Bun "teolog
" și Învățător și model Suprem care a influențat miliarde de oameni au. Obținută în fiecare zi sa Ii influențeze este chiar Iisus Hristos.Cel mai mare teolog sau Învățător dinte toți care rămâne Cel mai Mare Maestru Spiritual totodată fiind și Dumnezeu.
Pace! E doar părerea mea.
Vreau sa te întreb ceva suplimentar:Ce părere și de simpaticul Papa Francisc de acum?
Cred că e diferit de toți papii și cel mai carismatic dintre Papi alaturi de Paoa Ioan Paul al II -lea,Francisc I rămânând unmodek de modestie și simplitate și chiar dragoste și toleranță ce deriva clar la el din iubire.
Și constat ceva:ce mici suntem fata de toți acești oameni mă refer spiritual și la capitolul iubire.
PSS
umitru Stăniloaie rămâne o referință de mFs preț în teologia și ortodoxia românească.
Și acum sa mai menționez un nume și gata: Norman Vincent Peale,pastorul care a creat conceptul smde gândirea pozitivă,vorbesc serios,de la cartea lui Forță gândirii pozitive,best-seller international și în topul New York Times mai mult de un an, a reușit să descopere lumii gândirea pozitivă și efectele pozitive, benefice ale aplicării ei și de la el au plecat toate cărțile de dezvoltare personala despre așa ceva de după el precum și psihologii de astăzi, tot pe gândirea pozitivă a lui Norman Vincent Peale se bazeazsa sa au au fost influențați major de lucrarea sa, din anii 50 care chiar a ajutat oamenii să gândească mai pozitiv și să își folosească optimismul și credința creștină în folosul sănătății lor mentale și a schimbării vieților lor în mod dramatic, pozitiv și marcant.
Merita sa îl citești pe Norman Vincent Peale chiar și casm simplu autor motivațională.
Și cu asta te-am salutat!
Pe langa parintele Dumitru Staniloae sau sfantul Arsenie Boca as mentiona un preot mai putin cunoscut din Cluj-Napoca: parintele Ciprian Negreanu
https://youtu.be/ZWr_FwXjrk8
Si nu în ultimul rand parintele meu duhovnic care este un sfant in viata!
https://youtu.be/JUKZUR02Ff8
Urmaresc doar persoanele care si-au dat seama ca Biblia este o farsa.Restul nu merita atentia.Mai au mult de munca.