Nu neg ca nu se predica si acolo. Doar ca misionarii nu au ajuns chiar la toate triburile din stepele Mongoliei, din desertul australian sau din jungla amazoniana. In plus, sunt tari unde crestinismul este interzis, cum e de exemplu Maldive, unde nu ai voie nici macar sa introduci o biblie in tara. Cine se naste acolo e destinat sa imbratiseze Islamul, multi nici nu vor auzi de crestinism.
Chirie și în tarile unde lucrarea este interzisa se ajunge cu mesajul biblic, chiar prin internet. Ideea e ca Dumnezeu cunoaște inima tuturor oamenilor și nu lasă pe cei sinceri sa nu afle despre El, indiferent de locul unde se afla.
In Maldive e cenzurat si internetul.
http://www.thehoot.org/......dives-1277
Si internetul e o solutie recenta, pe cand regimurile represive sunt din totdeauna. Nu e o problema religioasa, e socio-politica.
E adevărat, dar la Dumnezeun totul e posibil. Nu exista om sincer care Dumnezeu sa nu îl vadă și sa nu ajungă sa îl cunoască.
Nimeni nu știe care e principiul fix de judecată a lui Dumnezeu, dar oricum, ca părere strict personală, eu cred că Domnul judecă prin dragostea lui față de om.
Acum, la atei e puțin mai complicat, fiindcă nu ne putem referi doar la ideea că respectă sau nu legea morală. În cazul lor nu se pune ideea necunoașterii existenței lui Dumnezeu, ci se pune problema răzvrătirii împotriva lui Dumnezeu. Aici și doar aici nu mai ajunge legea morală.
De unde știi că nu există? Te-a informat cineva care a constatat ce se întâmplat cu sufletul lui după moarte?
A fi ateu e mai mult decît a nu auzi niciodată să zicem de Dumnezeul Bibliei, înseamnă a spune eu sunt cinvins că nu există nici un Creator, sunt sigur că toți care cred într-un Creator sunt în eroare, se înșeală.Că dacă nu ești sigur înseamnă că ești agnostic. Având învedere că pentru a avea motive raționale să afirmi că sigur nu există un Creator al existenței, ar trebui să deții toată cunoașterea posibilă, ceea ce mă îndoiesc că susține cineva, însemnă ca a spune -sunt sigur că nu există un Creator, adică sunt ateu, de fapt înseamnă eu prefer să nu existe un Creator și nici nu vreau să clarific dacă ar fi posibil să existe sau nu, nu vreau să admit că aș putea fi reponsabil față cineva cu viața mea.E mai ușor să-i ironizezi pe cei care cred decît să-ți lămurești pentru tine însuți dilema existenței Lui.Da pe urmă să mai ai și pretenția că dacă totuși există, după ce L-ai ocolit o viață întragă că dacă totuși există e dator să te primească în prezența Lui, nu înțeleg de ce.
Nu crezi ca este irelevant ce crezi tu atata timp cat Dumnezeu ne-a dat un cod de conduita iar tu nu-l respecti?
Nu e dictatura ci sunt efectele sau consecintele alegerilor noastre. Ne-am invatat sa traim intr-o stare GRI dar adevarul este ca nu sunt decat doua culori (tabere) alb si negru, alegerea este a fiecaruia. Avem de ales intre doua tabere, fiecare cu legile sale, acum fiecare alege, acesta este rolul acestei scurte vieti, de a alege o tabara.
Și cine a creat iadul? Cine l-a adus în existență? La ce s-a referit Isus când a afirmat că un om ar putea fi aruncat „în focul iadului"? Cuvântul grecesc tradus „focul iadului" în Marcu 9:47 este géenna şi provine din ebraicul geh hinnóm, care înseamnă „valea lui Hinom". Valea lui Hinom se afla chiar dincolo de zidurile Ierusalimului. În zilele regilor din Israel, acolo erau jertfiţi copii, obicei înfiorător, pe care Dumnezeu l-a condamnat. El a spus că-i va nimici pe cei ce practicau acest act de închinare falsă. Mai târziu, valea lui Hinom avea să fie numită „Valea Măcelului", unde „trupurile moarte" urmau să rămână neîngropate (Ieremia 7:30–34, Cornilescu, 1996). Astfel, D-zeu a profeţit că valea lui Hinom va deveni un loc unde aveau să fie aruncate cadavre, nu unde aveau să fie torturaţi oameni vii.
În zilele lui Isus, Valea lui Hinom era groapa de gunoi a Ierusalimului unde se aruncau şi cadavrele unor criminali notorii. Focul, care ardea în permanenţă, mistuia gunoiul şi cadavrele.
Când a vorbit despre viermele care nu moare şi despre focul care nu se stinge, se pare că Isus a făcut referire la Isaia 66:24. Vorbind despre „trupurile moarte ale celor care s-au răzvrătit împotriva [lui Dumnezeu]", Isaia spune că „viermele lor nu va muri şi focul lor nu se va stinge" (Biblia sinodală, 1982). Isus şi cei ce-l ascultau ştiau că aceste cuvinte se refereau la ce se întâmpla cu cadavrele celor care nu meritau să fie îngropaţi.
Aşadar, Isus a folosit Valea lui Hinom, sau Gheena, ca simbol al morţii fără speranţă de înviere. El a arătat clar acest lucru când a avertizat că Dumnezeu „poate da pieirii şi sufletul [viaţa] şi trupul în gheenă" (Matei 10:28, Noul Testament, Pascal). Gheena este simbol al distrugerii eterne, nu al torturii eterne.