Religiile fac parte din istoria omenirii.
Ca urmare, la orice scoala ar trebui invatata istoria (adevarata) si caracteristicile (asemanari si diferente) ale religiilor, cu accent pe religiile prezente intre elevii scolii.
In acest fel, cunoscand obiceirile celorlalti, diferendele inter-religioase s-ar putea atenua semnificativ, poate chiar si anula.
Conflictele din lume exista din cauza neintelegerii diferentelor si ale dogmelor propagate (de interese obscure).
Noi avem pauza de tigara
el are pauza de rugaciune...
musulmanii se roaga de 5 ori pe zi
cat despre ora de religie, deja in tara asta sunt legi care spun ca nu esti obligat sa participi daca nu esti de religia aia sau esti ateu
Pai este liber sa mearga la moschee si i se da adeverinta pentru ora de religie Inainte sa ataci informeaza-te sa vezi ca pe site-ul edu.ro exista manual de Religie pentru cultul penticostal, cultul baptista, cultul romano-catolic, cultul unitarian.
Manual de religie pentru cultul penticostal https://manuale.edu.ro/......P/A548.pdf
Manual de religie pentru cultul unitarian de limba maghiara
https://manuale.edu.ro/......P/A561.pdf
Manual de religie pentru cultul baptist
https://manuale.edu.ro/......J/A752.pdf
Manual de religie pentru cultul romano-catolic/greco-catolic
https://manuale.edu.ro/......Q/A867.pdf
Si ce? Fiecare cu doctrina lui.
Pai o practica, nu ati vazut Martorii lui Iehova in oras impartind pliante sau baptisti predicand si cantand in public? Cand nu era pandemie.
In orice caz, e mai bine ca nu se mai pune accentul pe religie in scoli. Sa speram ca in viitor nu va mai exista in programa scolara. Mai degraba ar trebui sa fie inlocuita de sexologie.
O sa ii pedepseasca Allah=]]]] Nu ar mai face ora si gata, eu aveam un musulman in clasa care pur si simplu nu facea ora de religie. Din partea mea[desi sunt crestin] poate sa fie scoasa ora de religie[nu as fi afectat cu nimic].
Religia este optionala. Poti face cerere sa o scoti din orarul tau personal.
Eu unul merg la ora dereligie de moment ce sunt crestin, dar nu ma afecteaza cu nimic scoaterea ei. Poate doar la medie=]]]]
Daca nu reusesti, ii spui profesorului ca esti ateu si nu vrei sa faci ora. Sunt curios ce.o sa spuna. Ar trebui sa iti dea liber de la orele lui.
Aia cu istoria religiilor ar trebui sa fie bagata la ora de istorie, parerea mea.
Ce urasc tastatura asta, nu vrea sa ajung ca Overeem=[
Ar trebui sa ai voie sa nu mergi la ora de religie fara sa invoci tu un motiv propriu zis. Pur si simplu nu vrei. Apropo, daca se scoate ora de religie nu va disparea religia. 50 de ani a fost interzisa ora si uite ca tot exista in fostul bloc comunist...
Un utilizator care cumva este in top 200.
Eu am zis ca tu ar trebui sa fi lasat sa nu faci ora de religie fara un motiv intemeiat. Aceasta problema nu poate fi rezolvata decat daca bagi ora aia cu istoriile religiilor. Dar daca faci invers, adica sa faci ora de religie doar pentru musulmanii minoritari e mai rau. Adica ''discriminezi'' majoritatea oamenilor.
Eu vreau sa zic ca e mai rau sa ''discriminezi'' majoritatea decat sa ''discriminezi'' minoritatea.
A impune toleranta nu este discriminare. Toleranta inseamna a accepta ca si cineva inferior tie are dreptul sa existe.
Nu,dar logic vorbind. Adica e mai rau sa ''discriminezi'' majoritatea decat sa discriminezi o minoritate. Oricum, problema asta nu este una mare. Ar putea fi rezolvata cu scoaterea materiei.
E mai bine sa nu fie nimeni discriminat, dar daca nu se poate atunci e mai putin rau daca ar fi ''discriminati'' mai putini oameni.
Inca o data: doar cineva puternic poate acorda toleranta celui slab.
Eu am zis la modul general. Si nici nu inteleg cum am ajuns la dezbaterea asta dar in fine.
Pai nimic. Va fi liber la ora, poate sa faca orice doar sa nu deranjeze ora.
Nu are ce sa faca. Poate doar daca exista cursuri in scoala respectiva si pentru musulmani, dar cum in Romania religia asta are un numar mic de enoriasi fata de crestini, nu cred ca se gasesc profesori de religie musulmana. Poate doar in zonele unde este o minoritate importanta de musulmani.
Multe din cele predate de profesorul de crestinism ortodox sunt blasfemii pentru musulmani. Concluzia este ca musulmanul ar fi discriminat, ceea ce este interzis de lege.
In realitate problema nu este rezolvata si este la liberul arbitru al scolii. De regula pleaca acasa, ora de religie planificandu-se in ultima ora de curs.
In acest caz, depinde de cult, dar, in special, cultele minoritare in România predau religia la biserică. Precum fac și catolicii, stau la ora de religie, dar sâmbătă/duminica sau când poate preotul/pastorul, sa stabilească o zi pentru toți copii și sa vina la biserica pentru acea "ora" de religie. Sper ca m-am făcut înțeles