| Mayhem666 a întrebat:

Intrebare de 1000 de puncte pentru crestini.
De ce credeti in Dumnezeu?
Doar atat intreb, de ce?

Si nu veniti cu intrebari retorice cum ar fi: "Dar tu de ce nu crezi?" sau sa dati mai stiu eu ce citate din biblie sau altceva.

Intrebarea asta e pentru voi, despre voi, un simplu: "De ce?"

Ar trebui sa fie o intrebare simpla nu? Ca daca tot credeti in Dumnezeu, trebuie sa aveti si un motiv pentru care faceti asta, nu? Care este motivul? De ce ati ales sa credeti?

Răspuns Câştigător
| Holiday a răspuns:

Dupa cum se vede, toate raspunsurile date, daca le tai infloriturile, suna exact asa: "pentru ca, nu stiu."

44 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Mayhem666):

Și ce câștigi?

| Mayhem666 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Nu trebuie sa castig nimic. Nu toate raspunsurile primite trebuie sa rezulte intr-un castig.
Daca nu ai chef sa raspunzi, nu stiu de ce mai raspunzi in primul rand.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Holiday):

Pentru că nu poate fi spus în cuvinte ci se simte în viața de zi cu zi prezenta Duhului lui Dumnezeu în viața celui care crede.

| Holiday a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Sigur, ca si si prezenta lui Vineri 13, sau incrucisatul degetelor pentru noroc. La fel de multa influenta are si duhul asta, orice naiba credeti voi ca e.

Și tu ești călăuzit de un duh, numai că nu recunoști lucrul acesta. Se spune despre poeți și scriitori că sunt călăuziți de muza. Și oamenii de știință de Dumnezeu. Multi dintre ei recunosc că sunt călăuziți de Dumnezeu.

"... poeți și scriitori că sunt călăuziți de muza."

"Muza" provine din mitologia greaca, deci poetii si scriitori n-au treaba cu duhul din povestea crestina?

"Și oamenii de știință de Dumnezeu."

Deci, de exemplu, inventarea vibratorului dublu, care e evident opera unui om de stiinta, e datorata calauzirii de catre Dumnezeu asta al tau?!
Daca nu stii ce e ala, ai un exemplu aici:
https://justlove.ro/p/vibratoare/vibratoare-duble/xcel-penetrating/

Și tehnologia este inspirata de Dumnezeu pentru a ajunge Evanghelia până la marginile Pământului. Și vedem cu ochii împlinită aceasta prorocie.

Unde e marginea Pamantului?

| AliGab a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

"Pentru ca nu sunt..." - foarte bun raspunsul acesta :-)

| slayer09 a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu pentru ca viata asta e doar o trecere. Te nasti, suferi si mori, ce viata poate fi asta? Iar credinta in Dumnezeu mi-a aratat ca El exista, exista in adancul sufetului nostru, acolo Il gasim pe El, si este extraordinar. Noi, din orgoliul nostru, vrem sa Il vedem in carne si oase, in fata noastra, sa ne faca minuni. Dar El este foarteeee subtil. Prin experienta vietii si analiza a tot ceea ce exista in viata asta nu cred ca nu Il vei intalni pe Dumnezeu. Numai ca noi nu vrem sa credem, ne inchidem ochii cand credem ca il vedem pe Dumnezeu, asta e din cauza orgoliului nostru. Si a-L vedea pe Dumnezeu nu cu ochii, ci cu simtul creierului, a-L constientiza.

| Mayhem666 explică (pentru slayer09):

Dar de ce te referi ca si "EL" si nu ca si "EA"?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred în El ptc există, m-a ajutat de atâtea ori, e cel mai minunat! El prin atâtea lucruri Își arată existenta, e foarte clar ca El exista prin tot ce a creat. Numai la om dacă am privi, am vedea în ce chip minunat e creat omul, atâtea sisteme prin corpul nostru, atâtea procese greu de înțeles!

| AgirlWithHope a răspuns:

Și eu am întâlnit un băiat și datorită lui Dumnezeu l-am întâlnit și acum sunt de partea adevărului. Lăudat să fie Numele Lui în veci. Simt că sunt mai aproape de El ca niciodată. Și eu i-am cerut de atâtea ori să aflu adevărul căci nimic nu îmi mai aducea speranță în Biserica Ortodoxă...trăiam în întuneric..nici lumănările nimic nu mă făcea să simt ce simt acum, pace, iubire, liniște. N-am cuvinte. efectiv. Decât dacă te rogi și vrei să-L cunoști numai așa vei afla adevărata pace interioară?

| AgirlWithHope a răspuns (pentru anonim_4396):

Sper ca Dumnezeu să îți dezvăluie adevărul. Căci nu Biserica Ortodoxă este cea adevărată ci cea care ține ziua a șaptea ca zi de odihnă. Crede-mă ți-o spun pentru că Dumnezeu mi-a ascultat rugăciunile și mi-a auzit povara ce o aveam pe suflet și acum că mi-a dezvăluit adevărul sunt cea mai liniștită spiritual, simt o pace și o iubire de nedescris. Biserica adevărată a lui Dumnezeu este cea care ține poruncile Domnului. Iar porunca zilei de odihnă cu ziua a șaptea și bisericile ce respectă aceasta poruncă cât și celelalte acelea sunt bisericile adevărate! Dumnezeu mi-a auzit glasul si prin baiatul pe care îl cunosc acum am aflat adevarul!