anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare: De ce se numara anii de la nasterea Mantuitorului, daca( asa cum spun multi de pe aici) Hristos nu a fost Fiul lui Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
| Silviuloan a răspuns:

Iti zic eu cred ca nu o sarsunda niciun ateu leai pus capac.Bravo!

| Silviuloan a răspuns (pentru Silviuloan):

Scuze pentru scrisu gresit

7 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nasterea Pruncului in ieslea din Betleem a impartit istoria lumii in doua: inainte de Hristos si dupa Hristos, tocmai pentru ca este Fiul lui Dumnezeu.

| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

As fi vrut sa raspunda ateii. Sa vad ce vor zice.

| doctorandus a răspuns:

Isus s-a nascut cel mai probabil in anul 4 i.e.n. Dionysius Exiguus a gresit numaratoarea anilor, primul an ale erei noastre nu e de cand s-a nascut Isus. Musulmanii numara anii de la emigrarea lui Mahomed (Hijra), evreii de la "facerea lumii", cate bordeie, atatea obicee.

| Geass a răspuns:

De ce? Societatea avea nevoie de un reper cronologic, doar la creştini se spune chestia asta cu Hristos şi cu ordinea anilor, fiecare religie spune altceva despre ani.

| anonim_4396 explică (pentru Geass):

Serios?! Acum2012 aani s-a nascut Mantuitorul. Nu toti oameni sunt in 2012? De ce nu se numara de la Buda sau Mohamed?

| Geass a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde stii tu mai filozofule? Ai fost tu cumva acolo si atunci cand sa inascut? Nu am spus ca nu suntem cu totii in 2012 dar nu toata lumea se ia dupa poveste cu nasterea lui Hristos, ar fi absurd.