Chiar era momentul sa facem pe cultii in a doua zi a Craciunului?
Luati-o pe asta:
Ce trebuiau sa sarbatoreasca ateii pozitivisti de Paste, in locul Invierii Domnului?
Daca v-am dat greu, pozitivismul este combaterea irationalismului religios cu argumente stiintifice, rationale, promotori fiind: Dawkins, Harris, Hitchens...si cei mai multi dintre voi, ateii care va jucati cu postarile pe aici.
Nu stiati ca asa va numiti?
Daca tot o dam in cultura...
Haideti, cu incredere!
Cat priveste intrebarea ta, Calutule, crestinii sarbatoresc imblanzirea pentru un an a haosului de catre zeul Marduk, care sarbatoare a fost preluata de persi ca fiind a lui Mithra, care apoi a fost preluata de romani ca Saturnalii, pe care mai apoi au transformat-o in alta sarbatoare, Natalis Solis Invicti, pe care si mai apoi, Papa Julius a preluat-o ca fiind ziua Nasterii Domnului, si daca vrei cea mai a naibii cultura, ...clujenii au facut in cinstea acestui Papa un edificiu numit, cum altfel, Julius Mall.
Mai a dracului cultura de atat, ce mai vrei?
Inca mai astept raspunsurile voastre, la intrebarea mea de cultura generala...
Da, mi se pare că face cinste având în vedere că El a vrut sa se nască atunci. Nu la mine e frustrarea ci la cel care în loc sa se bucure de Crăciun cu familia alege sa-și bata joc de o sărbătoare creștină. De ce si-ar bate cineva joc de o sărbătoare care aduce fericire decât dacă el însuși e nefericit?
Sărbătoare creștină? Serios?
Are legătură cu Cristos tot atât cât are in comun ortodoxia cu creștinismul, adică nimic!
Despre creștini Isus a zis că vor fi recunoscuți după iubirea ce este in mijlocul lor. Ortodocșii se ucid reciproc cu "binecuvântarea" popilor si cu arme "sfințite". Scriptura arată in ce categorie se încadrează astfel de persoane - 10Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine* nu trăieşte în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici** cine nu iubeşte pe fratele său.
11Căci vestirea pe care aţi auzit-o de la început este aceasta*: să ne iubim** unii pe alţii;
12nu cum a fost Cain*, care era de la cel rău şi a ucis pe fratele său. (1 ioan cap. 3)
"ești un fariseu" - mda, tu chiar te pricepi la adus argumente...
recedaniel3 întreabă: