| FilosofulDepresiv2022 a întrebat:

Intrebare de curiozitate.De ce este posibil ca Dumnezeu sa ierte pe cineva care a ucis 10 oameni, dar nu-i iarta pe cei care se sinucid(se onoara DOAR pe ei)?

Răspuns Câştigător
| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Criminalii sunt iertați doar dacă se pocăiesc în viața asta. Or, dacă te sinucizi ești mort, cum te mai pocăiești?

| FilosofulDepresiv2022 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Da, si mie mi-a venit ideea asta dupa ce am pus intrebarea pe site.Multumesc, iti dau funda!

21 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Dumnezeu ii iarta pe toti cei care isi daruiesc Lui sufletul si viata. Daca te arunci de pe un pod inalt si mai ai timp sa regreti si sa iti daruiesti lui viata, te iarta, daca intri cu masina intr-un stalp poate nu mai ai timp.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dumnezeu refuză să răspundă la această întrebare.

| lpavel a răspuns:

Pentru ca viata ta nu o ai ca nu tu ai cerut-o! Existi pentru ca El a vrut asta, iar daca iti pui capat zilelor te impotrivesti Lui! Oamenii ucisi oricum ar muri candva... e pacat dar nu mai mare ca sinuciderea!

| FilosofulDepresiv2022 explică (pentru lpavel):

Nimeni nu si-a ales viata.Toti exista pentru ca asa a vrut Dumnezeu.Iar daca cineva ucide, tot impotriva vointei lui Dumnezeu s-a pus. "Oamenii ucisi oricum ar muri candva" pai si eu voi muri.

| Ioana8686 a răspuns (pentru lpavel):

Dumnezeu e nimic, deci e minciună. Cum poate o minciună să dea viață? Nu poate. Viață există pentru că animalele se înmulțesc, iar omul este un animal. Omul se înmulțește prin sex exact ca și restul animalelor, nu vine din ceruri, nu-l aduce barza și așa mai departe.

| Ioana8686 a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Dumnezeu e nimic, deci e minciună pentru că nu se vede. Cum poate avea voință o minciună? Puiul nu alege el viața, nu vine din cer și nu-l aduce barza. Animalele fac sex și așa se înmulțesc. Unde e voința lui Dumnezeu? În timpul sexului? De unde știi ce vrea Dumnezeu? Din cărțile cu povești? Cărți poate scrie oricine și nu înseamnă că sunt de la Dumnezeu.

| Ioana8686 a răspuns (pentru lpavel):

Viața e dată de Dumnezeu? El a vrut asta? Atunci de ce moare omul? Dumnezeu nu e atotputernic? Cum apără el viața? E de acord ca voința lui să fie călcată în picioare? Înseamnă că atât el cât și voința lui sunt fără valoare și Dumnezeu nu mai e atotputernic pentru că nu poate face nimic. E slab. Nu există Dumnezeu. E doar poveste.

| lpavel a răspuns (pentru Ioana8686):

Da, viata e data de Dumnezeu si lasat pe pamant pentru a vedea cine il iubeste pe EL si cine pe diavol! Este lasat pe pamant pentrut acest test, apoi merge fiecare la cine a iubit mai mult! Moartea nu inseamna sfarsitul, ci inceputul! De aceea moare! Apoi Dumnezeu nu apara viata dar nu vrea nici sa mori inainte de timpul scris de El pentru tine, el a lasat liberul albitru, numai asa poate vedea cine e de partea Lui si cine nu! Ti-am zis doar cateva cuvinte despre vointa Lui, dar stiu ca n-au nici un sens pentru cei ca tine, ca satana v-a orbit, v-a inlantuit si va place sa traiti asa, stiind ca voi sunteti stapani pe situatie, puteti face orice, nu va pedepseste nimeni etc desi adevarul e altul... Daca vrei sa afli mai multe despre voia lui Dumnezeu, cauta, citeste, intereseaza-te, e spre binele tau! Nu fi atat de ingamfata! Inca un lucru e bine sa stii: daca Dumnezeu nu exista, n-am pierdut nimic ca am crezut in El, DAR, daca totusi exista si mori fara sa fi crezut in El, mai bine era pentru acea persoana daca nici nu s-ar fi nascut... chinurile iadului nu se pot descrie in cuvinte!

| lpavel a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Normal ca vei muri si tu, dar daca te-ai nascut fara sa vrei, trebuie sa mori cand iti vine timpul nu sa te sinucizi! A te sinucide inseamna a renunta la vointa lui Dumnezeu, pentru ca El ti-a scris cat vei trai, iar tie nu-ti pasa si te sinucizi, deci renunti la ce vrea El, iar El nu iarta acest pacat si te va arunca in iad din cauza asta!

| AVAAVA a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Dumnezeu iartă doar pe cei pocăiți. nu pe toți criminalii. Sunt rari criminali care se pocăiesc.Un sinucigaș nu respecta darul vieții, și nici voia lui Dumnezeu, El nu încearcă sa se pocăiască, de aceea nu poate fi primit împotriva voinței lui în împărăție.
Doar omul desăvârșit prin credinta are șanse de mântuire.
Sinuciderea este o lașitate, iar cei lași nu au ce cauta în imparatia lui Dumnezeu.
Citeste viata sfinților, Scriptura, spovedește-te și împărtășeștete

| FilosofulDepresiv2022 explică (pentru AVAAVA):

Sunt crestin practicant, am pus intrebarea aceasta doar din curiozitate, asa cum am mentionat!

| AVAAVA a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Ok, nici nu are importanta dacă ai sau nu gânduri, sunt alții care cu siguranță au. Eu am răspuns curiozității tale.

| lpavel a răspuns:

Sadrian46- serios? mai bine te-ai uita la un desen animat... laughing

| minrest a răspuns:

Un ucigas poate sa plateasca taxa bisericii sau zeciuiala, ba mai da si in plus la cutia milei. Iar un sinucugas, mort fiind, nu poate.

| CostinAlamariu a răspuns:

Pentru ca cineva care a ucis 10 oameni poate teoretic să se pocăiască, să-și regrete păcatele și să se îndrepte. Cine s-a sinucis nu mai poate face nimic să se îndrepte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ptc cei ce se sinucid nu mai au timp sa își ceara iertare pentru ce au făcut, pe când cei ce omoară 10 oameni, dacă le pare cu adevărat rău și se întorc la Dumnezeu, El ii poate ierta. Dar dacă te sinucizi, mori pe loc, n ai când sa fii iertat

| Ioana8686 a răspuns:

Ce înseamnă iertarea lui Dumnezeu? Cum arată un om iertat de Dumnezeu? De ce are nevoie un om de iertarea lui Dumnezeu? Cum arată un om care nu e iertat de Dumnezeu? Care e diferența dintre un om iertat de Dumnezeu și unul care nu este iertat de Dumnezeu? Cine/ce este Dumnezeu?

Dumnezeu e nimic, pentru că nu se vede. Iertarea lui Dumnezeu e iertarea dată de un nimic, deci e nimic.
Dumnezeu e o minciună și atât.

| AVAAVA a răspuns (pentru Ioana8686):

Nebun este cel care nu Crede în Dumnezeu!
Ai impresia ca din nimic poți face ceva?
Orice efect are o cauza, știința o spune.
Sunt oameni care au experimentat la propriu revelația Divina, pentru ei Dumnezeu este o realitate 100%.
Citeste-l pe Pavel din Noul Testament.
Fără Dumnezeu, omul devine un animal rațional, care vine de nicăieri și pleacă către nicăieri.
Fără Dumnezeu, te intreb pe tine, ce este infinitul, cum a luat naștere universul din nimic?
Acum 13 miliarde de ani a luat naștere universul, comform științei, dar pana acum 13 miliarde de ani ce a făcut? A stat în așteptate pe asa timpului un infinit de ani pana sa explodeze?
Tu nu vezi ca mintea umana nu poate sa cuprinsa infinitul, si totuși exista viata, și aceata viata experimentează uneori niște luccruri care se detașează de lumea materiala, acolo intervine Dumbezeu.
Dumnezeu nu poate fi experimentat decât dacă îl cauți din toată inima.

| Ioana8686 a răspuns:

Omul după ce își pune pe el niște haine se crede descendentul sau produsul unui zeu, dar în pat, după ce își dă hainele jos se vede cu adevărat fața omului sau mai degrabă fundul lui, iar comportamentul lui nu diferă de cel al unui animal sălbatic. E o ipocrizie pură, un dublu standard, o discrepanță uriașă între „cum suntem" și „cum ne credem a fi", iar moralitatea este cu certitudine una cât se poate de îndoielnică. E o distorsionare a realității care nu ne face deloc mai buni și ne arată exact cine suntem. A face apel la niște povești care să ne susțină această perspectivă eronată asupra vieții ne adâncește într-o iraționalitate vizibilă cu ochiul liber. Acum în secolul XXI ne-am aștepta la o evoluție pozitivă pe toate planurile, dar din păcate realitatea ne infirmă optimismul de care uneori și nejustificat dăm dovadă. Sperăm totuși să fie mai bine. Speranța moare ultima.

| slayer09 a răspuns (pentru Ioana8686):

Ioana draga, ce suferinte mari ai avut tu in viata asta de esti asa suparata pe Dumnezeu? Sa stii ca El este aici si pentru tine, daca nu ma crezi cere-I Domnului din toata inima ta si cu tot sufletul tau sa iti dea un semn ca el exista. si ai sa vezi ca mare este Dumnezeu. Nu o sa iti dea semne asa cum doresti tu, dar vei sti la un moment dat ca numai mana Lui a fost acolo. Ai incredere si lasa incapatanarea si egoismul doaparte.