anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare doar pentru credinciosii crestini:

Credeti ca daca cineva omoara un copil mic, care a fost botezat anterior, ii maximizeaza sansele copilului respectiv de a ajunge in rai? Asta complet independent de care sunt gandurile si intentiile celui care il omoara pe copil.

Adica, odata ce omul incepe sa pacatuiasca devine extrem de incert daca va ajunge in rai sau in iad. Dar, ce pacate poate avea un copil mic si botezat?

75 răspunsuri:
| clasa8aamsosit a răspuns (pentru Teddy1517):

Mireasa lui Hristos sunt cei 144000 de oameni fideli luaţi de pe pământ pentru a guverna alături de el. Eu nu fac parte dintre aceștia, într-adevăr.
Nu fac parte dintr-o sectă, deoarece nu mă izolez de rude, de familie, de prieteni, de alte persoane și de societate. Nu trăiesc într-o „comunitate sectară".
Întrucât SUNT un creștin, nu îl resping pe Hristos, ci chiar îl consider un model și mă străduiesc pe cât de mult posibil să calc pe urmele lui. (1 Petru 2:21)

În Ioan 1:1 a fost schimbat „Dumnezeu" cu „un dumnezeu", deoarece aici în greacă „theós" este tradus prin dumnezeu cu d mic, fiindcă „theós" nu are articol hotărât. În schimb, în propoziția „Cuvântul era cu Dumnezeu" este folosit articolul hotărât „ton", astfel că „ton theón" este tradus prin „Dumnezeu". Așadar, când apare prima dată în acest verset, cuvântul theós este precedat de articolul hotărât, dar când apare a doua oară, articolul lipseşte.
1. Cuvântul era un dumnezeu, adică Cuvântul era divin. (The Bible—An American Translation) Cel care este „cu" cineva nu poate fi acel cineva.
2. Toate lucrurile au fost create prin Isus. Ioan 3:16 arată că „fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său unic-născut". Isus este numit Fiul unic-născut al lui Dumnezeu, deoarece numai Iehova l-a creat. La crearea tuturor celorlalte lucruri, Isus a colaborat cu Tatăl său, Iehova Dumnezeu.

În Evrei 1 este citat Psalmul şi aplicat la Isus, chiar dacă afirmația din Psalmi îi este adresată lui Dumnezeu, deoarece Isus este cel PRIN CARE Dumnezeu a înfăptuit lucrările de creaţie descrise în cartea Psalmilor. „Toate celelalte lucruri au fost create prin el și pentru el."(Coloseni 1:16)
În același capitol din Evrei, la versetul 5, este citat textul din 2 Samuel 7:14, text care face referire la Solomon și aplicat în Evrei cu privire la Isus. Bineînțeles că Solomon nu poate fi Isus.

Așa este, în Tit 1:4 se spune că Isus este Salvatorul nostru. În Judecătorii 3:9 este ridicat de către Iehova un alt salvator: judecătorul Otniel. Însă desigur că Iehova nu este Otniel, cum nici Isus nu este Iehova. Mai degrabă, versetul din Isaia făcea referire la faptul că salvarea Israelului a venit de la Iehova, nu de la alți dumnezei. (vezi contextul)

Apocalipsa 1:17 ne spune despre Isus că este „Cel dintâi și Cel din urmă". Însă, din acest verset înțeleg că Isus este „Cel dintâi" om care, după ce a fost readus la viaţă cerească, a primit nemurirea şi „Cel din urmă" care a fost înviat chiar de Iehova.

Ioan 5:18. IUDEII considerau că Isus se face egal cu Dumnezeu, deoarece îl numea Tatăl. Așa cum tot iudeii considerau că Isus încălca sabatul și ăsta era un alt motiv pentru care voiau ca Isus să moară(același verset). Dar cine a spus că Isus se făcea egal cu Dumnezeu?! Clar nu el. (versetul 19)
Cum se face că până și fariseii au înțeles ceea ce noi nu vrem să înțelegem... nu știu. Poate că ei nu l-au ascultat mai mult pe Hristos, deși trăiau în zilele lui. Mai bine te-ai gândi cum se face că Isus a respins acuzaţiile false ale iudeilor care, ca şi adepţii Trinităţii din zilele noastre, trăgeau concluzii greşite.

Ioan 18:5-6. Soldații au zis că îl caută pe Isus Nazarineanul, nu pe Dumnezeu. Mai degrabă, ei au căzut la pământ datorită curajului de care a dat dovadă Isus.
Ioan 20:28. După ce a fost înviat, în Ioan 20:17, Isus le-a transmis apostolilor săi, inclusiv lui Toma, căci era unul dintre „frații" lui Isus, un mesaj în care spunea clar: „Eu urc la Tatăl meu și Tatăl vostru, la Dumnezeul meu și Dumnezeul vostru". Reacția lui Toma a fost una de uimire când l-a văzut pe Isus, nefiind exclus ca ea să îi fie adresată lui Iehova, chiar dacă a fost spusă înaintea lui Isus.

Chiar în încheierea acestui episod, apostolul Ioan spune: „Însă acestea au fost scrise pentru ca voi să ajungeţi să credeţi că Isus este Cristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi crezând, să aveţi viaţă în Numele Lui.

| Teddy1517 a răspuns (pentru clasa8aamsosit):

Ioan si-a scris evanghelia ca sa demonstreze ca Hristos este Dumnezeu. Chiar si cu o traducere evident falsificata n-ai cum sa nu observi asta.(Apropo, foarte interesant ca pana cand s-a facut aceasta traducere noua, nimeni n-a avut Biblia adevarata).

Eu n-as trece mai departe ci le-as lua pe rand. Cu privire la Ioan 1, nu mi-ai explicat nimic. 1. Cum explici politeismul pe care il practicati spunand ca mai exista inca un dumnezeu? 2. Cum adica toate s-au creat prin El, daca El ar fi fost creat? Ar avea sens numai daca ati sustine ca El S-a creat Singur.
Am inca o intrebare: dar totusi, de ce cautau fariseii sa Il omoare pe Hristos? Pe ce motiv?

,, Eu nu fac parte dintre aceștia, într-adevăr. Nu fac parte dintr-o sectă, deoarece nu mă izolez de rude, de familie, " Pentru ca familia si prietenii tai fac parte din acelasi mediu(ca sa nu folosesc cuvantul secta si sa spui ca te jignesc in vreun fel). Incearca sa le spui fratilor ca ai,, apostaziat" si ai ajuns la concluzia ca Isus Hristos este Domnul, la fel ca apostolii. Ai sa vezi atunci izolare. Daca ei nu se izoleaza complet de tine, se fac ei insisi vinovati si se considera ca au,, apostaziat" la randul lor.
,, cei 144000 de oameni fideli luaţi de pe pământ" Ce coincidenta ca acestia s-ar potrivi perfect cu cate 12.000 din fiecare semintie a lui Israel(si ca scrie expres in Biblie ca vor face parte din Israel). Cand colo, acest verset se referea in tot acest timp la Martorii lui Iehova! La barbatii dintre martori, bineinteles. Femeile nu sunt incluse.

Daca tot vrei sa vorbesti despre falsificarea Bibliei, incepem cu primul punct: Traducerea lumii noi inserteaza numele,, Iehova" peste tot unde se vorbeste de Dumnezeu, desi nici Domnul Isus, nici apostolii nu au folosit vreodata acest Nume.
Ai adus vorba de Coloseni 1:16. Nu exista in acel text nici macar un motiv logic ca sa intruduci cuvantul,, celelalte". Textul spune,, toate" lucrurile si nicaieri nu sugereaza cuvantul,, celelalte". Cuvantul a fost insertat acolo si e exact la fel ca si cum in propozitia,, Am o pisica" eu as insera un cuvant si as schimba-o in,, Am o pisica alba".

| Raullalu a răspuns:

Faptul ca un Copil este botezat sau nu, este irelevant.
Dumnezeu nu e asupritor.
Imparatia lui Dumnezeu este deschisa pentru ei.
Botezul insa nu a existat din totdeuana iar Apostolii nu invatau oamenii sa boteze copiii, cei ce se botezau trebuia intai sa creada in Dumnezeu, apoi sa il Aleaga apoi sa isi marturiseasca credinta cu gura proprie.
Asa functiona Botezul.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

"Sugerezi ca cei din iad vor avea o impacare in faptul ca se simt acuzati de propria constiinta?"

Nu. Nu asta sugerez deloc. Ci sugerez ca oamenii care vor ajunge în iad nu vor vrea să raiul deloc. Raiul va părea ca un chin pentru ei. Nimeni dintre cei care ajung în iad nu vor vrea raiul. E o chestiune de percepție.

"Asta ar inseamna ca nu trebuie decat sa fii psihopat sau narcisist si Dumnezeu te va primi in rai. Daca esti vreun nevrotic, si te simti vinovat pentru orice, atunci nu ai sanse prea bune sa ajungi in rai."

Greșit. În lumea de apoi toată lumea va fi pus față în față cu propria conștiință. Chiar și cei mai mari psihopați care dau aparența că n-ar avea vreo conștiință vor afla pe lumea cealaltă că totuși au una. Și acea conștiință îi va acuza.

" Iar, daca nu iti convine ca existi"

Exact aici e problema. Ti-am mai spus si o repet, e o impertinenta crasa sa nu-ti convina sa existi. E o ură de sine! Iar ura de sine e o boală. Nu e normal sa nu-ti convina sa existi, nu e normal sa te urasti pe tine.

"care iti cere in schimbul cadoului respectiv sa il iubesti, iar daca nu o faci, te va trimite in iad"

ai inteles complet gresit toata treaba asta. Dumnezeu nu iti cere sa Il iubesti. Hai sa continuam analogia cu cadoul. Sa zicem ca primesti un cadou extraordinar de la cineva. Ai doua optiuni: sa-l accepti cu bucurie si inevitabil cu iubire pentru cel care ti-a daruit, iar daca il accepti iubind pe cel care ti l-a daruit normal ca o sa fii fericit, nu? cine nu e fericit cand iubeste cu adevarat?
dar mai exista a doua optiune: sa nu accepti cadoul cu bucurie, cine stie din ce motiv. Daca nu-l accepti cu bucurie atunci nici nu iubesti persoana care ti-i l-a daruit. Te gandesti ca pentru ce ti-a dat asta, ca nu ti-l place, etc, etc. Te gandesti cu frustrare la cadou. Acea frustrare e e de fapt iadul, iar acea bucurie e raiul. Nu persoana care ti-i l-a daruit iti controleaza tie starile de bucurie sau frustrare, nu? starile astea depind doar de tine. Nu e ca si cum persoana care ti-a daruit cadoul decide pur si simplu sa te trimita in frustrare. Tu te frustrezi singur, e 100% alegerea ta sa te frustrezi. Persoana care ti-a daruit cadoul nu iti cere sa-i dai iubirea ta in schimb. Nu iti cere deloc asta. Tu decizi daca sa o iubesti sau nu. Dar trebuie sa ai in minte ceva: cand iubesti esti fericit, cand urasti sau esti frustrat nu esti fericit. Exact asa e cu Dumnezeu. Dumnezeu iti daruieste viata vesnica ca un dar. Nu iti cere sa-L iubesti, dar stim cu totii ca daca iubesti esti fericit, iar daca urasti esti automat trist sau frustrat.

Dacă „Ioan si-a scris evanghelia ca sa demonstreze ca Hristos este Dumnezeu", așa cum zici tu, atunci de ce a spus în Ioan 20:31 că „Isus este Cristosul, Fiul lui Dumnezeu"?!
1. NU practicăm niciun politeism. Dimpotrivă, ne închinăm doar lui Iehova Dumnezeu prin intermediul Fiului său, Isus Cristos, el fiind singurul mediator între Dumnezeu și închinătorii săi.
2. Coloseni 1:15: „El este chipul Dumnezeului nevăzut, întâiul născut peste întreaga creaţie". Afirmația asta arată că Isus are un început, fiind primul născut din creație. Toate celelalte lucruri s-au creat prin el.
Fariseii îl acuzau pe Isus de asocierea cu păcătoșii și cu incasatorii de impozite, că scotea demoni și că făcea miracole în ziua de sabat.

Nu toți membri din familia mea sunt de aceeași religie, și totuși mă înțeleg cu ei. Nu am de ce să le spun fraților că am apostaziat, deoarece nu cred că Isus Cristos este Dumnezeu.
Nu se referă cartea Apocalipsa în mod efectiv la națiunea Israel. Templul din Ierusalim și toate cronicile triburilor Israelului natural au fost distruse definitiv, cu mult înainte ca Ioan să fi avut viziunea în 96 d.Chr. Plus că Ioan a avut viziunea după ce au avut loc evenimentele din 33 d.Chr., de la Penticostă. Deci nu ar avea cum ca cei 144000 să facă parte din Israel.

Dacă e să vorbim despre falsificarea Bibliei, am putea discuta de ce s-a scos numele Iehova din traduceri și de ce Biserica Ortodoxă i-a pedepsit pe cei care au încercat să traducă Biblia. Însă nu cred că ți-ar plăcea să vorbim despre asta.
Dacă Isus nu a folosit numele lui Iehova, atunci cum a citat versetul din Deuteronom 8:3 în Matei 4:4?!

Pentru ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu! Iar Fiul lui Dumnezeu nu poate fi de alta natura decat Dumnezeu, asa cum fiul unui om nu poate fi decat om.
1. Ba da, practicati politeismul prin simplul fapt ca spuneti ca mai exista inca un dumnezeu. Nici n-am intrebat cui va inchinati, e irelevant. Spuneti ca mai exista inca un dumnezeu. Asta e politeism declarat.
2. Nu mi-ai raspuns. Cum ramane cu textul din Ioan 1?
Te-as ruga sa nu ocolesti aceste intrebari.
,, Deci nu ar avea cum ca cei 144000 să facă parte din Israel." Apocalipsa 7:4-8 spune destul de clar cine erau, nici n-are rost sa mai zic eu.

„Primul care-şi apără cauza pare că are dreptate, până vine altul şi-i pune întrebări"(Proverbele 18:17).

Inca astept sa imi raspunzi la cele 2 probleme pe care le ai cu textul din Ioan 1.

| ania a răspuns:

Cred ca ajunge in rai indiferent daca a fost botezat sau nu.Mantuitoriul Hristos spune ca imparatia Cerurilor e acelora ca ei, deci mi se pare logic ca e a lor in primul rand.Marcu 16-16 spune: cine va crede se se va boteza va fi matuit.Deci cine se botaza nu cine e botezat de altii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Daca Dumnezeu ar fi vrut pe bune sa-i ofere omului liberul arbitru atunci i-ar fi oferit posibilitatea de a fi impacat cu el insusi si in iad. Atunci s-ar fi putut spune ca Dumnezeu vrea cu adevarat ca omul sa aleaga in mod in liber ceea ce vrea pentru el insusi. Nu cand sunt consecinte imense daca se duce in iad.
Pe langa asta, ar fi fost firesc sa ne ofere si posibilitatea de a nu mai exista deloc daca nu vrem. Cica ofera liberul arbitru, dar chiar si in cazul in care un om s-ar sinucide, El ii arunca sufletul in iad, in loc sa-i ofere posibilitatea de a nu mai exista. Pe langa asta, este evident ca omul respectiv are nevoie de compasiune, nu de pedeapsa. Pe Dumnezeu nu-L intereseaza asta, prefera sa-i arunce sufletul in iad.
Sunt si unii oameni care cauta ajutor la Dumnezeu in randuri repetate si vazand ca tot incearca si nu primesc ajutor de la nimeni ajung sa se sinucida.

Pe langa asta, exista copii care cresc in medii plini de ura si cu batai violente in fiecare zi si care primesc mancare la limita supravietuirii. Ar fi o mare absurditate sa-i spui unui asemenea copil ca trebuie sa fie recunoscator ca s-a nascut. Sunt oameni care au ramas paralizati pe viata de la gat in jos sau care traiesc non-stop cu dureri groaznice. Ar fi absurd sa-i judeci daca vor sa moara.
Pe langa asta, din moment ce Dumnezeu stie ce este in sufletul fiecaruia si de ce face ceea ce face este absurd ca ii judeca pe oameni.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

E o absurditate ce ai zis prima data. E literalmente imposibil ca omul sa fie împăcat fara Dumnezeu. Nici macar Dumnezeu nu poate face asta. Și nu pentru că nu ar fi atotputernic ci pentru ca efectiv iese din sfera oricarei posibilitati logice. Dumnezeu este totul, iar ce e fara de Dumnezeu este nimic. Omul nu poate fi împăcat cu nimic. Nu poate fi împăcat în non-existență. E logic imposibil.

Sinuciderea este o boală sufleteasca gravă care nu se rezolva prin non-existenta ci se rezvolva pe alte căi. Orice om a primit darul existentei. NU Dumnezeu arunca sufletul sinucigasului în iad. De ce nu poti pricepe asta? Sinucigasul se arunca singur în iad. El își creeaza propriul iad interior.

Și îmi spui de oameni care traiesc in medii violente si paralizati? Dar la Iisus nu te gândești? Nu te gândești cum a fost batut, scuipat, batjocorit, trădat și crucificat? Nu e și asta un chin enorm? Și totuși nicio secundă nu si-a dorit nonexistenta. În toata acea durere El si-a dorit un singul lucru: sa ne elibereze pe noi de păcat. A suferit groaznic si in acea suferinta nu putea decat să iubească. La asta suntem chemati si noi. Nu să ne plângem de milă, să ne smiorcăim penibil și să ne anulăm existenta. Ci să ne cucerim pe noi insine, sa iubim si sa traim chiar si in cea mai cruda suferinta.

Nimeni, dar absolut nimeni în istoria religiilor si a filosofiilor nu a făcut din negarea vietii o virtute. Nu ti se pare interesant asta? Nu te pune pe gânduri?

| AliGab a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Raspuns gresit

| MEugen a răspuns (pentru anonim_4396):

Va apropiati foarte mult de satana, aveti grija la gandurile voastre. bantuie satana peste tot. Doamne ajuta!