Dacă vii cu atitudinea -eu încerc să mă rog și să fac ce se zice că ar vrea creatorul chiar dacă nu sunt lămurit dacă există sau nu, asta nu e credință( Conform Bibliei credința e o încredere neclintită în lucrurile care nu se văd).
Daca te nasteai in india si spuneai ca daca nu crezi in brahma ai pierdut tot nu e acelasi lucru? nu crezi in dumnezeu doar de frica iadului, un creator bun nu ar permite asa ceva parerea mea, sunt mii de iaduri, fiecare religie chiar si crestine difera tu sa ai religia perfecta sunt sanse mici
Pe tine te respect ca ateu...d'aia te si intreb, CE naiba de raspuns a fost asta?
Am dat ateilor "mura in gura", supra "ghici ciuperca ce-i", impartit la doua dintre erorile pariului, caci despre Pascal e vorba in intrebare...si NIMIC.
Daca Cristi_Cristi_1983 a dorit sa rada de atei...i-a reusit!
De logic fiecare religia crestina are cate un iad sansa sa nimeresti religia perfecta e mica plus ca omul mereu a inventat zeii, desi sansa ca iahve sa fie singurul zeu e mica plus ca sansa ca iisus sa fie fiul unui zeu e si mai mica din moment ca nu exista dovezii plus ca biblia fost transmisa oral si de multe ori modificata si da nu crezi in dumnezeu de frica unui iad, daca eu creez un robot si i dau libertatea de a gandi nu o sa-i spun daca numi esti sclav te bag in iad pe veci, cristi poate sa rada daca pentru asta crede in dumnezeu i aduc aminte ca si farisei credeau iar iisus le-a facut in toate felurile, ca crestin sa razi de aproapele tau e jalnic si e pacat conform invataturi lui iisus, daca era crestin adevarat acum la ora asta isi ajuta aproapele
Nu râd de nimeni. Îmi este indiferent de credința unei persoane. Ai dreptate - nu sunt un creștin adevărat. Nu cred în nici o religie, dar nici ateu nu mă declar. Încerc să adun mai multe răspunsuri pentru a-mi face o concluzie despre ceea e reprezintă religia și Dumnezeul fiecăreia.
Nasol de mine, ca fiind crestin, trebuie neaparat sa am o minte inchisa si sa fiu chiar prost de-a binelea!
Ma si mir cum dracului de ma platesc astia obscen de mult, la teancul de diplome pe care le am, tu imi dadeai 25$/ora, doar pentru ca nu sunt ateu.
1+1=2. V-am tradus intrebarea, am dat si cateva erori, si niciunul nu a fost in stare sa rezolve pariul lui Pascal.
Un pic de rusinica cred ca e necesar.
„Ar trebui să îți trăiești viața și să încerci să faci lumea un loc mai bun, indiferent de prezența sau lipsa credinței în Dumnezeu. Dacă nu există Dumnezeu, nu ai pierdut nimic și vei fi reamintit cu drag de către cei rămași în urmă. Dacă există un Dumnezeu binevoitor, el te va judeca după faptele tale și nu doar după faptul că ai crezut sau nu în el."
Daca nu crezi toata viata poti sa crezi in ultimul minut si Dumnezeu se bucura mai mult de o oita ratacita decat de una care a behait ordonat toata viata.
Exemplul criminalul Constantin devenit mare sfant.
A facut duminica zi de odihna in cinstea zeului Soare iar crestinii cred si azi ca a facut-o pentru ei.
Cica pe patul de moarte a devenit crestin.Un fel de oferta last minute.
Eu sunt crestin, dar voi raspunde. Nu e indeajuns doar sa crezi ca exista un Creator, un Dumnezeu. Poti crede in El si totusi sa traiesti fara sa-ti pese ca El exista, tot acolo ajungi ca si cum nu crezi.
Intr-un raspuns decent se vor incrucisa cateva curente importante de gandire: justificare teismului, teoria probabilitatii si teoria deciziilor.
Teza sufera prin ceea ce se numeste "eroarea bifurcatiilor", recte, calcul cu doua optiuni, la patru alternative si evitarea iadului cu relatia: P=1/n, unde n este numarul de credinte posibile.
Pe hey TPU vad un drutzix capabil sa dea un raspuns decent ca ateu, mari sperante de la altii...n-am.
In fine, cica speranta moare ultima, am sa-ti urmaresc intrebarea, sunt curios de ce raspunsuri vei avea...
Dacă Dumnezeul tău e așa corect, iubitor și iertător nu ar trebui să-l deranjeze prea mult că cineva nu crede în el, până la urmă nici el nu se obosește să se arate. Biserica e singura care se supără dacă nu crezi în Dumnezeu pentru că așa vor pierde banii de la fraieri.
Crezand, ai limitari spirituale si pierzi mult timp, timp ce nu se mai intoarce inapoi din nefericire. Religia, sau mai bine zis crestinismul, se bazeaza in principiu pe viata de dupa, cu premiza ca daca faci bine acum, "ajungi in rai", explicit o duci bine dupa. Personal prefer sa ma axez pe prezent, fiindca noi de fapt asta traim, un prezent continuu. Ca sa fac o paranteza la tot ce am scris mai sus, viata religioasa - viata limitata; viata nereligioasa - viata libera la nivel spiritual.
anileda95 întreabă:
Rizztheseballs6969 întreabă: