anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare pentru acei foarte multi useri care nu cred in Dumnezeu:
Daca in Dumnezeu nu credeti, atunci in ce altceva credeti?

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

In mine insami si in capacitatea mea de a-mi rezolva singura toate problemele. Capacitate care, de altfel, nu m-a tradat niciodata pana acum. Vreo problema?

36 răspunsuri:
| greeneyesforever25 a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu, cei care nu cred ar trebui sa creada.

| Alemoni a răspuns:

Buna!
Eu cred in Dumnezeu! El ne ajuta tot timpul si Lui trebuie sa-i multumim pentru tot!

| Klepto a răspuns:

In Iepurasul de Pasti, extrateretii, Zana Maseluta si idealul ca o sa intalnesc o fata care sa nu fie ipocrita, in Mos Craciun nu mai cred de cand nu mi-a adus poneiul care l-am cerut.

| AlecsandraMN a răspuns:

Și eu cred în Dumnezeu. Eu nu încerc, ca alții, să îmi pun întrebări de gen: Cum a fost creată lumea? sau Cum se face că Dumnezeu există din totdeauna...eu cred în Dumnezeu fără îndoieli și sunt sigură că dacă îi cerem, ne va da ce merităm.

| whatevernvm a răspuns:

Cred in Dumnezeu, dar nu cred ca am va ajuta vreodata.

Cred in mine!

| chokingvictim a răspuns:

In oameni si ratiune

| Lace a răspuns:

Dacă mă gândesc bine, cred în mine şi în forţele proprii.

| Bogdana91 a răspuns:

Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu pierd nimic insa daca Dumnezeu exista si eu nu cred in El atunci am pierdut totul...

| 1n3x a răspuns:

Pt. cei care nu credeti in Dumnezeu, ganditi-va ca trebuie sa exista cineva care sa coordoneze tot ce facem, deoarece nu exista liberul arbitru.(parerea mea)

| evostyle7 a răspuns:

@ greeneyesforever : Te simti ofensat/a cumva? Crezi ca Dumnezeul tau te vede acum ca incerci sa ii iei apararea si iti va da un loc in rai pentru totdeauna? PROSTII. Numai ca modul prin care ii iei tu apararea e tot neortodox, sa stii. Sau numai atat iti permite vocabularul de copil/a de 9-12 ani?

Raspunsul la intrebare se rezuma la faptul ca am incredere in mine, in oameni, in cei care merita sa ma incred, iar situatiile care se explica prin "voia lui Dumnezeu" le percep ca pe niste situatii care se explica prin ceva stiintific, logic.

| Bujîe a răspuns:

În nimic.

| andreeutzaa a răspuns:

Eu nu cred in Dumnezeu.In ce cred? In mine si atat.Imi place sa ma concentrez pe faptul ca eu sunt tot pentru mine insumi si nu sa ma bazez pe ceva ce nu am dovada ca exista.Respect cei care cred si nu mi-am permis niciodata sa ii contrazic dar am observat ca cei religiosi insa isi permit sa ne insulte daca nu credem ceea ce e negativ pentru ca ma astept un comportament mai pacific din partea lor.Probabil esti curios/sa sa stii de ce nu cred. Uite motivele:
1-Diversitatiile din punct de vedere religios au fost mereu cauza de razboaie si lupte intre populatii si etnii care nu ar fi trebuit sa existe.
2-Religia- cauza terorismului
3-Religia e intoleranta la diversitati si provoaca mai multa xenofobie( de ce daca ziceti ca suntem toti fii lui Dumnezeu nu permiteti persoanelor gay sa se casatoreasca? ipocrizie)
4-Cel mai mare raprezentant al Vaticanului adica papa, cere noua, persoanelor de rand sa facem oferte celor saraci in timp ce el e imbracat in haine de calitate si plin de aur.De ce tocmai el nu renunta la ce are chiar daca biserica ii pune la dispozitie hainele, coroana etc, si nu face el un pas semnificativ pe care pana acum nimeni nu l-a facut?
5-In majoritatea tariilor, femeia e vazuta ca obiect din cauza religiei.
Astea sunt motivele pentru care nu cred in Dumnezeu.Dar cum am zis eu am respect pentru cine crede.O mare greseala a crestiniilor e sa creada ca persoanele atee nu au valori sau mai rau ateism-satanism care nu au nici-o legatura pentru ca daca nu credem in Dumnezeu nu credem nici in diavol.Deci in final suntem doar persoane care cred in ele insusi ca centrul existentei nu o divinitate.Acum lasa-ma sa te intreb ceva.Tu de ce crezi? Vreau sa aflu si eu un raspuns sincer, bazat pe ceva si nu doar pentru ca asa va este impus de mediul inconjurator al familiei.

| Mangustă a răspuns:

@Bogdana, asta este exact ce ne zicea profu de religie! laughing Cat despre intrebare:
Pai cum de omul, in toata existenta lui, a descoperit destul de curand acest "Dumnezeu"? Cum de a renuntat atat de repede la celelalte credinte si a trecut la crestinism?! OK, nu ma pricep prea bine in acest domeniu, dar acum imi spun punctul de vedere. De-a lungul timpului au fost atatea zeitati pentru ca omul are nevoie sa se inchine la ceva plus ca de pe urma acestor chestii se castiga ff mult. Gandeste-te doar la biserica cate n-a facut! Cati banii au castigat unii de pe urma credintei absurde a oamenilor nestiutori! Iar cand incepeu sa se razvrateasca pedeapsa nu intarzia sa apara. plus ca biserica a incercat in mai multe cazuri sa "stapaneasca lumea" oh go on Crezi ca asa ceva s-ar mai fi intamplat daca oamenii nu ar fi crezut in tot felul de zeitati? Si imediat cum ceva nu mai avea atata influenta asupra populatiei era inlaturat si inlocuit. De aceea ideea de "Dumnezeu" nu e de cand lumea! Asa, si daca chiar ar exista nu ti se pare normal sa fie o singura credinta pe tot globul? Cum noi negam existenta lu' Buddha sau mai stiu eu ce, asa si ceilalti neaga crestinismul. Iar in final nu se ajunge degat la haoz care poate conduce chiar la razboaie!

Apache
| Apache a răspuns:

Dar de cand este o regula sa crezi in ceva? un om, nu este om daca nu crede neaparat in ceva, sau ce?

| Katakimiku a răspuns:

@Bogdana ai mare dreptate deci citez:

„Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu pierd nimic insa daca Dumnezeu exista si eu nu cred in El atunci am pierdut totul..."

@evostyle7 esti plictisitoare, doar pentru ca am spus ca cei care nu cred in Dumnezeu sunt prosti tu te-ai umflat in pene...chiar nu-mi pasa de ce spui tu, asa ca taca-ti gura aia.

| evostyle7 a răspuns:

@ greeneyesforever Sunt plictisitoR, poate ( in opinia ta ). Hai sa transam discutia aici. Uita`te a cui comentariu e stupid si nefolositor, si a cui comentariu e altcumva, si pe urma deschide gura. Farewell.

| Hombre a răspuns:

Sunt foarte sigur ca atunci cand merg la WC, fac o mătanie in pozitia sezut scremându-mă.

| CobraLeon a răspuns:

Cred in mine insumi!
Vad ca toti va bazati pe Pariul lui Pascal... jalnic

| Trinitas a răspuns:

Unii nu cred in Dumnezeul crestin, iar altii nu cred in nici o zeitate.
Ca cei de mai sus, si eu cred tot in fortele proprii si imi asum toate consecintele deciziilor gresite pe care le iau, nu am nevoie de nimeni care sa aiba grija de mine si sa-mi stearga pacatele doar pentru ca m-am asezat in genunchi si-am recitat o poezie.
@greeneyesforever, cu ce drept ii judeci tu pe altii? Nu ne cunosti, deci nu poti spune cum suntem. Se vede ca nici tu nu gandesti prea mult, la ce minte incuiata ai. Stie mami ce faci tu la calculator?
@Bogdana, ma bucur ca ai putut memora Pariul lui Pascal, adica sper ca l-ai memorat si nu ai dat doar copy&paste de pe Google, cum fac multi de la categoria aceasta, doar ca sa para intelectuali. Totusi am putea gandi si noi, nu doar sa luam cuvintele altora si sa le folosim peste tot, ca doar avem ratiune, nu?
@Romaniarules, mai corect de atat nici nu se poate.

| Ecea a răspuns:

In nici un fel de supererou.
Cred in mine, in puterile mele, in cunostintele mele.

| Kosuchin a răspuns:

Doar in mine.

| MoonLight a răspuns:

Vrei sa nu mai pui intrebari cretionoide?
Daca nu crede cineva in Dumnezeu ai 2 variante: e de alta religie sau e ateu.
Aetii nu cred in nimic. In NIMIC. Nimic altceva

| Laura a răspuns:

În Flying Spaghetti Monster. R'amen!

@evostyle7 n-am chef de cearta.@Trinitas chiar imi este mila de creierul tau mic, ce drept ai tu sa ma judeci pe mine? Doar pentru ca am gresit la un comentariu mi-ati sarit in cap.Imi este sila de voi.

| Bujîe a răspuns:

Băi, copilu' a pus întrebarea ca să-i răspundă aceia care nu cred în dumnezeu... De ce sunt mulţi care se bagă şi zic 'bre eu cred'? şii. @greeneyesforever: mă mir cum de mă-ta-ţi mai plăteşte internetu'.

@Bujîe ma mir ca mama ta te-a nascut asa prost/proasta.

| madalinaaa89 a răspuns:

In stiintawinking

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Nu cred in nici o divinitate.

| Trinitas a răspuns:

@greeneyesforever, te-am judecat eu cumva? Am spus doar o chestie foarte evidenta.winking

Întrebări recente