| Moisie a întrebat:

Intrebare pentru "asii" care au studiat Biblia!
Tinand cont de faptul ca atarnati de cruce pentru a fi rastigniti au fost 2 Isusi, un Isus care era talhar si alt Isus care era Fiul lui Dumnezeu!
... se stie ca de eliberat a fost eliberat Barabbas,
Dar ce ne facem ca numele de Bar-Abbas, se traduce exact cu "Fiul lui Dumnezeu" si acesta a fost eliberat!
In acest context nu vi se pare ca crestinii se inchina unui talhar rastignit pe cruce si nu Fiului lui Dumnezeu care a fost eliberat?
Acest fapt nu vi se pare cea mai cumplta lucratura a Diavolui?

24 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Biblia NU mentioneaza numele celor 2 talhari care au fost rastigniti impreuna cu Domnul Iisus.

Unde ai gasit traducerea numelui lui Baraba? Si oricum ar fi, Baraba a fost un talhar. Nu stiu cat conteaza pentru tine sau pentru altii traducerea numelui lui Baraba(nume pe care Biblia nu il traduce). La evrei este un obicei ca numele copiilor lor sa aiba semnificatii.

| Moisie explică (pentru anonimg):

Dupa Biblie nu te poti lua pentru ca este o scriptura pe care nici Isus si nici Dumnezeu nu o recomanda niciodata nimanui!
Si stie ei de ce n-o fac!
Asa ca ce spune Biblia are o valoare egala cu 0!
2 Asa este, si numele lui Isus (in aramaica Yehoshua) are o semnificatie si anume acela ca numai Yahwe este Mantuitorul!

| anonimg a răspuns (pentru Moisie):

Ei, Acela pe care tu Il numesti "Yahwe" care este Mantuitorul, este Iisus, Fiul lui Dumnezeu, dupa cum este scris:
"Ingerul care este inaintea fetei Lui i-a mantuit; El insusi i-a rascumparat, in dragostea si indurarea Lui, si necurmat i-a sprijinit si i-a purtat in zilele din vechime." (Isaia.63:9)
Si Duhul Sfant al lui Dumnezeu il va conduce intotdeauna pe om la Cuvantul Sau care este Sfanta Scriptura, si nu la povestile lui Ion Creanga sau la poeziile lui Arghezi, sau la o alta Evanghelie care ne-a fost data pentru mantuirea noastra.
Oare nu stii ca "Mantuirea vine de la iudei"? (Ioan.4:22)
Chiar si pentru tine este scris: "Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine." (Ioan.5:39) (Adica despre Domnul Hristos).

| Moisie explică (pentru anonimg):

Hallo! ce-ai patit? vorbeste gura fara tine?
Poi Yahwe a fost Dumnezeul poporului evreu inca de cand a facut Legamantul cu Abraham, adica cu cateva mii de ani inainte sa se nasca tamplarul Isus, iar tamplarul Isus nici macar astazi nu este Dumnezeul poporului evreu!
Asa ca despre ce vorrbim?
Unde vezi tu in versetul dat de tine ca e vorba de un tamplar pe nume Isus?
2 Poi evident ca Mantuirea iudeilor vine tot de la Iudeii caci li s-a promis un Messiah, adica un UNS (ca asta inseamna Messia) un om de al lor UNS in functia de lider/rege al evreilor, care avea misiunea sa-i elibereze pe evrei de sub jugul strainilor.
Dar cand ajung in ceruri il au ca Mantuitor pe Dumnezeu si asta o spune chiar Dumnezeu Tatal in Isaia 43.11!
3 "Domnul Hristos" recunoaste singur ca este doar stapanul cheilor Iadului si ale Mortii, asa ca "viata vesnica " pe care o poate asigura...este doar viata vesnica in Iad!

| suffarstar a răspuns:

Bar Abbas inseamna " fiul tatalui ", am acasa dictionar care explica toate numele din Biblie. " Fiul lui Dumneze" de care spui tu a fost un ucigas marsav, pe cand Isus era bland ca un miel. Citeste Isaiai 53. Stiu, Biblia ta, a scos acest capitol din Biblie, asa ca dau citat.
" 1 Cine a crezut în ceea ce ni se vestise? Cine a cunoscut braţul Domnului?
2 El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.
3 Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.
4 Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.
5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.
6 Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.
7 Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
8 El a fost luat prin apăsare şi judecată. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
9 Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui.
10 Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.
11 Va vedea rodul muncii sufletului Lui şi Se va înviora. Prin cunoştinţa Lui, Robul Meu cel neprihănit va pune pe mulţi oameni într-o stare după voia lui Dumnezeu şi va lua asupra Lui povara nelegiuirilor lor.
12 De aceea, Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine însuşi la moarte şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi. "

Pe cruce a fost un singur Isus rastignit, alaturi de alti doi talhari, unul dintre ei L-a recunoscut si a recunoscut ca el a fost osandit pe drept dar Isus era nevinovat.

| Moisie explică (pentru suffarstar):

Poi sigur ca inseamna Fiul Tatalui ca doar si Isus tot despre Tatal Sau ceresc vorbea si nu pomenea nimic despre vreun Dumnezeu!
Faptul ca tu il denumesti un "ucigas" pute a minciuna, pentru ca eu am gasit informatii despre el ca era un condamnat nevinovat, motiv pentru care s-a ales eliberrea lui!
In Isaia 53 este vorba de un Messiah adica un UNS! Iar Isus era un dulgher care nu era UNS in nicio functie inalta, asa ca iarasi ai gresit ca Nu e vorba de dulgherul Isus, ci de acel Messia care a fost UNS in functie de conducator si lider spiritual, adica de marele Messia al poporului evreu pe nume Simon Bar Kochba care intr-adevar a fost si el rastignit de romani, si si-a sacrificat viata pentru salvarea si mantuirea poporului evreu. si pentru asta gasesti dovezi istorice dar nu si despre Dulgherul Isus despre care se stie ca NU a fost UNS in nicio functie!

| suffarstar a răspuns (pentru Moisie):

Unde ai gasit informatiile astea? Inventate de prietenii tai? Sau nu stii ca de Paste romanii obisnuiau sa le elibereze evreilor un prizonier. Multimea, starnita de mozaici a ales pe Barabas.
In Isaia 53 vorbeste de Mesia care trebuie sa moara pentru pacatele lumii, nu uns in vreo functie. Chiar nu stii sa citesti? Cum poti fi atat de orb? Isaia a prezis moartea lui Isus cu mult timp inainte. El spune clar ca Mesia trebuie sa moara si sa plateasca pacatele lumii.
"7 Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura.
8 El a fost luat prin apăsare şi judecată. Dar cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese şters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu?
9 Groapa Lui a fost pusă între cei răi, şi mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârşise nicio nelegiuire şi nu se găsise niciun vicleşug în gura Lui. "

Prietenul tau Simon Bar Kochba nu si-a indeplinit scopul, a condus o revolta dar a fost rapid infrant si jupuit de viu.

Dulgherul Mesia a existat si a fost recunoscut :
„Cam în timpul acesta s-a ridicat Isus, un om înţelept dacă este corect să-l numim om, deoarece el era un făcător de lucruri minunate, un aşa învăţător încât oamenii primeau adevărul cu plăcere. El a atras la el pe mulţi evrei cât şi pe mulţi dintre neamuri. El era Hristosul, şi atunci când Pilat, la sugestia fruntaşilor noştri, l-a condamnat la moarte de cruce, cei care l-au iubit de la început nu l-au părăsit, căci el li s-a arătat viu din nou a treia zi; după cum profeţii divini proorociseră aceste lucruri şi alte mii de lucruri minunate despre el. Şi gruparea creştinilor, numiţi astfel după numele lui, nu s-au stins până azi." (Iosefus Flavius- Antichitati Iudaice )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.

| Ben00 a răspuns:

Plecand de la legea de necontestat ca toti vom fi dat uitarii, ai vreo explicatie pentru modul (stupid) in care iti pierzi timpul?

| Silviuloan a răspuns:

Daca ai sa citesti Matei 25-28 nu mai stiu exact ai sa vezi acolo. Nu vorbi in nestiinta de cauza.

| Moisie explică (pentru Silviuloan):

Ce sa vad in "Matei"?
Scrie acolo cumva ca Bar-Abbas inseamna talhar si nu Fiul lui Dumnezeu?
Pai si in ziua de azi tot asa se traduce numele de Barabbas, asa ca unde e problema?
Sa fie acolo unde te doare Adevarul?
Ti se pare corect fata de Dumnezeu sa te doara cand auzi un adevar?

| Silviuloan a răspuns (pentru Moisie):

Nu are nici un sens ce ai zis...

Poate are... poate nu are, fiecare judeca atat cat il duce capul sa o faca, si asta este valabil si pentru mine.

Cum zici tu...

Poi uite eu, dar si dictionarul, zicem ca Bar-abbas inseamna Fiul Tatalui (ceresc) asa ca pentru "mantuirea" ta si-a dat viata un talhar care a murit rastignit pentru faptele sale, asa ca ce te faci acum cand ai aflat asta, si te cheama Dumnezeu la judecata de apoi?

Care dictionar?

Da, sigur.

Vezi ca sunt multe lucruri mai sigure decat cele bazate pe credinta a proasta care numai sigure nu pot fi!

Răspuns utilizator avertizat
| Chittal a răspuns:

As vrea sa stiu daca ai mai primit ceva scris de la mine? Pt ca nu stiu daca s-a trimis?

| Moisie explică (pentru Chittal):

Nu nu am primit niciun mesaj de la tine!

| Chittal a răspuns (pentru Moisie):

Bine ti-l mai trimit odata,sper sa-l primesti.
Da... Ce sa zic jos palaria in fata ta. Sti de ce? Tu esti o persoana care nu cred ca,cauta adevarul ci vrea sa demonstreze ea adevarul. Cu adevarat esti o persoana foarte documentata si invatata,eu sunt un simplu om care raspund din experientele mele si ce am invatat. Am anumite trairi sau experiente care ma determina sa cred Iisus Hristos, Sf Treime Maica Domnului si toti sfintii care au avut o viata care putini, foarte putini o pot duce si care sfintenia lor si-au dovedit-o prin viata lor, ce-au lasat in urma cu faptele lor, cu trupul lor neputrezit s.a.m.d. Sunt anumite taine care omul nu-i este dat sa le inteleaga cum vrea el, cand vrea el si atunci avem nevoie sa fim indrumati de cineva, ca de facem de capul nostru nu avem decat de suferit. La fel vorbesc si de oricare lucru care este de neinteles, mai ales de proorocii, acelea nu le poate intelege numai oamenii plini de Duhul Sfant in care eu cred.I-mi cer scuze ca nu am vorbit foate bine informata, in legatura cu numele lui Iisus.Eu stiu,dar nu sunt sigura,si de aceea i-mi plec capul,ca numele de Isus in aramaica inseamna magar. Si-ti mai spun ceva. Dumnezeu nu incape in cei mandrii ci in cei simplii,majoritatea cazurilor asa s-a intamplat. Eu nu-s o invatata raspund atat cat pot,insa si tu esti un suflet si de aceea mi-a pasat si am raspuns la niste intrebari care sunt,dupa parerea mea,foarte violente si cam atat. Deci te indemn sa fi simplu/simpla si mintea ta sa nu mai nascoceasca, si sa rascoleasca ci da-i pace si lasa-i loc Domnului si-o sa te lumineze, pentru ca, El cauta la inimile smerite si aplecate si nicidecum la cei ce se considera cineva. Asa am fost eu instare sa-ti rasund. Mai vreau sa te intreb ceva. Ce fel de Biblie citesti(pocaita, ortodoxa sau ateceva), cati ani ai, si ce sex esti. Daca, creazi ca poti sa raspunzi bine daca nu, nu. Daaca, crezi ca mai putem comunica bine daca nu nu.

| Moisie explică (pentru Chittal):

1 Isus nu este un nume din limba aramaica si nici din germana unde se numeste Jesus, si nici din engleza unde se spune Gisas, ci este traducere numelui Yehoshua din limba aramaica in limba romana, asa ca nu are rost sa-l scrii cu doi de Ii, pentru ca el de fapt se numea Yehoshua ben Yuseff.
2 Evident ca pentru oricine traieste in minciuna si s-a obisnuit cu ea, rostirea adevarului i se pare o violenta.
3 Scopul meu nu este acela de a dovedi adevarul, ci acela de a atrage atentia celor cu bun simt ca tine, asupra faptului ca sunt mintiti, prostiti, si indemnati pe calea gresita care nu duce catre Dumnezeu creatorul ci pe calea catre "dumnezeul" veacului acesta, adica spre Satana si imparatia sa Iadul!
Daca tie sau altora nu le pasa ca sunt indepartati de Dumnezeu si condusi catre Diavol, este treaba ta personala, eu consider ca mi-am facut datoria, si stiu ca am dovedit clar minciuna, astfel ca niste oameni care rationeaza corect sa inteleaga si ei care este "secretul" Bibliei!
Daca vrei sa comunici cu mine si sa schimbam idei in continuare, esti binevenita si tu si toti cei care ne citesc, pe site-ul meu:
www.forum-anti-christi.forumers.ro