anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare pentru atei:cand veti avea copii, veti dori sa-i cresteti in acest "spirit al ateismului"? adica sa le insuflati ideea de a fi atei la randul lor? veti dori sa-i botezati in biserica? voi ati fost botezati crestineste?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

În mod sigur nu i-aş îndopa cu religie şi i-aş învăţa să-şi folosească gândirea critică - asta ar trebui să le fie suficient ca să distingă realitatea de basme şi să nu se transforme în victimele religiei.

21 răspunsuri:
| AragorN88 a răspuns:

Daca ar fi sa am copii, probabil as incerca sa le dezvolt o curiozitate despre natura si o pasiune pentru stiinta. Cred ca ar trebui sa afle si despre toate religiile care sunt si sa stie "cu ce se mananca". Presupun ca si a fi tolerant ar fi o calitate care trebuie sa o invete, dar astea de obicei se invata din exemplul pe care il dai tu insusi ca parinte din ce am observat. Nu vad rostul de a fii botezat. Si da, si eu am fost botezat crestineste.

| mODIN a răspuns:

Pur si simplu o sa-l cresc ca pe un copil normal, numai ca nu-l duc la biserica.

| lpavel a răspuns:

La aceasta intrebare se stie raspunsul, nu inteleg de ce ai mai pus-o? laughing))
Crezi ca un ateu isi va trimite copiii la biserica când el e sigur suta la suta ca totul e minciuna?
Ar fi trebuit sa-ti pui întrebarea asta tie apoi sa postezi... big grin

| Mădă0611 a răspuns:

Tu o sa iti botezi copilul in spiritul iudaismului sau islamului? Puneti niste intrebari, asa, de kiki, pentru a primi raspunsuri de kiki, ca pentru nekiki e nevoie de ceva in plus.

| Moisie a răspuns:

Mai bine manc lame de ras decat sa-mi botez copii intr-o biserica care s-a dovedit a fi cea mai bicisnica instutie mafiota din istoria umanitatii si care il considera pe Lucifer ca fiind Dumnezeu si Matuitor.

| Moisie a răspuns:

Dar de ce trebuie sa-ti botezi copilul?
Crezi ca daca il scufunda in apa un sarlatan de popa va avea pile la Dumnezeul crestinilor care se lauda singur ca se numeste Lucifer?
Rabinul Isus cand vorbea despre botez nu se refera la spalarea pe cap, ci la "botezul de sus" adica dobandirea Constiintei. Ceea ce in cazul "oilor Domnului" este total exclus pentru ca se stie ca oile nu au constiinta oricarui Domn ar apartine ele.
Asa ca mai bine dai buna crestere, siu sadeste in el dragostea de invatura, pentru ca invatura este singura cale de a fi botezat intru Isus, adica intru CONSTIINTA!

| KhludCiprian a răspuns:

De botezat am fost botezat, si m-am rebotezat si in cele din urma am devenit ateu. E clar ca nu vreua ca orice copii am sa treaca tot prin asta happy

Totusi ca intrebare, cred ca daca as vreau ca sa "devina ca mine", tot ce trebuie sa fac e:
- fii sceptic pentru tot ce se zice, mai ales daca cineva afirma multe lucruri si nimic nu poate fi testat
- Biblia n-are nimic inaintea Coranului sau oricarei carti sfinte
- sa ii invat sa nu discrimineze si sa stea departe de cei ce discrimineaza. Numai asta cred ca e suficient sa nu ii faca crestini!

| angus35 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Cum adica te-ai rebotezat?

| KhludCiprian a răspuns (pentru angus35):

Ai dreaptate, m-am botezat. Am fost botezat si apoi la propria-mi decizie m-am botezat unde am dorit. Parintii mei au fost deschisi la minte sa imi dea dreptul la aceasta decizie
happy

| angus35 a răspuns (pentru KhludCiprian):

Tot nu inteleg.Te-ai botezat la un cult apoi te-ai botezat la alt cult?

| anonim_4396 explică (pentru angus35):

Incerc sa iti explic eu. Cand esti mic ti se pune din start o stampila gen crestinism, hindusim, etc. KhludCiprian zice ca dupa cativa ani, a decis el ca vrea stampila X.

Tu daca ai fost botezat cand ai fost mic, nu a fost decizia ta. Tu nu ai decis ca vrei sa faci parte din religia X sau Y (motiv pentru care, in realitate, acel botez nu este valid). Dupa cativa ani (avand informatii legate de alte religii sau alte ramuri religioase), esti capabil sa alegi daca vrei o stampila sau nu. Practic acesta este "rebotezatul" de care vorbeste. El a decis ce stampila vrea (ce religie si ce ramura) motiv pentru care a optat pentru acea varianta.

Intelegi?

| KhludCiprian a răspuns (pentru anonim_4396):

+1
Foarte bine explicat!

| angus35 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am fost botezat cand eram mic. Dupa ce am studiat multe carti in acest domeniu nu cred in religie.intelegi?

| anonim_4396 explică (pentru angus35):

Dar tu intelegi ce a vrut Khlud sa spuna? Intelegi ce ti-am explicat eu?

| angus35 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am inteles exact ce a vrut sa spuna.Pana la urma fiecare crede in ce vrea sa creada.

| DanielVălean a răspuns:

Am fost botezat crestineste si asa voi face si cu copii mei.

| angus35 a răspuns:

Nu am sa ma casatoresc niciodata si nu o sa am copii niciodata.Fiecare isi educa copilul dupa propriile credinte si concepte.Nu exista ateism."Ideea ca nu exista Dumnezeu nu a speriat niciodata pe nimeni"-Denis Diderot.

| Swan39 a răspuns:

Îi voi creşte în spiritul realităţii şi a bunului simţ (nu în cel al basmelor, prejudecăţilor, credinţelor nefondate şi nebazate pe dovezi)

Răspuns utilizator avertizat