| alexandru1234567890 a întrebat:

Intrebare pentru atei:chiar credeti ca toti evreii care au scris biblia erau nebuni? Chiar credeti ca toti cei din vechime care vorbeau de magie erau nebuni si ma refer si la africani si la tigani care aveau si ei revelatii mai mult malefice ce-i drept dar aveau?!

Răspuns Câştigător
| lovemeoana a răspuns:

Poate ca da. poate ca nu

7 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Vezi un fulger, nu stii ce este: Magie.
Inseamna ca esti nebun?
Vezi un fulger, stii ce este: Stiinta.

E chiar foarte simplu ca pe masura ce avansam, dobandim cunostinte noi, ceea ce acum doua secole ne parea magie astazi nu este decat stiinta.
Cam asta e tot.

| Elvina a răspuns:

Nu stiu daca vreun ateu a zis ca Biblia ar fi scrisa de nebuni. Ea a fost doar modificata de sute sau poate mii de ori, de asta exista atatea idiotenii in ea.

| Mădă0611 a răspuns:

Ignoranti doar, dar la acea vreme asta era ceva normal, in prezent nu e normal sa fii atat de ignorant.

| Holiday a răspuns:

E o vorba: "prost e ala care da, nu ala care cere", la fel si cu astia, nebuni nu sunt aia care inventeaza tot felul de povesti in interes propriu sau al grupului din care fac parte, ci aia care le cred.
Totusi nu putem generaliza, aceste povesti nu doar ca au fost crezute de unii, dar au ajuns pana acolo incat sa aiba impresia ca le traiesc, ca vorbesc cu tot felul de bau-bauri si s-au apucat si ei sa inventeze. Deci unii sunt doar nebuni, dar nu ei au inceput povestea.
La fel si astazi, majoritatea popilor, preotilor, etc nu sunt nebuni, dar se folosesc de nebunia credulilor.

| CinevaNou a răspuns:

Nici nu-ti imaginezi cati nebuni sunt in lumea asta.

| Mechanix a răspuns:

Nebuni nu, doar proști.

| CarlSagan a răspuns:

Nu cred ca toti erau nebuni.De exemplu asta de a scris eclesiastul era un betiv, curvar, drogat si nespalat!