Mai frate, nu pricepi ca e o problema tocmai cu aparitia? Adica ca nu poate fi vorba de o aparitie? Cum sa demonstrez ceva ce nu exista, adica aparitia lui Dumnezeu. El este si atit, nu a fost, nu va fi, doar este. Nu a aparut, nu va dispare, pentru ca nu e in timp. Aparitia presupune timpul, ori El e in afara timpului, si deci si a propriei aparitii. Stiu ca e mai greu de inteles, insa ma asteptam sa pricepi, ca nu esti greu de cap!
Sal demonstreaza tu ca dumnezeu o aparut din nimic atunci te vom crede, in primul rand nu o aparut din nimic acea explozie big bang este demonstrata si recunoscuta de vatican, teoria evolutiei este recunoscuta de vatican, materia nu se poate creea sau distruge asa ca nu o poate creea nimeni, viata o aparut pe pamant sau in univers apoi transportata de meteoriti desigur ca nu vei intelege nimic tu si azi cand ploua te gandesti ca dumnezeu o da
Ok, si big bangul din punctul de singularitate, si punctul? daca o iei asa nu ajungi nicaieri.
Ma, macar stiu ca Dumnezeu e etern, si datorita faptului ca e atotputernic, si infinit, mi se pare mai credibil ca o Persoana sa creeze tot.
Bine dar cum o aparut? deci nu crezi ca big bang nu crezi ca a explodat crezi tot ca din nimic s-a creat tot te contrazici singur ce inseamna etern demonstreaza-mi ceva etern ca exista? materia nu poate fi creata e imposibil
Asa cum nu mai sunt alti zei de exemplu Aesculapius, Ceres si altii asa se va stinge incetu cu incetu si Dumnezeu tau.
Nu ma contrazic singur, dar uite-te si tu, in ambele cazuri, si in stiinta si in religie, apare tendinta sa tot "tragi" spre origine, iar mie, mi se pare mai credibil faptul ca universul a fost creat de Dumnezeu decat de un punct care a explodat, de asemenea nu pot percepe cum dintr-un punct infinit sa se fi creat ceva finit(universul), + omul, care din punctul meu de vedere este o fiinta perfecta din punct de vedere fizic, ai 2 maini, 2 picioare, nu ai nasul de-asupra "gaurii negre", materia nu poate fi creata din punct de vedere stiintific.
Ok, asta e parerea ta, una gresita, dar e parerea ta.
Crestinismul exista de 2000 de ani, credinta in Dumnezeu de la inceputul lumii, bineinteles, nu crezi in asemenea "prostii", de asta nici n-o sa-mi mai bat gura de pomana.
Stiinta nu revendica adevarul absolut, stiinta nu spune sa crezi, stiinta se baseaza pe dovezi adevarate, religia nu se baseaza pe dovezi deci care e mai reala? big bang ul acela a explodat este dovedit prin dovezi multe ce anume la provocat inca nu stim dar acum cateva sute de ani nu stiam nici o ploaie ce anume o provoaca cu timpul vom descoperi mai multe, omul este o finta perfecta? serios? de aia ne ucidem, ne furam intre noi ne mintim ce e asa perfectiune la om? sunt multe animale ce ne depasesc
Inainte de big bang cum o aparut dumnezeu de tot ocolesti intrebarea tu poti demonstra ca ceva apare din nimic si creaaza 200 de miliarde de stele
N-ai citit tot, ai citit ce-ai vrut tu, vezi?
"din punct de vedere fizic"
bineinteles, daca toti oamenii ar crede in Dumnezeu, intrebarea mea este: Ar mai exista crime in lume? Nu, de ce? pentru ca religia spune clar: "SA NU UCIZI".
pai cum ma sa crezi in ceva care inca nu e dovedit complet? Stiinta nu revendica adevarul absolut, corect, pentru ca NU POATE, da, corect, stiinta se bazeaza pe dovezi adevarate, pentru ca o parte din ce te "invata" stiinta este creat de Dumnezeu, asa ca daca stiinta dovedeste ca ploua datorita aburilor care vin din pamantul incalzit de soare etc. Ploaia a fost creata de Dumnezeu sa fie asa.
Nu o ocolesc. nu citesti tot:
"in ambele cazuri, si in stiinta si in religie, apare tendinta sa tot "tragi" spre origine" asa ca nu putem percepe cum Dumnezeu e etern, asa cum nu pot percepe nici cum big-bangul s-a creat din nimic, o da. uitasem. materia nu se creaza.
Stiinta nu spune ceva de origine, materia nu se creeza dar in lumea cuantica apar particule sub atomice din senin http://teoria-evolutionista.blogspot.com/......wking.html
Materia si anti-materia se distrug reciproc cand iau contact in conditii normale. "Dar intr-un camp electromagnetic, aceasta anihilare poate fi sursa unor noi particule", a declarat unul dintre cercetatorii participanti la studiu.
"In cursul anihilarii, apar fotoni gamma, care produc electroni si pozitroni aditionali."
Un experiment din anii 90 a reusit sa genereze fotoni gamma si o pereche electron-pozitron ocazionala, dintr-un vid.
Noua ecuatie duce acest experiment cu un pas mai departe, demonstrand cu un camp intens de laser poate favoriza inmultirea particulelor care au fost initial injectate.
Eu unu cred ipotetic nu afirm ca acel big bang a fost cuantic iar in lumea cuantica totul e posibil e un haos exact cum era normal sa fie
Da, si tot nu e un raspuns la intrebarea: Ce a fost inainte de punctul de singularitate?
Ne lovim de timpul plank http://ro.wikipedia.org/wiki/Timp_zero
Ok, dar punctul ala, de cine a fost creat? pff pune-ti si tu intrebarea asta, chiar de a fost vid, poate sa fii fost orice, nu poate sa existe asa de "nebun".
Asta nu argumenteaza existenta unui zeu atunci de ce nu mai apare alti zeii? orice fenomen se repeta mereu, eu nu ma grabesc in raspunsuri mereu cunosc date noi, descoperiri noi nimic nu-i batut in cuie
De ce? pentru ca in afara de Persoanele Sfintei Treimi, nu a existat nimeni la inceputul lumii, ceilalti zei sunt falsi.
Uite, eu iti demonstrez ca Dumnezeu nu a aparut din nimic. Sti cum? - Pentru ca El nu are cum sa apara. Ori este, ori nu este. Aceasta e conformatia lucrurilor ce sunt in afara timpului. Nu poate sa apara, pentru ca asta presupune timpul, care e o simpla caracteristica a acestui Univers. Ori Dumnezeu e in afara timpului, deci e gresit sa vorbesti de aparitia, creatia, nasterea Lui, caci asta presupune ca a fost un timp cind El nu a fost, nu a existat, si mai apoi a fost si e un timp cind a inceput sa existe si exista. Deci practic tu il raportezi pe Dumnezeu la timp, il limitezi la Universul in care traim. El este, si doar atit, nu poti spune ca a fost sau nu, nu poti spune ca va fi sau nu, cum e in cazul nostru al oamenilor, biete fiinte limitate de timp.
Iar dupa cum ai zis, ar cam trebui sa ne crezi, ca uite ca ti-am demonstrat cum Dumnezeu poate fi din "nimic".
De unde sti? in fine imi pierd timpul nu gandesti rational
Spune tu la o persoana care este de alta religie in fata ca zeul sau zeii in care crede ea sunt falsi sa vezi unde se ajunge. Daca era sa existe un zeu pai atuncea noi cu totii credeam numai in acel zeu, dar existand mai multe religii incepi sa te intrebi, daca in cele din urma o fi sau nu o fi adevarata povestea cum de ar exista zei sau nu, dar in fine tu nu esti o persoana deschisa la alte idei esti prea indoctrinat ca sa vezi si pe altii din jurul tau. Tu crezi ca religia ta e aia dreapta, iar altu care e de alta religie crede ca religia lui e aia dreapta, asadar de aicea iti dai seama cum sta treaba si cu Dumnezeu ca a fost inventat si acesta la randul sau la fel ca si Zeus, Ra, Hades sau altii.
Stiu pentru ca nu cred ca un punct "necreat" de nimeni si de nimic, a creat universul, nici nu e mult de gandit.
Speeder96 a răspuns (pentru DragosConstantin1994):
Ok, asta e parerea ta, una gresita, dar e parerea ta.
Crestinismul exista de 2000 de ani, credinta in Dumnezeu de la inceputul lumii, bineinteles, nu crezi in asemenea "prostii", de asta nici n-o sa-mi mai bat gura de pomana.
Cand o sami demonstrezi cu dovezi reale nu filozofie ca exista dumnezeu voi trage concluzi eu unu nu cred intr-un zeu aparut din nimic care a creat 200 de mld de stele doar in galaxia noastra si speciile de pe pamant toate
kaynmaincallme întreabă: