Desi ateismul nu are legatura cu viata de apoi si doar cu lipsa de credinta in zei atat iti voi raspunde, eu personal nu cred in viata de apoi nici in suflet, dar nu stiu daca exista sau nu, fa diferenta intre a crede vs a stii, a crede este ceva bazat pe o convingere fara a putea dovedi ceea ce crezi, asta e definitia credintei, cunoasterea necesita timp, dovezi, in prezent nu stim ce se intampla dupa moarte
Ești culmea, Ray! Daca ar fi după cum zici tu justiția ar trebui sa judece după cum crede sau nu crede si nu mai are nevoie de dovezi. Culmea este ca pentru a crede este nevoie de dovezi! Si Biblia spune ca sa nu credem pe nimeni decât atunci când se adeverește pe baza mărturiei a doi sau mai multi martori. Insa cu privire la credință in Dumnezeu nu poate fi probata cu martori ci cu experientele pe care le are cel ce crede cu Dumnezeu. Ori acest lucru nu interesează decât pe persoana care crede pentru a putea sa aleagă sau nu pe Dumnezeu. Daca dorești dovezi ca exista Dumnezeu, pune-L la încercare si vei avea experienta dorita insa sa fii sincer si nu doar din curiozitate. Dumnezeu se lăsa găsit daca este căutat din toată inima!
Justiția nu este o credinta si are ca baza dovezi, daca vrei dovezi pune-l la incercare pe zeus si ai sa vezi
Era vorba de definiția cuvântului "a crede". Justiția nu este știință pentru a sti. Iar pentru a crede are nevoie de dovezi. La fel si creștinul are nevoie de dovezi numai sa le cauți si le si obții.
Credința este convingerea unei persoane că lucrurile stau într-un fel anume, cu sau fără prezența evidențelor empirice care să probeze respectiva convingere.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Credin%C8%9B%C4%83
credinta nu este o cunoastere
Așa definesc ateii credință. De unde sa știe ei ca poate fi probata? Insa fiind o problema de conștiința, credință va trebui probata de conștiința fiecăruia in parte. Dar e mai bine fara. Nu mai aveți mustrări de conștiința!
Omule ce sa probezi, credinta ta nu are nici o baza reala si doar imaginara
E mai reala decât știință ta. Si tu crezi in știință fara sa fii om de știință.
Eu nu cred in stiinta omule eu stiu, cunosc, asta e diferenta
Nimeni nu știe ce se întâmplă exact după moarte însă ce știm sigur este că nimic nu se pierde, totul se transformă în altceva. Corpul nostru ajunge pământ și energie după moarte însă nimic nu se pierde.
Foarte interesant ceea ce spune RAY: "cunoasterea necesita timp, dovezi".
În primul rând citești Biblia, apoi pentru că nu înțelegi înveți istorie și prin asta ți se demonstrează că profețiile din Biblie sunt corecte demonstrându-ți că Biblia este întradevăr Cuvântul Lui Dumnezeu.
Dacă nu ești satisfăcut, înveți psihologie și cultură ebraică pentru a-ți demonstra că și învățăturile sunt corecte.
Și în final înveți astrologie, biologie, chimie și fizică pentru a înțelege că Isus cunoștea până și compoziția atomică a lucrurilor, evident de altfel fiind Creatorul.
De aceea nimeni nu va avea scuză în fața Lui, pentru că El va întreba pe toți nepocăiții: "de ce nu ați cercetat?"
AvalohAlyn întreabă:
Madara21 întreabă: