Orice om vrea să-și demonstreze și să-și spună punctul de vedere indiferent de subiect, asta-i firea umană.
Serios? ma cam indoiesc!
Ce e de dovedit? Ceva inexistent, e inexistent, până la proba contrarie.
Dacă spun că ai un unicorn roz în cap, n-ai să te chinui să-mi demonstrezi că nu există?
Atâta timp cât creştinii propagă basmele lor peste tot, oamenii care sunt sceptici în privinţa "zeului tău" chiar se simt deranjaţi de prostia care dau dovadă semenii lor şi încearcă din răsputeri, unii, să-i aducă pe calea cea dreaptă.
Spune-mi si mie te rog in ce an ne aflam?
Într-un an mult prea avansat pentru a permite unei cărţi vechi de două mii de ani să ne ghideze principiile morale.
Spune-mi anul?
E o întrebare capcană?
Ps: Îmi place că răspunzi prompt.
Vad ca nu vrei sa raspunzi...tie teama ca ai putea sa ramai blocat?
Ateu.cand vede ca nu poate invinge fuge ca lasul... asa un caracter mizerabil au unii. duhneste de la o posta. mie sila
În lumea civilizată e 2012, în lumea zânelor și prietenilor imaginari, nu cred că timpul este măsurabil, probabil este relativ...
Explica asta. spui ca nu aducem dovezi solide.
http://www.TPU.ro/......ina-2.html
sunt curios ce raspuns dai.bineintles ca imi vei baga o abureala ieftina sau nu imi vei mai raspunde deloc.sunt sigur.
Ma scuzi daca te-am jignit cu ceva...desi nu vad cu ce!
Raspunsul era pentru Allrs24, tu nu m-ai jignit cu nimic ...relax
Sincer ma asteptam.ti-e lene sa citesti.du-te ma la plimbare.scuze din astea spuneam la gradinita. te dai mare destept. nu ai raspuns. de asta nu raspunzi.inca o data se dovedeste.care e lasul?
dc ma deranjeaza. 1) in primul rand e datoria meade crestin sa informez si sa aduc cat mai multa lume la credinta
2) vei suferi consecinte din pacate. toti avem pacate. doar aceia care cred in Hristos sunt spalati e apcatele lor.ceilalti.nu prea.
3) imprastiati microbul darwinist numit evolutionism.e ca o molima prinde rapid la oamenii care nu au citit biblia si poate aveau o sansa la mantuire.e ca un cancer.
Bine 0rlando...suntem in 2012! oare ce la ce vine 2012? nu de la Isus? Daca nu credeti in el,de ce numarati anii incoace? De ce nu ziceti suntem in anul stiu eu ce miliard)recunoasteti ca in subconstientul vostru stiti ca exista Dumnezeu... ceea ce ai facut tu mai sus, prin faptul ca mi-ai raspuns la o intrebare cu o alta intrebare dovedeste faptul ca tu nu stii raspunsul la aceasta intrebare sau daca il stii probabil iti era teama sa-l spui!
Si eu nu ziceam de lumea bisericeasca, eu ma refeream la credinta in Dumnezeu...asa pot sa ma dau si eu ortodox protestant catolic reformat si mai stiu eu ce religie crestina! aia sunt crestini doar cu numele!
Exista miscare de revolutie?
Exista miscare de revolutie?
Nu sunt nelinistit cu privire la existenta vreunui zeu, ci sunt nelinistit ca oamenii doneaza tot mai multi bani pe prostii, doar ca sa pupe niste icoane(pe langa ca bisericile nu platesc nimic la stat), iar educatia, sanatatea s.a. s-au dus de mult, fara sa-i pese cuiva si sa se gandeasca sa doneze acolo, nu la biserici.La vorba „Stii maica, ii bine sa avem o biserica!", ar trebui raspuns „Da maica, da tu nu te duci la biserica cand faci infarct,cancer,iti rupi mana s.a!". Uite-te la tarile care nu pun prea mare pret pe divinitati, gen Germania,Olanda, Suedia, Japonia, si compara-le cu Romania.
Dar tu creștinule de încerci sa convingi ca exista? Ca nu ne pasa, însă voi ne întărâtați, ca acum.
Vedeți-va de ignoranta voastră și lăsați-ne în pace.
Pentru ca noi recunoastem ca, credem ca exista Dumnezeu si e de datoria noastra sa va spunem!
Eu personal m-am gândit foarte mult la existenta oricărei zeități și am ajuns la concluzia personala ca nici una nu exista, concluzie bazata pe fapte științifice, și pe observații a ceea ce se întâmplă în lume.
Perfect! acunci inseamnca ca ma poti lamuri(bazat pe fapte stiintifice) cazul cercetatorilor rusi care in 1960 au sapat 14.4 km in pamant! chiar sunt curios ce era acolo!
Acele sunete care se auzeau din "Iad"?
O iau cronologic:
1. Temperatura de 1100*. Deși pare foarte mare o explicație ar fi un bazin de magma în acea zona, care a crescut temperatura. O astfel de temperatura se găsește și într-un vulcan, care are bazinul de magma foarte aproape de suprafață.
2. Acele sunete sunt "naturale". Microfonul sensibil de tehnologie primitiva: zgomotele de fond și mișcările pământului (prea slabe sa fie auzite de ureche) care au diferite frecvente s-au răstălmăcit pe banda magnetica posibil de calitate îndoielnică. Ceva asemănător poți recepționa și la radio dacă prinzi frecventa potrivita plus diverse bruiaje. Mie mi s-a întâmplat, nu cred ca am prins radio "IAD".
Se știe cu foarte mare exactitate ce se afla sub pământ.
Da dar de ce oamenii aia nu radeau sau nu povesteau? oamenii aia URLAU! no offence dar eu raman la parerea mea!
Fiecare aude ce vrea. Eu aud zgomote tu auzi urlete.
Din lipsa de ocupatie
crestinii nu vor crede oricum in bazaconiile lor, iar ei stiu asta.insa poate fi amuzant sa stai sa te contrazici cu cineva.
sau din instinct de turma
doresc sa vada daca mai sunt si altii cu aceleasi idei cu care sa se inhaiteze si sa se autoconvinga sa accepte acele teorii
din imaturitate
e o copilarie sa incerci sa-ti impui punctul de vedere
si lista ar putea continua...
nu vreau sa jignesc pe nimeni insa parerea mea e ca atat crestinii cat si ateii in momentul in care incep sa insire "dovezi ale existentei sau inexistentei" si sa se injure pe site-uri n-au pic de minte si nu inteleg de fapt ce inseamna a fi crestin si ce inseamna a fi ateu
Cine a injurat pe cine aici?
Plus ca eu nu am cerut nici o dovada a inexistentei sau a existentei...eu doar am cerut un simplu raspuns la o simpla intrebare!
Ce ciudat, exact acelaşi lucru spuneam despre Biblia voastră, că e plină de "bazaconii".
Nu e biblia mea ca n-am scris-o eu
raspunsul meu venea din ambele unghiuri, cel crestin respectiv cel ateu
La intrebarea mea tot nu ai raspuns! si daca tot esti pe aici, tu, de ce "parte" esti? ca "joci"foarte derutant!
Nu-s de partea nimanui
apreciez crestinii pentru credinta lor si modul in care o traiesc
ateii pentru dorinta lor de a fi cat mai rationali si de a rezolva totul prin stiinta
ma enerveaza rau unii crestini fiindca devin fanatici si recurg la violenta (fie ea si verbala) doar pentru a-si sustine punctul de vedere omitand faptul ca ei nu sunt obligati sa demonstreze nimanui nimic
si mai rau ma enerveaza unii atei care sustin teoriile si opiniile altora crezandu-le orbeste fara a tine cont ca pe parcursul isotriei si stiinta a gresit
prin urmare sustin ideea de a crede intr-un dumnezeu avand drept scop "mantuirea" prin intermediul cunoasterii si totodata imi vine sa vomit cand vad oi acuzandu-se intre ele.
cat despre cealalta intrebare : nu ai vazut oameni pe site-uri injurandu-se si acuzandu-se din cauza religiei?
Eu nu fac parte din acea categorie de oameni...si daca ti se pare ca asta e violenta verbala imi pare rau ca tu asa ai inteles! Era doar o simpla intrebare la care asteptam un raspuns, chiar eram curios sa vad ce raspuns dau!
Eu vorbeam la cazul general
n-am zis nimic de postarea ta
Nu am fost niciodata curios sa fac pe cineva sa nu creada, dar tot as arde bisericiile.
Si daca tot nu exista Dumnezeu, ce te opreste? doar esti intr-o tara libera...
Exita legi care-l retin pe iRaul...isi pierde libertatea.
Sinceritatea e un lucru foarte bun...bravo
In totdeauna a fost, nu ma refeream la cuvantul "civilizat" ca neaducant injurii ci mai degraba a nu starni un mic, sau probabil mare depinzand de persoane, scandal.
Eşti?
Tu ce înţelegi prin libertate? Să faci ceea ce vrei, oricând vrei, cu oricine vrei, oricât vrei?
Omului îi e frică de legi, dacă ai auzit de aşa ceva. Poţi face ce vrei, dar nu fără să suporţi consecinţele, pentru că trăieşti într-o societate.
Corect...dar voi ateii la cine trebuie sa dati socoteala daca nu credeti in Dumnezeu?)
Exista atei militanti si atei care nu propovaduiesc ateismul, dupa cum exista crestini care evanghelizeaza si crestini care nu evanghelizeaza. Fiecare dupa cum se simte sau nu chemat sa-si comunice propriile credinte altora. Cat priveste ateii militanti, nu de posibilitatea existentei lui Dumnezeu sunt nelinistiti, ci de efectele reale ale credintei in Dumnezeu/Allah, cum ar fi razboaie religioase, intoleranta, extremism, integrism, dictatura religioasa, discriminare, incalcarea drepturilor omului, etc.
Dar de ce toată lumea bisericească se străduie cu atâta stăruință să ne facă să credem în ceva ce nu pot demonstra că există, dar în al cărui nume au comis milioane de crime?
In ce data suntem azi?
Iarta-ma dar a intrat preotul peste tine in casa pentru a-si impune credinta?
e vorba de credinta, daca crezi bine daca nu, tot bine. nu e nimic de demonstrat.
pe toata planeta si in toti anii dumnezeu a purtat si inca poarta diverse nume insa nu cred ca s-a numit vreodata hitler, idi amin sau mai stiu eu cum
ti-e teama de inchizitie? stai linistit ca evul mediu a trecut iar in prezent nu se mai practica asa ceva.
o zi fain
Personal eu nu incerc sa conving pe nimeni dar daca ma intreaba le spun parerea mea si argumentele mele si de acolo nu le mai spun nimic despre asta.
Eu nu ma straduiesc sa conving pe nimeni ca nu exista d.zeu.Ma deranjeaza doar cand ma apostrofeaza lumea vis a vis de convingerile mele si mi se pare normal sa ripostez.Cu ce ma incanta pe mine sa convertesc pe altul la ateism? ...ma lasa rece...
Sunt ateu si nu am nici.o indoiala nu spun ca el nu exista, dar cel din care invatam din carti sau ni-se preda la scoala nu exista daca citesti doctrina bogomilica vei vedea ca ratiunea este data de Diavol iar constiinta de Dumnezeu si atunci cand faci un rau de mustra constiinta acela este acel Dumnezeu care ne impiedica de la rau nu tipul ala batran si fericit din cer in care cred ceilaltii si "noi atei " de fapt e gresit sa ma numesc asa sunt undeva intre dar in fine noi incercam sa aducem oamenii cu picioarele pe pamant. Poate acum gresesc dar am doar 15 ani... poate nu am studiat destul ca sa spun ca fiecare aveam Dumneze-ul lui dar deocamnadata asta cred
Nu sunt ateu, dar probabil este o persoana care isi sustine punctul de vedere chiar daca are mici sau chiar mari indoieli.
Cel care afirma e obligat so si dovedeasca, un ateu nu se straduieste sa convinga pe nimeni
Ia mai arunca o privire pe aici si convige-te...
Dar ema nu face propaganda zilnica pe TPU?
Ema?
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: