| NotNamed a întrebat:

Intrebare pentru atei: De ce sunteti atei? Sau mai bine spus, ce va facut sa fiti asa?
P.S.: Si eu sunt happy doar ca sunt curios si sunt sigur ca exista răspunsuri diferite.

Răspuns Câştigător
| halogen001 a răspuns:

Sunt ateu pentru ca am mai mult de 4 clase, am cel putin un neuron care mai functioneaza si nu pot lua de bune niste povesti extrem de puerile, primitive si absurde sau niste ritualuri primitive lipsite de orice valoare practica. Chiar si numele de credinta spune totul. Stiinta e ceva real, folositor, verificabil si verificat, iar credinta nu inseamna nimic, mai ales in cazul in care nici nu mai e vorba de credinta, pentru ca a crede in ceva care se stie ca e fals echivaleaza cu prostia. Ca sa iti dai seama de fenomen, privesti totul in ansamblu, global si vezi cum sta treaba.

34 răspunsuri:
| FlorentinaM20 a răspuns (pentru NotNamed):

Pai știința întodeauna vine cu dovezi de aici și ideea cum ca ar fi intr-un "conflict" pentru ca religia nu vine cu dovezi.

| NotNamed explică (pentru FlorentinaM20):

"Nu știu de ce am impresia ca știința e aia care are nevoie de dovezi." mai devreme ai afirmat ceva acum altceva. Te schimbi la 180° si nu.mi place. Las.o asa.

| FlorentinaM20 a răspuns (pentru NotNamed):

Pai teoretic și practic știința e aceea care are nevoie de dovezi pentru a lua in considerare ceva ca fiind adevărat și tot ea este aia care și vine cu dovezi ca sa închidă cumva Gurile ăstora credincioși care trăiesc in abis fără gram de dovezi.

| SG1995 a răspuns:

Pur și simplu am realizat ca religia e o chestie subiectivă, iar dacă nu Dumnezeu ar exista, probabil n-ar da două parale pe existența infimă bună a unui om. Credința religioasă e un amestec de megalomania și psihoză în stare pură.