| zoltan119 a întrebat:

Intrebare pentru atei din partea unui pocait: Daca voi chiar nu credeti in Dumnezeu si in faptul ca El ne-a creat atunci ce vredeti? Noi oamenii, animalele natura si tot ceea ce vedem in ziua de azi cum au aparut? Big-bang? Evolutia? Tin sa van spun ca daca voi in aceste teorii pentru care nici nu s-au gasit dovezi cu adevarat credibile atunci pentru asta va trebuie chiar credinta mai mare decat daca ati crede in teoria creationista sau in faptul ca am fost creati de Dumnezeu

38 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Aşa, mama, rade ştiinţa (nu uita şi de cea de care te foloseşti în viaţa de zi cu zi)! Dar ce pui în loc?
Dacă dovezile şi concluziile/teoriile ştiinţifice nu sunt credibile, adu-mi ceva mai credibil şi zău dacă nu mă conformez.

- http://i.imgur.com/bt99Vo0.jpg
- http://i.imgur.com/PvsEPik.jpg
- http://i.imgur.com/chmeXPo.png
- http://i.imgur.com/GHS9wF1.png
- http://i.imgur.com/aMj0qQE.jpg
- http://i.imgur.com/EziR3wK.png
- http://i.imgur.com/s1NtFFO.png
- http://youtu.be/78aBQtu3JIM

În afară de orele de religie ar fi bine să treci şi pe la cele de română...plus biologie, chimie, geografie, fizică, astronomie şi tot ce încerci să combaţi fără să ştii despre ce este vorba şi fără să aduci vreun argument.

| mODIN a răspuns:

OK,in primul rand nu am nici cea mai mica idee ce ai vrut sa spui prin "vredeti" si "sa van spun ca daca voi in aceste teorii".
Legat de evolutie, s-au gasit multe schelete care nu pot fii incadrate nici ca oameni, nici ca maimute.Plus ca evolutia inca are loc.Nu poti compara creierul unui om normal din ziua de azi cu cel al unui om de acum 5000 de ani.
Si legat de Big Bang.Ai dreptat.Nu avem dovezi, si poate nici nu vom avea vreo data.Dar e doar o teorie.Nimeni nu este sigur ca asa a fost.Plus ca mi se pare mult mai plauzibil sa apara o explozie uriasa din nimic decat o forma de viata omniconstienta si omniprezenta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru mODIN):

"Si legat de Big Bang.Ai dreptat.Nu avem dovezi"... da un search pe guagal.

Asa pentru inceput iti ofer Wikipedia. De acolo, sper ca te descurci. Sunt extrem de multe dovezi pentru Big Bang, trebuie doar sa vrei sa le cauti. Informatia se afla la un click distanta. Ai internet, foloseste-l cum trebuie.

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang

"Dar e doar o teorie"... si partea cu gravitatia tot o teorie e.

"Nimeni nu este sigur ca asa a fost"... stii ce e aia o TEORIE in stiinta nu? Din comentariul tau reiese ca "nu prea".

"o explozie uriasa din nimic"... vezi ca nu e vorba chiar de "nimic". Repet, foloseste internetul cum trebuie.

Acum ma duc la cel cu postarea principala...

"teoria creationista"... m-ai facut curios, ce intelegi tu prin creationism? Ai impresia CA Creationismul tine doar de crestinism si ca se rezuma doar la acea religie?

Stii macar ce inseamna teorie? Creationismul nu a ajuns o teorie. Creationismul este o parere, o presupunere lipsita de dovezi.

| relian a răspuns (pentru mODIN):

Cred ca si tu gresesti.Omul de acum 5000 de ani era exact idenic cu cel de astazi.Gindea la fel si arata exact la fel. Apoi acele oase schelte ce spui se pare ca de fapt erau toate din aceiasi specie, familie, erau chiar rude.Eu am spus asta de foarte multa vreme, dar cum nu sint mare biolog, fizician sau vedeta normal ca nimeni na bagat in seama ce povesti eu spuneam cindva.Ei dar acum se pare ca apare surpriza, "cercetatorii "adica aia cunoscutii, deja au ajuns si ei la concluzia asta.Vezi documentare pe net si in reviste de specialitate.Acum spun ca de fapt toate aceste schelete sint de oameni normali, sau toate reprezinta aceiasi specie, nu este nicicum vorba de verigi de legatura bla bla.Acolo daca o sa citesti au si poze, sau trezit se pare si spun ca si acum, deci astazi putem vedea si avem cranii diferite chiar in cadrul aceleiasi populatii. Unul are craniul alungit, altu tesit si asa mai departe.Nu poti spune de unu ca e urangutan, de alantul ca e mai stiu eu ce.Toti sint oameni.Nu sint religios dar lasa-ma si cu acesti oameni de stiinta care se pare cam bat pasul pe loc, sa nu zic consuma resursele aiurea.Sint unia intr-adevar care se ocupa, care gindesc dar marea majoritatea asta fac cheltuie banii statului aiurea.Pai sa vii tu dupa atit amar de ani si sa spui, stai aceste cranii de fapt sint alea aceleasi specii, pai pina acum nu ai putut observa? A fost nevoie de zeci de ani sau sute.Naspa.Or sa ajunga la exact teoria mea si anume ca oamenii cum au aparut asa sint sin prezent si asa si vor disparea daca vor dispare vreodata.Noi nu vom evolua nicicum, niciodata.Asadar ca sa vedeti citi bani se aloca si se cheltuie aiurea pe nimic.Ca sa ajungi de fapt dupa sute de ani sa constati ce unia deja stiu, ca noi asa am aparut cum aratam acum si am gindit de la inceput exact cum gindim acum.Problema de unde am aparut?, dar de evoluat nicidecum nu am evoluat din ceva.Bine ca nici ce spune religia, nici n-are rost sa discutam, povesti de speriat copii.Dar asta voiam sa zic ca acum 5 mii de ani omul arata si avea exact acelasi creier ca si astazi.Cred ca ai gresit ceva ani, poate ceva mai multi, bine daca e sa ne luam dupa teoriile astea deja depasite.

| anonim_4396 a răspuns (pentru relian):

"Omul de acum 5000 de ani era exact idenic cu cel de astazi"... facepalm. Esti dispus sa pariezi pe asta?

De ce nu folosesti internetul cum trebuie daca tot il ai? Nu e greu sa te informezi in legatura cu evolutia.

| RAY a răspuns (pentru relian):

Ba omul a evoluat, evolueaza tu nu poti sa stai unde e minus 30 de grade aia pot, evolutia inseamna adaptare la mediu nu transformari in alte animale cea ce nu asta e evolutie, evolutia inseamna adaptare, selectie naturala, mutati care apar in timp dar nu poti spune ca nu am evoluat explica-mi de ce avem masele de minte inutile in prezent?

| relian a răspuns (pentru RAY):

Arata ca sint inutile, dovedeste dar clar.Asteas sint povesti ca sint inutile.Si adaptarea la mediu nu inseamna evolutie. Evolutie este exact ce tu ai spus ca n-ar fi adica transformarea unei specii in alta sau in mai multe total diferita de cea initiala.Adica mai scurt spus de ex un crocodil se face sarpe, aia e evolutie.Bine ca un organism evoluiaza totdeauna in sensul unei mai bune adapatari.Adaptarea este parte a evolutiei dar nu reprezinta evolutia. Iara o specie specializata nu mai evoluiaza.Crocodilii,rechinii sint pe pamint de dinaintea dinozaurilor si asa au i ramas.Deci slabe sanse sa evoluam si nici nu stiu daca cineva isi doreste.

Relian evolutia este adapttarea la mediu dar cand apare o mutatie si este favorizata acea mutatie ea merge mai departe, transfoirmari din x in y e imposibil nici macar darwin nu a spus asta, el a spus altceva in timp speciile mai bine adaptate sau adaptat si au supravetuit
un exemplu acuma 500 de milioane de ani a fost epoca cambraiana organisme simple simple ele prin selectie naturala unele au capat noi mutari cum ar fi la unu a putut vedea,altu se putea misca,alta avea creier micut,in prezent se regasesc in ocean animale ca atunci,evolutia inseamna mici pasi dar nu tranaformari in alte specii care exista,un mamifer nu se transforma in reptile pentru ca a evoluat din el desi e imposibil asa ceva, pesti aceia au emigrat pe uscat datorita raspandiri vegetatiei pe uscat si scaderea de radiati,oxigen mare in astmofera,in timp au evoluat adica sau adaptat intelegi,evolutia nu-i azi sunt mamifer,maine reptila,si mici salturi,adaptari care supravetuiesc sau nu,crocodilu s-a adaptat fb si gandacul bravo lor, omul in ce ar putea evolua, tu nu intelegeti cei evolutia asta e problema,da sunt animale care sau adaptat fb recunosc asta dar asta nu contrazice evolutia pentru ca evolutia nu inseamna transformari de specii asa peste noapte,rasele de caini din prezent in timp pot deveni specii noi canine, sunt atatea tipuri de caini mici, mari, izolate geografic rasele devin specii, sau daca se unesc 2 specii de animale cea ce era comun atunc pentru ca adn nu era asa difersitificat ca in prezent, plus ca temperatura poate afecta adn ul, mediul multi alti factori

Nu mai fiti copii.Stiu forate bine cea spus Darwin, si asta a spus ca dintr-o specie poate apare o alta specie sau chiar mai multe.Deci viata insasi ar fi aparut din organisme simple care mereu sau complicat bla bla si normal s-au transformat in altceva daca vrei sa-i spunem asa.Ce spui tu adaptarea la mediu asta este un fel de fiss.Omul nu o sa se adapateze niciodata la mediu, va adapta el mediu nevoilor lui.In schimb alte specii da sau adapatat la mediu dar atit, nimic mai mult. Dinozaurii cum spuneti sau cine spne de ce nau evoluat in altceva? Sau schimbat conditiile lor de viata si la citi erau macar o specie de dinozaur ar fi trebuie sa o ia in alta parte.Dar nimic ei au disparut pur si simplu.Si pasi mici care pasi man mici tu ai auzit ce am spus? Rechinii si crocodilii is de dinaintea dinozaurilor pe pamintu asta.De ce nau evoluat, de ce nu au devenit sa-i spunem asa inteligente? Hai sa admitem ca ar fi fost specii perfectionate din pct de vedere fizic, dar din pct de vedere al inteligentei? Puteau f bine so ia in directia asta.Dar nimic nici o specie n-a facut-o in directia asta decit omul.Mai sa fie din milioane de specii numai omul ca fost mai cu mot.Asta deja este vraja marii nu stiu cum sati zic.Asa crezi tu ca pestii au migrat pe uscat, asta ai citit din cartyile cu teorii si basme.Nici un peste na migrat din apa pe uscat ca naveau cum, mureau daca o faceau.Sa se adapteze un peste din mediul marin la cel terestru pentru ce, care ar fi fost motiviul? No duceau bine in ape? Scirtiei rau de tot credema.Toate chestia asta este doar o teorie si daca e teorie normal ca n-a fost demonstrata, vazuta, experimentata.Deci ce vedeti voi pe colo colo este fix pix, apa de ploaie.Si scuza-ma ca spun dar eu am facut biologie la un nivel ceva mai inalt decit un liceu, asa ca nu imi spune ca eu nu inteleg. Logic da asa ar parea, motiv pentru care aceasta teorie a si fost acceptata de mai toti oameni, dar asta nu inseamna ca exact asa si sta situatia.Asta este singurul motiv pentru care teoria a ramas ca este cumva logica.Este logica la nivelul kla care noi gindim acum.O sa vedem mai departe ce o fi.Si eu sa zic asa sint cu teoria asta, dar pina la urma este doar o teorie, deci no pot accepta decit in masura in care nu am alternative.Nu ma pot indrepta catre religie ca nu-s curios.Si cum teoria asta este cea mai logica si aproape de adevar, aproape dar nu sigur cred si eu cit de cit, dar deja o sa vedeti ca va cadea si asta.Lucrurile o sa se simplifice, deja lucru asta a si inceput. Daca ai vazut si citit articole despre veriga lipsa la om acum gata deja toate astea nu mai sint de fapt verigi ci toate cite sau discutat si descoperit de fapt sint indivizi din aceiasi populatie dar cu o conformatie difewrita a oaselor, ceea ce mi se pare logic si normal.Si acum noi nu sintem toti la fel. Avem oase diferite, fizionomii diferite, deci daca cineva near descoperi oasele peste zeci de mii sau sute de mii de ani o sa spuna da uite asa au evoluat acesti oameni. Povesti. Iara ADN-ul poate fi afectat de orice normal, dar un adn afectat fi sigur ca nu o sa supravietuiasca.Rdiatii,accidente genetice si etc ai vazut tu vreun indivit afectat care sa supravietuiasca sau stiu si eu sa dea nastere unei noi specii sau unor urmasii viabili? Nicidecum. Povesti cum tiam spus.Eu ramin la teoria mea si anume ca noi am fost creeati de cineva, sau mai bine spus sintem urmasii unora care au poposit pe aceasta planeta pustie.Aici pe pamintul asta nu era nimic.Doar apa si atit viata nu exista.Cineva a adus viata aici si cu toate formele ei pe care lea cultivat.Toate speciile au aparut sau au fost fabricate, creeate asa in timp si aia e tot.Acum dispar, ramin cele care sint capabile sa continuie viata aici.Restu e poveste. Spui sint atitea tipuri de cini., mari mici etc.Pai sint atitea tipuri si de oameni, mari, mici, tuguieti, rotunzi etc.Asta nu inseamna ca evoluam.Caiinii aia tot 4 picioare au, tot acelasi ADN il au si asa mai departe, si aceiasi inteligenta.Ce spui tu e nimic. Daca uite sa iti dau exemplu de evolutie cum ar trebuie sa fie.Din incrucisarea unui caine cu ce sa-i zicem un leu sau tigru da va iesi o specie noua.Dar astea sint incrucisari ca sin cazul caiinilor ca aia asa au fost obtinuti prin incrucisari artificiale.Dar am dat un exempolu sa intelegi.Caine ala nu trebuie sa mai existe, locul lui este luat de altceva.Omul cum spune evolutia da a avut un stgram, os comun cu primatele da? Ok unde este acel stramos comun? Zii unde este? Pai nu mai este logic s-a transformat in 2 specii -omul si maimutele.Ei asta este evolutia.Deci o specie dispare de tot, adica se tyransforma intro alta total diferit sau in mai multe.Deci acea specie comuna avea alt ADN decit avem noi si decit au maimutele.Corect? Cam asta este evolutia nu ca sint caini mici si mari.Cum spuneam trebuie sa fim cum spuneai tu parca undeva daca nu ma insel sa nu credem sa cercetam si doar daca sintem 100% siguri atunci sa spunem da uite asa stau lucrurile. Pina una alta astea sint povesti, dar in lipsa altceva le luam de bune pe astea.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Da sint dispus sa pariez, tu esti? Avem 2 mii de ani de la la numaratoarea normala da? Cita istoir este dinainte? Isotie scrisa ma refer? Peste 3 mii de ani.Deci sa ma ionformez ce? Am net si daca am trebuie sa citesc toate povestile unora, altora si sa le mai iau si de bune? Cred ca nu stii ce spui.Citeste istoria, de cind este consemnat omul sau a consemnat el una alta.Nu imi trebuie internet, nu am nevoie de el sa stiu cum este lumea sau cea fost.Deci exact cum am spus omul de acum 5 mii de ani era exact ca cel de astazi sub toate aspectele, asta dovedit.

Eu cred ca tu crezi in nimic ca si mine nu-i asa?

Http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance

"recent natural selection"

Mai vrei? Mai am multe exemple. Asa ca o curiozitate, ce intelegi tu prin evolutie? Presimt ca la acest capitol esti mai varza decat varza.

Chiar si fizic, omul de acum 5000 de ani este DIFERIT fata de cel din prezent. Chiar si cel de acum 2000 de ani este diferit.

La tine nu e vorba ca nu poti sa cauti sau ca nu stii ce / cum / unde. Problema ta e ca nu vrei sa cauti iar daca iti prezinta cineva dovezi, tu ignori ce ti se ofera pe motiv ca nu coincide cu punctul tau de vedere.

"nu am nevoie de el sa stiu cum este lumea sau cea fost"... ba eu as zice ca ai. Sau daca vrei carti, citeste ce trebuie. Chiar si fara carti, fara o cunoastere minima a istoriei, doar comparand oamenii de cand erai tu borac cu cei de acum vezi anumite diferente.

Hai sa ne luam de inaltimea oamenilor din trecut (gen 2000 de ani) vs a celor din prezent. Cum comentezi?

Sau daca cele 2 subiecte aduse in discutie mai sus "este" prea complicate pentru tine, sa ne luam de aspectul fizic. Sau de rezistenta la anumite boli.

Cica stii istorie nu? Iti aduci aminte de o boala "naspa rau de tot" care a ucis extrem de multi oameni? Stii ce le-a permis unora sa supravietuiasca?

"exact ca cel de astazi sub toate aspectele"... facepalm.

"asta dovedit"... pacat ca nu de stiinta deoarece stiinta contrazice o asemenea afirmatie ridicola.

Nu Man cred in ce se demonstreaza, in ce vad, in ce pipai si asa mai departe.Dar o teorie atita timp cit ramine la stadiul de teorie nu poti veni sa spui ca exact asa stau lucrurile.Ca se pare, deci se pare ca uite ceva se potriveste asta este doar ceva trecator.Ca sa elimini acea teorie sa nu mai fie teorie trev sa o explici, demonmstrezi total.Asta no zic eu e logic si asa se si face. Daca ar fi fost altfel nu i sar mai fi spus teorie.Cind inveti la scoala de ex cum extragi un minereu si cum ajungi sa-l faci produs finit inveti cumva ca aia ar fi o teorie? Nicidecum, inveti ca este un procedeu f bine stabilit, f bine cunoscut prin care obtinem acel metal.Deci trebuie sa facem diferenta intre o teorie si realitate. Daca nu facem aceasta diferenta si sa si specificam deja ajungem frati cu religiosii.Deci eu cred normal in ce se impune sa cred., Daca insa ai intrebat din pct de vedere religios atunci da nu sint religios de nici un fel.In rest am trecut si eu pe la scoli dar nu ma dau mare. Apoi daca am idei nu vad de ce sa le suprim,de ce sa nu le dezvolt, sau daca am intgrebari sau nelamuriri de ce sa nu intreb, de ce sa nu cer sa mi se explice pe inteles? Mi se pare normal, logic sa fie asa. Daca pot aduce o idee, sau un comntrargumnet unei teorii de ce sa no fac.Imi place sa stiu cum functioneaza lumea asta, cum este facut si din ce este facut un lucru si etc.Si cind inteleg ma simt f bine, nu ca vai ce destept sint ca daca intelegi greu ar fi de fapt invers.Deci ma simt bine ca am inteles si lucrurile sint clare.Cind nu sint clare fac si eu teorii dar nu cer nimanui sa le accepte, insa le putem discuta, analiza etc.

Pune si invata sa te porti si sa vorbesti si dupa putem avea o discutie civilizata.Asa nu discut cu exemplare de genul tau.Scuze ca ma bagai in discutie dar asta e nu stii peste ce sau cine dai.

Deci eu ti-am oferit niste exemple iar tu in loc sa ataci argumentele, ai ales sa ataci persoana. Bravo, asta denota nivelul tau de inteligenta si denota cam cat de pregatit esti. Nu te mai baga in subiecte care te depasesc.

Apropo, sursa argumentelor tale este "descopera.ro"? Daca da, atunci nu are rost sa imi mai pierd timpul cu tine.

Am spus vezi-ti de treaba, pune si invatat sa vorbesti, apoi discuti cu oameni.Deocamdata tu vii de la mahala deci mergi acolo si vorbeste cu aia.Sursa este descopera? Descopera nu este sursa ei ca si tine iau ceea ce posteaza din surse altele nu le scot ei din stomac.Deci ai dreptate e clara felul in care gindesti, esti exact cum ai spus depasit de toate evenimentele.Dar nu ma mira ca doar esti de pe TPU.Nivelul tau amice este nu slab este undeva la periferie, am obsv ce intrebari stupide pui si tot timpul, cauti sa iesi in evidenta aiurea in tramvai.Nu ma luai de persoana, tu ai facut asta nu eu.Sa vii si sa dai raspuns ca nivel de inteligenta, ca esti varza si etc asta este raspuns sau argument la ce se intreba.Omule,copile mergi si dormi si mai lasa netu ca bine najungi.Nu te mai crede mai mare decit esti.Cind cineva sta doar la categoria sau aproape religie si pune tot felul de intrebari fara rost asculta la mine nu e bine deloc.Deci hai mergi la categoria ta si vezi-ti de alea tale.

| zoltan119 explică (pentru RAY):

Nu, eu cred în ceva ce ştiu sigur că există si mi-a demonstrat asta deja de foarte multe ori.

Relian te comporti ca un crestin care crede doar ce i convine lui, daca sa gasit fosile cum naiba nu-i adevarata evolutia plus adn, testarile adn sunt false nu?

| RAY a răspuns (pentru zoltan119):

Crede in ce vrei lasa pe fiecare sa creada in ce vrea el

Am spus o lasam balta, fiecare sa creada ce doreste.Nu are rost sa discutam despre teorii ca oricum najungem nicaeri.Fosile de ce s-au gasit? Si daca s-au gasit fosile care este chestia sau ce te apuci sa spui ca alea erau mai stiu si eu ce.Pai asa fiecare poate spune cei tryece prin minte.Fosile de dinozauri? Da s-au gasit si nu vad care ar fi problema.Fosile de oameni s-au gasit? Asa si care este problema? Sint oase de oameni morti si altceva? Deci fosilele, ADN-ul sint reale si ce ai dovedit cu asta? Acele fosile din perioade diferite se pare ca de fapt erau oameni din aceiasi specie chiar daca erau situati la distante de timp mari.In rest nu neg nimic.Eu cred ca tu si restul va comportanti ca crestii odata ce susineti cu tarie si cu patima aceste teorii.Pai frate tu intelegi cei aia o teorie? E ceva vorbarie da? Pai tu daca esti asa de credul sa spui ca da exact asa stau lucrurile esti departe de un credincios? Esti deja egalul lui pentru ca si el exact ca si tine ca si voi face.Eu despre asta vorbeam aici.Nu poti sa faci dintr-o teorie o religie asa cum incercati voi sa faceti.Voi de aia va ciondaniti mereu cu credinciosii pentru ca de fapt sinteti frati, aveti aceeasi gindire si persistati in aceleeasi greseli.Deci o lasam balta cum am spus.Nu are rost.

| Alphawolf a răspuns (pentru relian):

"teoria mea si anume ca oamenii cum au aparut asa sint sin prezent"

Te rog, spune-ne si noua cate ceva despre teoria ta ca e tare "interesanta", dar fara basme ca de basme suntem satui. Deci, cum au aparut oamenii?

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

laughing ce are toata lumea cu descopera.ro sau org? Sunt niste site-uri de stiri stiintifice sau nu prea (stirile), un fel de google, sa zicem, pe care nu poti sa dai vina ca iti da rezultate nu stiu de care, iei ce consideri ca e bun, simplu.

| RAY a răspuns:

Mai zoltan voi prin comportamentul vostru chiar ca demonstrati ca credeti in dumnezeu asa e,,de aia suntem pe primul loc la hotie,criminalitate,pedofilie, alte lucruri interzise in biblie da voi credeti in dumnezeu in scimb atei astia rai nu se duc la furat prin europa si muncesc la ei acasa,cele mai violente tarii din lume sunt cele religioase,tarii atee europene suedia,norvergia,danemarca,Germania,cehia tarii bogate cu oamenii care nu fura,omoara etc ca in Romania,voi dupa ce veniti de la biserica blestemati,injurati comportament de crestin vi tu cu intrebarea asta,intrebarea e daca voi stiti ca exista de ce va comportati asa?

ai atacat stiinta prin minciuna, dovezi pentru dovezi sunt daca nu ar exista evolutie nu ar exista atatea rase de caini,pisici, grau, plante etc
nu ar exista oamenii albi, negri, galbeni etc apropo evrei negri nu am vazut inca

| Mădă0611 a răspuns:

Asta e prima lectie pe care o invata cineva dupa ce e racolat de pocaiti, observ. laughing
Da, mai, e tot o credinta, dar macar are anumite piese din puzzle puse la locul lor, acele piese putand fi oricand studiate si iti pot da o imagine a intregului puzzle, pe cand religia nu are niciuna, de fapt lipseste puzzel-ul, vorba aia "science doesn't know everything, religion doesn't know anything". Cum am mai tot zis pe aici, e mai usor sa raspunzi "dumnezeu" la orice intrebare decat sa iti pui mintea la treaba. De ce intr-un mediu rece sau cu variatii de temperatura organismul e slabit si astfel devine vulnerabil in fata bacteriilor si/sau virusurilor? "Nu exista bacterii/virusi, minciuni diavolesti, boala e voia lui dumnezeu". Floare la ureche, mai ales ca "chestile alea inexistente" au ceva treaba cu celula, care... ce dracu-i aia?, adn-arn, comenzi, instructiuni, antibacteriene, antivirale, diviziune = inmultire :O, stare latenta timp de mii de ani, wtf? Da, iti trebuie credinta si pentru asta, ca doar nu le vezi, dar cand o sa iti vezi carnea de pe picior cum dispare si te doare de mori, oare ce-o sa fie? Aaa, diavolul, ai jucat fotbal in ziua de odihna.

| sublime89 a răspuns:

Big bangul si evolutia sunt teorii pentru care nu s-au gasit dovezi? laughing Cine ti-a spus asta? Predicatorul tau iubit? Saracii de voi, sunteti o gluma proasta.

| sabin89 a răspuns (pentru sublime89):

Nu sunt o gluma proasta, sunt saraci cu duhul. Nu stiai?

| ErrorFound a răspuns:

Wtf? Exista tipuri de ingeri? @_@ Credeam ca numai demonii au clase. *un apropo evident*

| Inferno a răspuns (pentru ErrorFound):

Cete,trepte,tipuri,cum vrei sa le spui.
Serafimi, Heruvimi, Scaunele, Puterile etc, etc.
Sun mai multe cete, parca noua.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Inferno):

3 trepte, 9 cete, bla bla bla. Imi plac gradele lor laughing

Pacat ca nu poti avansa in gard... pardon, in grad (sau poate ca si acolo e pe pile).

| ErrorFound a răspuns (pentru Inferno):

Multumesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cunoastere in mana prostului e arma cu doua taisuri.ce vrei sa demonstrezi? Daca esti plin de inteligenta nu inssamna ca dai dovada si de intelepciune. Care o fi diferenta intre cele doua?

| ピンク a răspuns:

Dacă pentru teoria evoluţiei tu consideri că nu s-au găsit suficiente dovezi, ce să mai spunem de teoria creaţiei? Chiar ţi se pare plauzibilă? Şi eu am impresia ca tu eşti un mare troll. Datorită faptului că am fost obligată să fiu timp de 8 ani elevă într-un liceu teologic, ştiu că voi creştinii nu v-aţi numi niciodată "pocăiţi", deoarece pocăiţii sunt persoanele care nu au nici un păcat, iar voi ştiti prea bine că nu există persoană care să nu fi făcut un aşa-zis păcat. Diriginta mea, care era profesoară de religie (ironic, ştiu) spunea că a te autonumi "pocăit" este chiar o blasfemie laughing

| Oleg20 a răspuns:

Bine punctat. Bravo.

| adrian1419 a răspuns:

Pentru evolutie sunt destule dovezi sa te convingi.Big bangul e doar o ipoteza dar asa e si Domnul tau.
Pentru Dumnezeu nu s-a gasit nicio dovada.0 dovezi.Si nu poti sa zici:
Pai 2+2=4 deci Doamne Doamne. Bananele sunt galbene de la Doamne Doamne.Scrie in Biblie ca Biblia e adevaratul adevar.In Quoran scrie ca Quoranul e adevarul adevarat dar acolo e fals.
trebuie sa fie cam asabig grinaca nu sunt dovezi nu imi trebuie dovezi sa infirm ceva

| OmuCuBasca a răspuns:

Zoly, ingerul tau pazitor stie cat de incult esti, vis a vis religie si credinta?

| Choi_Min-Rin_1996 a răspuns:

Buna intrebare. Aici este la fel ca si la matematica. Se prea poate sa nu gasim niciodata inceputul rasei umane sau al animalelor... ceva gen + infinit si - infinit... nu s-a gasit nici inceputul nici sfarsitul. Asta pentru ca nu se poate ca Dumnezeu sa fi existat din totdeauna pentru ca orice are un inceput. Cum noi avem un inceput cand ne nastem si un sfarsit cand murim.