Hai ca asta este tare! Funda e a ta!
Paste fericit si daca esti crestin si daca esti ateu!
Multumesc. Is crestin.
Mi-am dat seama dupa
Nu, ca dovadă stau pe TPU și frec menta. Și Paștele numai sărbătoare care are legătură că credința nu este, este o sărbătoare pur consumistă, asemenea Crăciunului. Crede-mă că românul de Paște nu se gândește la rugăciune ci de unde să facă rost de mai multă Palincă și Jinars, că-i trebuie haine noi, să caute miel mai ieftin și iepuraș de ciocolată pentru copii. Unde e credința aici? Că merg juma' de oră la biserică la 12 noaptea? Aia nu ține de credință ci de instinctul de turmă, probabil habar n-au ce caută acolo, sau ce spune barosanul cu barbă.
Intr-o mare parte ai dreptate.
Știu, un creștin adevărat după mine nici n-ar trebui să sărbătorească cu familia. Asta e o tradiție pur consumistă. Un creștin adevărat ar trebui să se roage să-i mulțumească lui Dumnezeu că și-a trimis singurul fiu să se jertfească pentru păcatele noastre etc. De ce am impresia că toți creștinii adevărați din România se pot număra pe degetele de la o mână?
Un crestin adevarat s-ar izola de ceilalti oameni in aceasta perioada si s-ar ruga constant. Dar sunt buni iepurasii de ciocolata, nu? Ispitele astea...
Nu este bun...este foarte bun!
Normal ca in familie, ca nimeni nu-i doreste.Cand le convine pot fi si ipocriti.
Eu fac pastele in familie, dar cum am mai spus-o si pe la alte intrebari nu o fac pentru dumnezeu sau pentru isus sau pentru vreo alta divinitate imaginara, ci doar pentru traditie, in afara de asta este si o ocazie ca toata familia sa se intalneasca si sa petreaca impreuna mai mult timp.
Cred ca ai dreptate. Daca nu crezi in Dumnezeu macar sa sarbatoresti Pastele ca si traditie si sa te intalnesti cu cei apropiati.
Sal, nu sarbatoresc nimic tu nu intelegi ca ateismul inseamna respingerea lui dumnezeu sau a unei divinitati deci cum sa sarbatoresti ceva? in plus nici in biblie nu scrie sai sarbatorim invierea lui isus
FreddieM întreabă: