Mircea08 si in cartea morti scrie asta
Cartea Morților:
1. Nu tulbur echilibrul divin.
2. Nu opresc un zeu atunci cand acesta mi se arata.
3. Nu jignesc zeul care se afla la carma.
4. La egipteni nu există "ziua de odihnă"
5. Nu-i fac rau aproapelui meu.
6. Nu ucid.
7. Nu preacurvesc.
8. Nu fur.
9. Nu spun minciuni in locul adevarului.
10. Nu-i nedreptatesc si nici nu-i insel pe altii.
Nilsson omule sunt mai multe carti scrise de diverse religi, cum e hinduismul mult mai vechi ca iudaismul, biblia evreiasca are doar 2600 de ani e plina de contraziceri
personaje mistice sau furate din alte mituri cum este moise,noe alte povesti copy paste
din moment ce sunt basme ar fi si culmea sa nu scrie de suparatural,cica asta face biblia mai diferita ca alte basme supranaturalul,ce argument
biblia este o colectie de basme copiate din alte basme egiptieni,sumerieni, canaiti, sunt mai multe variante de geneza, potop, exod dar tribul care a scris biblia a scris doar ce a vrut el
ce profeti? cand sa scris biblia deja s-au implinit acele lucruri
si daca citesti despre budism, hinduism sau filozofie umana, daca citesti biblia vei descoperi multe http://bibliapentrusceptici.ro/crime-dumnezeiesti-biblie/
umanismul a abolit sclavia si a impus legi mai morale nu religia, in evul mediu religia era stapana peste tot s-a vazut cum a fost
Scriptura nu este despre adevăruri absolute. Nici celelalte cărți sfinte. În ele sunt mituri, adică niște povești mai deosebite, care pot ajuta pe cei ce cred în ele să ducă o viață mai bună mai fericită.
"Insusi Duhul (Sfant) adevereste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii ai lui Dumnezeu." (Romani.8:16)
Atunci cand omul (fiecare in mod personal) ajunge sa cunoasca pe Dumnezeu, atunci el va fi convins ca Dumnezeu este mai presus de toate si de tot. Omul va fi convins ca Scriptura este insuflata de Dumnezeu.
La fel ca intr-o relatie de dragoste: avem convingerea in duhul nostru, ca persoana care ne iubeste ne spune adevarul. Vom trai frumos ca sa fim placuti persoanei care ne iubeste; si lucrul acesta ne va schimba. Oamenii vor vedea ca iubim si ca traim pentru persoana respectiva. Si cu cat mai mult ca dragostea lui Dumnezeu intrece cu mult mai mult pe aceea dintre oameni. Cand te simti iubit de un om nu-ti mai trebuie nimic altceva. Cu cat mai mult cand esti constient de dragostea lui Dumnezeu! Si tocmai pentru ca dragostea aceasta nu este de pe pamant, de aceea nu exista cuvinte care sa o poata descrie. Daca nu se poate explica dragostea dintre oameni, cu cat mai greu nu poate fi explicata relatia de dragoste dintre om si Dumnezeu!
Daca Biblia spune ca Dumnezeu este dragoste, imaginati-va (daca puteti) cat de mare, intensa si satisfacatoare poate fi aceasta! Si macar ca nu aveam treaba cu Dumnezeu, si tot din curiozitate as fi dorit sa cunosc o astfel de dragoste.
"Si dupa ce voi fi inaltat de pe pamant, voi atrage la Mine pe toti oamenii." - (Ioan.12:32) Si eu m-am lasat atras. Nu m-am putut opune dragostei lui Dumnezeu.
Realizezi că folosește citate din Biblie? Deci Biblia e adevărată pentru că așa spune Biblia?
Nu citești atent. :)
https://www.jw.org/......-dumnezeu/
1. In primul rand, in antichitate cand au fost scrise cartile Bibliei nu era prea raspandit ateismul, oamenii credeau in Dumnezeu le-ar fi fost teama sa pretinda ca vorbesc in numele Sau de teama de a nu fi pedepsiti.
2. In al doilea rand, in Scriptura faptele sunt relatate asa cum sunt, chiar daca nu ii pun pe oameni intr-o postura prea favorabila.
Faptele rele sunt mentionate deschis si fara ocolisuri chiar si cele ale unor personaje marcante pentru evrei cum ar fi Avraam, Moise, David si toata dinastia lor regeasca.
Oamenii au tendinta de a-si idealiza inaintasii dar in Biblie ei sunt prezentati cu toate greselile si pacatele lor.
3. Daca Biblia ar fi fost scrisa de niste oameni cu scopul de a controla multimile asa cum sustin unii, atunci cei care au scris-o ar fi avut tendinta de a prezenta evenimentele intr-un mod mai credibil, in schimb gasim numeroase evenimente supranaturale descrise.
4. Cei care au scris Biblia au relatat faptele asa cum sunt chiar daca nu aveau niciun sens pentru ei, daca citesti primul capitol din cartea lui Ezechiel acesta vorbeste despre niste ingeri care controlau niste roti imense aflate in mijlocul altor roti, iar ingerii aveau o infatisare ciudata.
De asemenea mentionaeaza si faptul ca acele roti produceau un vuiet azurzitor precum niste ape involburate si ca al unei ostiri.
Astazi in epoca elicelor si aparatelor de zbor descrierea realizata de profet capata sens.
Si mai interesant, cand descrie stralucirea lui Dumnezeu acesta este ca o lumina orbitoare inconjurata de un curcubeu.
Acesta este un efectul fizic de halou, in jurul unei lumini foarte puternice se formeaza o aurelola, poti verifica acest lucru daca privesti noaptea lumina led-ului de la telefon.
5. Profetiile reprezinta alt argument forte: in cartea lui Daniel prezinta succesiunea unor 4 imperii si din istorie stim ca acestea sunt: imperiul babilonian, persan, macedonean si roman.
Unii zic ca a fost scrisa post eventum dar pana si istorcii au cazut de acord ca scrierea dateaza cam cel mai tarziu din sec. 3 inainte de Hristos, mult inainte de cucerirea romana.
6. Mai sunt si profetiile cu privirea la aparitia lui Mesia. Majoritatea cartilor din Vechiul Testament vorbesc despre El si uite ca la 752 de ani de la intemeierea Romei se naste intr-o provincie neinsemnata a celui mai glorios imperiu din antichitate un om care a schimbat cursul istoriei si chiar si la 2000 de ani dupa este venderat de miliarde de oameni.
7. Nu in ultimul rand, este caracterul magic al Bibliei care ii schimba pe oameni, citind-o unii isi schiimba viata iar din betivi sau infractori ei devin cu totul alti oameni de nerecunoscut fata de cum erau inainte.
Poate mai erau si alte lucruri de mentionat, scuze ca m-am lungit atat.
De ex. scriptura spune ca "e bine sa nu furi". Cei care cred ca intr-adevar e bine sa nu furi, au convingerea ca scriptura spune un adevar. Cei care sustin ca nici macar nu ai cum sa traiesti daca nu furi, considera ceea ce este scris in scriptura ca fiind o fabulatie, sau o minciuna.
Scriptura este un adevar de la un capat la celalalt pentru cei care cred ca ceea ce spune Dumnezeu este adevarat, iar acestia sunt crestinii. Ceilalti evident ca nu cred ca scriptura spune adevarul. Aceasta este toata filozofia.
ATENTIE - Eu nu spun ca "a nu fura este bine" ci spun ca ASA CRED EU ca "a nu fura este bine " De aceea ma numesc credincios, pentru ca eu CRED, nu am certitudini.
Simplu: adevărul are logică și sens, minciunile n-au.
Evident ca șerpii si magaritele nu vorbesc. Concluzia este simplă: biblia pe lângă mari adevăruri, mai conține și minciuni, doar așa bisericile pot fi o industrie: ele produc spaimă si încasează bani deoarece îți vând raiul.
Iisus a zis: unde sunt doi sau trei, acolo voi fi si Eu (spiritul adevărului) in mijlocul lor! (logic, unde se adună doi sau trei oameni sa discute teorii nu au motive sa nu afle detaliile importante pentru a descoperii falsurile! Unde ai 100 de oameni muți (ce nu au voie sa vorbească) si un popă ce le predică ca la spectacol — acolo fi sigur ca nu vei afla niciodată care-s bazele adevărului. Acolo cel mult vei invăta sa-ți faci cruci și sa stai in genunchi, ceea ce se recită îți va intra pe o ureche și-ți va ieși pe cealală, si cam atat.
" Unde ai 100 de oameni muți (ce nu au voie sa vorbească) si un popă ce le predică ca la spectacol — acolo fi sigur ca nu vei afla niciodată care-s bazele adevărului."
Ei, uiteca pe lume mai sunt si biserici crestine UNDE toata Biblia este studiata din scoarta in scoarta si TOATE cele spuse in ea din primul cuvan t pana la ultimul IAR studiu se face in grupe cu expuneri INDIVIDUALE nu stau ca prosti si doar asculta. Aceste studii se Numesc Studi Biblice si se fac ZILNIC iar o data pe saptamana cand se aduna spun ce au aflat si care sunt convingerile lor.
Nu toti sunt doar niste ascultatori ci si comenmtatori si sunt multi, de exemplu la mine in nbiserica sunt peste 400. Dar sigur tu stii asta.
Sunt dovezi istorice ca lucrurile din Biblie s-au intamplat, toti acei regi si cnoducatori au existat, ba mai mult, noi avem luna si saptamana formata din 7 zile, nu a fost din totdeauna asa, fiecare avea alta asezare, romanii aveau decade, decada 1, decada 2 si decada 3, Dumnezeu a spus 6 zile sa lucrezi si a 7a sa te odihnesti, si in vechime anii se numarau diferit, de la Hristos a fost anul 1, si apoi s-a numarat de la 1 in sus in toata lumea pana astazi.
Tocmai.Cei care au scris-o s-au luat dupa istorie.La mintea gainii
Asa este cuu adevarat.
Nu face sens, Biblia a fost scrisa inainte, organizarea zilelor era din vechiul testament, anul 1 a fost de la Iisus in colo, si se prezicea din vechiul testament despre Hristos, si in vechiul si in noul testament sunt prezicer care s-au intamplat si care urmeaza sa se intample, biblia vorbeste despre viitor, nu este scrisa dupa ce acele lucruri s-au intamplat deja.
Dumnezeu stie ca e adevarata. El a inspirato. Mii de ani a ramas neschimbat mesajul sau.
Păi și scrierile lui Homer sunt neschimbate de mii de ani, dar asta nu însemnă că Zeus există.
De unde știi că Dumnezeu a inspirat-o, mă refer la ceva extern Biblie, ceva ce poate verica oricine.
Nu e chiar așa. Sunt multe fragmente pierdute din Homer. Plus că există experiența cu Dumnezeu a multora inclusiv chiar Eu.
Nastia întreabă: