Pana in caderea in pacat, oamenii se inchinau doar lui Dumnezeu.
Dupa caderea in pacat ei se inchina si lui Satan(cei mai multi).
Dumnezeu a avut in toate veacurile reprezentantii Sai, asa cum si astazi are un popor -chiar daca acest popor este imprastiat pe toata fata pamantului.
Oamenii se inchina ori lui Dumnezeu, ori lui Satana(reprezentat prin diferiti zei).
Putem spune si ca oamenii inventeaza zei dar si sfinti la care se inchina, deoarece ei cred ca aceasta este o cale mai usoara de a atinge nemurirea. Mai sunt altii care isi fac crucea mai grea decat le cere Dumnezeu, asigurandu-se ca in felul acesta vor avea parte de viata vesnica. Pe de alta parte sunt altii care isi scurteaza crucea ca sa le fie mai usoara. (Adica este mai usor sa dai bani la preot pentru iertarea pacatelor decat sa iti marturisesti pacatele si sa nu le mai faci. Corect, nu?)
Unora li se pare ca Dumnezeu cere prea mult de la ei, iar altora li se pare ca cere prea putin. Adevarul il gasim pe paginile Sfintelor Scripturi. De ce aceasta carte? Pentru ca ea este singura care poate sa schimbe inima omului -gandurile si dorintele firesti cu care toti oamenii se nasc. Adica Biblia este singura carte care poate sa converteasca omul -din natura pamanteasca(adica straina de Dumnezeu) in natura duhovniceasca(adica sa avem dorintele lui Dumnezeu in noi, si intreg caracterul Sau. Si se poate daca Il vom lasa sa faca asta.)
Nu intru in amanunte cum se face lucrarea aceasta; stiu doar ca Tatal, Fiul si Duhul Sfant lucreaza impreuna pentru mantuirea noastra. (Caci nici in pamantul fara apa nu poate sa incolteasca o samanta, si nici samanta nu poate ajunge in pamant daca nu este pusa de cineva).
Dacă la 2+2 pe lîngă un răspuns "4" mai ai 99 cu alte variante, asta ce înseamnă?
Că cele 99 "trebuie" să fie greșite pentru ca cel 1 să fie adevărat? Sau ele sunt greșite pentru că respectivii căscau gura la ore? Sau crezi că ar trebiu considerate toate corecte (sau greșite) pentru a nu supăra pe nimeni?
Creatorul universului este acelasi.
Acum religiile il numesc fiecare pe limba lui.
Majoritatea ateilor de pe acest site nu au habar de exemplu, ca divinitatea religiilor avraamice este una si aceeasi.
Are sens sa te contrazici cu asemenea personaje care sunt la clasa 0 la capitolul religie?
Atunci de ce în atlasul meu de geografie se explică cum s-a creat universul?
Acolo se explica pentru copii.
Cand o sa mai cresti, putem sa continuam discutia.
Mai precis cand o sa ajungi la capitolul" Caracterul ondulatoriu al materiei."
Dintre toate religiile lumii nu cred ca este nici una care sa detina adevarul absolut:
Iudaismul se intinde de-a lungul a 35 de sec. biblia vb despre Moise care a trecut marea rosie despartindo in doua cu un toiag, asta este un basm pentru copii, si alte basme cum ar fi rugaciunea lui Iosua catre d-zeu sa opreasca soarle in loc pentru o vreme pentru a castiga o lupta, nu am cuvinte
Crestinismul a aparut in a doua jumatate a sec. I devenind o religie institutionalizata de catre C-tin cel mare pentru a stapanii plebea
Islamul(no coment)nu am chef sa ma decapiteze vreun nebun
Hinduismul -cu zeii lor, deci nu vad sa fie vreuna revelata de d-zeu.
Daca cercetezi toate optiunile religioase, vei descoperi ca exista religii mitologice, religii oculte, religii absurde, religii imorale, religii amorale... si intre toate, UNA SINGURA se deosebeste de toate celelalte.
Creștin adevărat ce să zic. Explicația perfectă. Crezi că pentru ceilalți contează religia ta? Și îmi place numele tău, sunt onorată să vorbesc cu domnul "christos", măcar dacă scriai corect... pup.
Asa ma cheama
Ce o.o ok...
Cum asa?
Ăsta e răspuns la întrebarea mea sau la un comentariu? nu îmi dau seama.
Din moment ce niciunul nu a răspuns, e clar că sunt foarte credincioși. Dacă nu cumva o să se trezească picii de clasa a 5-a să sară pe mine după ce își termină temele și somnicu de amiază .