| T0T a întrebat:

Întrebare pentru creștini. Pentru voi ce este mai important: iubirea față de semeni sau mersul la biserică? Adică e mai bine să mergi la biserică dar să nu ai niciun fel de compasiune sau empatie față de cei din jur sau sa nu mergi deloc la biserică dar să ai acea compasiune sau empatie? Credeți că biserica are o parte atât de importantă a înălțării voastre spirituale? Dacă da cât de importantă?

Răspuns Câştigător
| AvalohAlyn a răspuns:

Evident ca e mai important sa iti iubesti semenii, aproapele, sa ii ajuti decat sa mergi la biserica.Eu,de exemplu, ma rog, cred in Dumnezeu si incerc sa duc o viata morala dar nu imi place sa merg la biserica..nu ma atrage si nu ma simt bine..nu cred ca mersul la biserica trebuie sa fie ca mersul la scoa.a, munca, liceu, facultate...conteaza ce e inauntrul suletului tau, caracterul, viata ta si nu de cate ori mergi la biserica...Sincer nu cred ca Dumnezeu sta sa contabilizeze mersul nostru la biserica, numarul crucilor si etc ci cauta sufletul, caracterul si faptele bune, empatia.e trist ca unii se duc la biserica, se inghesuiesc si se imbrancesc pentru o sticla de aghiasma si pentru sarutat moaste..si dupa ce ajung acasa unii incep sa injure, sa se comporte urat sau chiar si in biserica sunt unii care te analizeaza de la un cap la altul, barfesc Cand vezi babele si mosii care se imbrancesc chiar si la Inviere sa ia lumina si apoi se duc sa isi umple stomacul ca deh au tinut post si acum trebuie sa ne infruptam..si cel mai gprau este ca oamenii te judeca si in biserica si in afara bisericii, judecata semenilor e omniprezenta peste tot..Cand doar Dumnezeu trebuie sa judece sau magistratii pentru cazurile penaldeci eu mai bine stau acasa decat sa ma duc la biserica.Pot fi un om moral si fara sa merg la biserica.happy

33 răspunsuri:
| HowdidIgethere a răspuns:

Nu se exclud. Pot fi amandoua.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt categorii si categorii de credinciosi...CREDINTA (personal,nu stiu sigur ce inseamna),dar banuiesc ca AR TREBUI in PRIMUL RAND sa insemne BUNATATE!
Unele persoane sunt doar RELIGIOASE adica asculta predica despre bunatate dar nu aplica bunatatea!
Empatie?
Biblia condamna pacatosul la iad VESNIC si MOARTE!
... exista si iertare si acceptare insa de cele mai multe ori crestinul si religiosul sunt una si aceleasi persoane!
Ce vreau sa spun :
Ei SPUN/SUSTIN ca sunt BUNI, IERTATORI, ACCEPTA PACATOSUL fara sa-l judece daca acesta doreste sa se schimbe, AU EMPATIE, DRAGOSTE si alte calitatti demne de a fi numiti CRESTINI INSA NUO DOVEDESC PRIN FAPTE!
...si aici ne dam seama care-i credinciosul si care-i religiosul

| NuAmNumeStraniu a răspuns:

Salut jun