| Moisie a întrebat:

Intrebare pentru credinciosi!+
Cum credeti ca fiul lui Dumnezeu, este si el un Dumnezeu, din moment ce istoria e plina de exemple in care vedem ca imparatii le-au lasat gravide pe bucatarese sau pe servitoarele tinere si frumoase sau pe metresele lor, dar acesti copii nu ajung niciodata imparati?
Ce va face sa credeti ca Isus fiul unei amarate nu se incadreaza in aceasta categorie?
Daca Isus ar fi fost destinat de Tatal sau sa devina un Dumnezeu, Isus nu ar fi copilarit pe strazi sau pe treptele Templului, ci ar fi crescut langa Tronul Tatalui Sau, astfel ca sa invete randuielile de Imparat al Cerurilor?
Oare cat de orbit la minte trebuie sa fi sa crezi ca Fiul pe care l-a facut Dumnezeu cu o femeie apartinand ca toti ceilalti oamenii speciei maimutelor primate, este Dumnezeu si Impüaratul Cerurilor, cand el nu a fost cat a trait, nici macar regele junglei?!

26 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Iată doar o mică parte din versetele care Îl prezintă pe Fiul lui Dumnezeu:
(nefiind dat intregul context al capitolului, in paranteze este clarificat in mod transparent sensul contextual).

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. El este MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’, etc...

| Moisie explică (pentru milan9):

Te rog nu mai dai versete apartinand unor cioflingari fara nicio autoritate divine, ci sa te referi strict la ceea ce a afirmat Dumnezeu despre Fiul sau!
Uite de ex afirmatia pe care a facut-o Tatal Ceresc in Apoc 12.12 si nu din duma proasta a unor habarnisti primtivi care cunosteau atat de multe despre cer, incat habar nu aveau ca Pamantul este o planeta care se invarte in jurul soarelui. Ce naiba ai patit de esti atat de intors incat accepti duma proasta a unor cioflingari primitivi, si nu asculti de Stiinta care vezi bine cat de inaintata a ajuns incat corecteaza genetic greselile pe care le-a facut Dumnezeu!
Du-te si te culca si cand te trezesti, astept sa-mi raspunzi la intrebare.

Da profetul Isia il proroceste intr-adevar pe Messia in traducere Hristos, doar ca nu spune nimic despre dulgherul Isus, ci se refera la acel Rege al Iudeilor care a fost recunoscut ca Messia si UNS ca sa fie Christos, doar ca acela era Simon Ben Kosiba si nu dulgherul Isus.

| milan9 a răspuns:

TEXTUL Sfintei Scripturi contine raspunsurile pentru aceste provocari triviale ce sunt aduse la "intrebarea" aceasta...

Textul sfintei scripturi NU contine raspunsurile la acesta intrebare, pentru ca acolo nu se gaseste BLASFEMIA ordinara precum ca Dumnezeu a umblat la curbe si are un copil cu o femeie!
Asemenea dracovenii si BLASFEMII nerusinate se gasesc numai in Biblia falsului Christos numit si Lucifer cel care a indemnat pe slugile sale sa FURE de la o alta religie textul scripturii si sa o marasaveasca prin minciuni care sa le slujeasca nenumaratelor ticalosii pe care le-au facut.

| milan9 a răspuns:

Iata ce se spune despre Fiul lui Dumnezeu, dar din pacate tu pentru ca nu esti crestin nu recunosti SFANTA SCRIPTURA: sad

"Acesta va fi mare şi FIUL CELUI PREAINALT se va chema şi Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său."- Luca1, 32;

"Şi răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea şi Sfântul care Se va naşte din tine, FIUL LUI DUMNEZEU se va chema. " - Luca 1, 35

Pai vad ca tu citezi nu din Sfanta Scriptura ci din Noul Testament al Diavolului, pai acel Luca din care dai tu versetul, nu este cumva evanghelistul Luca care se lauda in Cap 9:1 ca a primit de la Christos putere si stapanire peste draci?
Pai daca e vorba de draci, cumk poate fi sfanta?

| RexCuParuCret a răspuns (pentru Moisie):

El a copilarit pe strazi ca cel mai sarman om ca sa spuna toti ca Dumnezeu a venit pe acest pamant in chip smerit si neintinat.
Si da toti apostolii au avut stapanire peste draci prin autoritatea superioara a Lui Iisus Hristos.
Pana si draci asculta de el si tremura inaintea Lui.
Crezi ca dracii sunt superiori Lui Dumnzeu care are autoritate suprema peste tot?
Care e Dumnezeul tau Moisie?
Daca nu e Iisus e Satana si daca e Satana orice iese din tine e minciuna caci in Satana nu sta Adevarul.
Nu ma lua cu ateismul este spus clar ca Nebunul zice in inima lui ca Dumnezeu nu exista.

| forallatlantis a răspuns (pentru Moisie):

Moisie, de ceva timp chiar iti urmaresc postarile, dar devi hilar. Sunt curios ce varsta ai.
Ca idee, daca pui un abtibild cu un copil mic pe o masina, nu inseamna ca Toata masina este un copil mic, sau daca pui un semn de incepator, nu inseamna ca Toata masina este o lamaie. Cam asta ar fi logica dupa care tu transformi Toata scriptura in ceva dracesc, doar pentru ca e pomenit undeva numele de Satan sau Lucifer.
Acum foarte serios, ce varsta ai?

| Moisie explică (pentru forallatlantis):

Doamne cat de gresit mai judeci!
Nu scriptura originala este ceva dracesc, ci faptul ca a fost FURATA de crestini si apoi adaugata cu texte diabolice care-l blasfemiaza pe Dumnezeu o face sa fie diabolica!
De ex. daca cineva FURA un jurnal al unui biciclist, tot asa cum crestinii au FURAT Biblia care este "jurnalul" poporului evreu, inseamna ca furand jurnalul biciclistului, l-ai furat si pe Biclistul care a scris-o?
Poti sa fi atat de ilogic sa crezi ca furand scripturile religiei mozaice, l-ai furat si pe Dumnezeul din ceruri al acelei religii?
Nu este asta culmea prostiei?
Iti voi spune varsta cand voi veni la meditatii.

| Moisie explică (pentru RexCuParuCret):

Evident ca dracii tremurau in fata lui Christos pentru ca el, Isus Christos avea autoritate peste ei, ca doar nu este el comandantul suprem al dracilor, adica Lucifer? Cim singur se recunoaste in Apoc 22.16 si nu este Lucifer "dumnezeul" bisericii crestine? Vrei sa ti arat filmul de la Vatican sa vezi cum este denumit Isus Christos ca fiind el acel Lucifer?
Dumnezeul meu este unul singur, si numele lui este ADEVARUL iar prenumele este cel de DOVEDIT!
Pai exact asta este problema voastra a crestinilor, ca il aveti ca "dumnezeu" pe Tatal Minciunii, adica pe Lucifer, si iata chiar tu ne dovedesti ca adevarul nu sta in tine! Mai nebun decat acel ateu care zice ca nu este Dumnezeu, este nebunul care se inchina lui Lucider adica Diavolului numindu-l Dumnezeu, si unu din astia esti chiar tu.

Sincer Moisie te inseli mult Hristos a fost si atunci banuit ca scoate dracii cu,, Beezebubul'' si sti ce a raspuns chiar mai bine ca mine dar nu vrei sa intelegi.
Nu poti spune ca il stii pe Dumnezeul meu in niciun fel pentru ca tu nu CREZI.
Toti oamenii de stiinta au crezut in munca lor, ia-o logic cine mai descoperea atomii daca toti isi puneau fata in perna si spuneau ca nu exista si e imposibil sa existe.E la mintea cocosului fratele meu si asta se intampla si azi toti isi pun capu in perna si spun ca Dumnezeu nu exista de parca o cautat ei tot Universu si o vazut ca nu e Dumnezeu de gasit de parca ar fi si departe de ei cand El e atat de aproape.
Spune-mi ce rau ne-a invatat Iisus sa facem? Ce rau a facut Iisus?
Iar ma iei cu video ala?
Ti-am zis si ti-o repet ala e cel mai prost argument eu nu sunt nici catolic nici ortodox si nu ma intereseaza Sf Traditie a catalicilor sau a ortodoxilor.
Si sa stii ca Lucifer e pe pamant si acum domneste peste intreg pamantul de asta a zis milan ce a zis ca e perioada persecutiei pentru crestini si inca nu cred ca a inceput dar cred ca va incepe incurand oricum...
Nu uita ca Iisus a murit pentru tine si E pregatit la orice ora sa te primeasca si sa te binecuvinteze cu tot ce vei avea trebuinta. Iisus e una cu Tatal.
Acele argumente sti si tu prea bine ca nu sunt valide deloc ti-am mai zis de ce la fel cum multi au facut-o dar nu vrei sa ne dai dreptate, te-ai orbit singur repetandule si sa stii ca Biblia se talmaceste mereu.
Deci te rog daca vrei sa vorbeste de Dumnezeu trebuie intai sa crezi in El(Iisus, Tatal, Sf Duh) alfel vorbesti chestii fara stabilitate.

Ce nu intelege lumea este faptul ca NU are nici o treaba faptul ca acea Biblie a fost furata sau nu de la evrei ci de Adevarul care este relatat. Toate marile religii au astfel de carti si asa cum mai demult Torah se transmitea oral, asa si alte credinte erau transmise, doar ca evreii au fost putin mai iuti de mana si au si scris-o. La fel au facut si indienii cu Bagavad Gita sau Vedele. Ca idee Adevarul, informatia si aplicarea ei este calea spre eliberare si nu discutiile despre faptul ca a fost sau nu furata cartea asta de la evrei.

Ma dezamagesti total!
Adica tu gasesti OK faptul ca Biblia a fost FURATA din contextul religiei originale si interpretata in mod mincinos in contextul nou al unei sarlatanii politice cu aspect religios ti se pare ca nu are importanta, ca pentru tine si Minciuna si Adevarul au aceeasi valoare ca Adevarul?
Tu esti sigura ca gandesti inainte de a vorbi?
Torahul nu se transmitea oral tot asa cum Biblia nu se transmite anal, rabinii iudei stiau sa scrie si sa citeasca si Torah este cronica istorica scrisa de rabinii adaugata cu cele 5 carti ale lui Moise si povestiri cu talc din filozofia populara a evreilor sau a popoarelor din jurul lor.

Despre care Christos vorbesti? Eu vorbeam despre rabinul amator pe nume Isus. Arata-mi unde in Biblie este descrisa ungerea lui Isus si functiua in care a fost UNS ca sa fie el Christosul adica UNSUL?
2 Ba da eu sunt credincios, pentru ca fara credinta nu se poate, lucrurile dovedite de stiinta sunt atat de multe incat nimeni nu le poate cunoaste pe toate asa ca suntem nevoiti sa le credem pe cele care nu le stim dar au dobabindit notorietate de Adevar pentru ca sunt dovedite ca adevarate, dar asta nu insemna ca eu cret totul a proasta asa cum crezi tu toate minciunile religioase.
Isus NU a murit nici pentru mine si nici pentru tine, pentru ca el era un rabin iudeu care se putea sacrifica pentru cei care aveau aceeasi religie cu el, dar niciodata pentru niste Goijimi ca noi, pentru ca Goijmi, asa cum scrie si in Talmud, nu sunt oameni ci doar niste spurcaciuni cu aspect uman, si eu si tu pentru Isus suntem niste GOIJIMI!
O sa cred in "Sfanta Treime" atunci cand imi vei da tu versetul din Biblie in care vedem cum Isus s-a nascut din aceasta Treime ca vsa vedem ca Maria a ramas gravida cu Dumnezeu si nu cu soldatul roman din vecini asa cum zic contemporanii lui Isus
In concluzie ai sansa sa ma faci in 5 minute credincios...asa ca astept versetul!

Asa este! Lucifer este pe pamant, si iata ca este slavit ca Dumnezeu in biserici.
Cei care i se inchina lui Lucifer se pot recunoaste prin faptul ca urmeaza Legea lui Noua dupa ce s-au sters la fund cu Legea lui Dumnezeu pe motivul ca este "veche" si s-a implinit, de parca legile nu sunt facute pentru a fi indeplinite!

Intr-adevar mult m-am intrebat si eu de ce cartea vechiului testament a reusit sa se raspandeasca cu o asa viteza, mai ales ca este scrisa intr-o limba greu accesibila din cauza gramaticii sale; ma refer la limba ebraica.
Daca ai fi destept ai gandi tu putin, inainte sa scrii, si daca te uiti in istorie ai sa vezi cand a fost scris vechiul testament (sec VII ien) si in ce conditii istorice (exilul babilonian). Replici de genul "Torahul nu se transmitea oral tot asa cum Biblia nu se transmite anal" care apar la mai multe topicuri pe care le scrii, iti scot in evidenta limitarile pe care le ai in exprimare si cunostinte si nesimtirea cu care jignesti fara sa gandesti inainte sa spui.
Ai inceput cu "Ma dezamagesti total". Ai foarte mare dreptate, si stii de ce? Pentru ca esti o persoana foarte singuratica in cautare de "ceva" si care tot ce faci este sa-ti cauti oameni care sa te aprecieze si sa-ti spuna ca ai dreptate, iar eu unul nu fac acest lucru, ceea ce te dezamageste.

Iarasi esti aiurea.
Cartea "vechiul testament" s-a raspandit atat de mult pentru ca facea parte din Biblia impusa prin crime si amenintari cu moartea!
In timp ce Tanacul religiei mozaice, adica originalul, NUs-a raspandit de loc, drept dovada ca nici zu nu ai auzit de el, ca daca ai fi stiut de el nu mai spuneai ca s-a raspandit desi a fost scris intr-o limba greu accesibila.
Ai inteles cumva din intrebarea din enunt ca aici e vorba de persoana mea?
Vrei sa spun si eu aici ce cred despre persoana mamicii tale?
Nu vezi ca bati campii, te crezi desteapta, dar esti atat de desteapta incat nu esti capabila sa raspunzi la intrebarea din capul paginii, dar imi faci mie caracterizari!

Omule nu pot sa te fac credincios nu am eu puterea asta.
Eu doar te sfatuiesc sa faci primul pas si apoi ai sa vezi lumea altfel.
E alegerea ta daca crezi sau nu dar e necesar sa faci tu primul pas si Dumnezeu sa faca alti doi spre tine.
Ioan 10:30: "Eu şi Tatăl una suntem."
Efeseni 2:5. Pe noi cei ce eram morţi prin greşelile noastre, ne-a făcut vii împreună cu Hristos - prin har sunteţi mântuiţi!
Deci noi nu avem merit pentru mantuirea noastra ea ne-a fost data gratis fara plata de ce ai respinge asa ceva?
Chiar as vrea sa ne vedem amondoi in rai dupa ce va trece viata aceasta care si asa e scurta si se poate termina in orice moment.
Citeste putin din http://www.bibliaromana.com/Biblia/1ioan.htm Ioan si mai ca un om inteligent ia in calcul posibilitatea existentei Lui Dumnezeu si ca noi oamenii nu suntem doar carne si faptul ca visam mereu la tinerete, viata fara boli si vesnicie nu e pura intamplare ci e in ''adn''-ul nostru intimparit.
Si cu permisiunea si acceptul tau vreau sa-ti trimit un video prin mesaj privat cu referire la legea noua si ce-a veche bazata pe argumente din Biblie avand o logica atunci cand sunt explicate.

Omule nu trebuie sa ma faci credincios pentru ca deja sunt! Problema ta este acolo unde tu nu pricepi ca nu trebuie sa crezi toate minciunile prezentate ca adevar, ci doar adevarurile de notorietate pe care nu le poti STII, pentru ca sunt mult prea multe incat sa poate fi stiute de mintea unui singur om, asa ca trebuie sa iti traiesti viata numai in ADEVAE, si sa crezi NUMAI in adevarurile notorii studiate de STIINTA!
Cum iti permiti tu sa ne recomanzi ce zice un neica nimeni de ciocoflender primitiv ca Ioan? Este cumva Ioan Dumnezeul? Sau este cumva o autoritate stiintifica cu competente deosebite in vreun domeniu al Stiintei? Sau crezi ca e suficient ca a pus pe hartie o sarlatanie prin care se pot prosti si se excrocha prostii care doar cred si nu gandesc?
-Un om inteligent de aia este inteligent ca gandeste si intelege si nu pentru ca crede totul a proasta pe negandite, asa ca si chiar daca ar exista un Creator, fi sigur ca acela nu se va revela oamenilor printr-o sarlatanie politica cu aspect religios cum este crestinismul. Asa ca degeaba umblii la Casa de Adunare a Zeciuielii ca acolo esti luat de prost si jefuit cu buna ta voie!
Nu ma intereseaza Legea Noua a Dumnezeului Veacului acesta numit si slavit sub numele de Lucifer, pentru mine este suficienta si Legea Veche ca macar aia este a lui Dumnezeu si nu a unor cioflingari care au primit de la Isus putere si stapanire peste Draci asa cum recunoaste si Matei si Luca in Luca 9:1.

| Marian001 a răspuns:

Ma moise, tu ce tot te legi de crestinism, pentru ce pui aceste intrebari nepotrivite, din moment ce stii ca noi vom raspunde din Sfanta Scriptura, in care tu nu crezi.Si daca tot zici ca Noul Testament nu este al lui Dumnezeu, de ce a fost pus impreuna cu Vechiul Testament? Sau de ce Sfanta Treime se face cunoscuta prin Fiul, si doar in Noul Testament.Nu mai pune intrebari din astea negandite.

| Moisie explică (pentru Marian001):

Ma Marian 001, eu pun doar intrebari mai ales din nesfanta scriptura FURATA de la o alta religie si pun intrebari din cauza ca furtul intelectual numit Biblie mi se par cam dubioase.
Ce e aia ca Dumnezeu a insamantat o femeie si copilul femei este Dumnzeu, daca a insemantat o scroafa tot asa cum a insamanta-o pe fecioara, inseamna ca si purcelusul care se va naste, va fi tot Dumnezeu?
Pai Biblia e plina de neclaritati si eu caut raspunsuri logice inteligente si argumentate cu dovezi si nu prin credinta a proasta.

Nu cumva ai impresia ca Dumnezeu a lipit ambele testament. te credeam un picut mai inteligent, pai tu nici atat nu stii ca Sfanta Scriptura, adica aceea inspirata de Dumnezeu Rabinilor, si scrisa sub controlul Duhului Sfant, nu se numeste Vechiul Testament ci Tanach-ul, restul adica FURTUL, lipirea de texte noi, sau interpretarea lor mincinoasa care formeaza Biblia crestina, este lucrarea lui Lucifer, Dumnezeul crestinilor!

| Marian001 a răspuns (pentru Moisie):

Sfanta Scriptura a Noului Testament, a aparut in Biserica, scrisa de oameni ai bisericii, pentru oamenii din Biserica.De aceea Biblia nu poate fi inteleasa cu adevarat decat daca este citita IN BISERICA, in Duhul Bisericii, care este Duhul Sfant

Asa este!
Problema este ca oamenii biserici il au ca Dumnezeu pe Lucifer, pe care-l slavesc ca "dumnezeu" in bisericile lor, si linkul cu slujba de vla Vatican confirma total acest lucru
http://www.youtube.com/watch?v=0IgdzyMNfjw

| Marian001 a răspuns:

Da,dar scrie in Apocalipsa, ca sfarsitul va fi abia dupa ce BIBILIA se va raspandi pe intreg pamantul.Deci nu cred ca e doar pentru evrei.

Biblia s-a raspandit deja pe intreg pamantul, asa ca asculta ce scrie in Apocalipsa, si iesi fugind din biserica marii curve asa cum esti invatat in Apoc.18:4