Împlinirea cererilor/rugăciunilor sunt supuse unor condiții.
Dacă împlinim condițiile suntem încurajați să insistăm asupra cererilor înălțate.
Cu toate acestea, există posibilitatea ca Dumnezeu să nu răspundă imediat, ci poate să răspundă cu "Nu" și "mai târziu".
Dorința Lui și nevoia noastră este să căutăm să-L cunoaștem, să ne încredem în El. La urmă cererile noastre vor fi serioase, raționale. La fel va fi și încrederea noastră în Dumnezeu, dar și credința în împlinirea cererilor.
Poate că unii ar fi tentați să zică: "Dacă așa stau lucrurile, pai mai bine mă las de meserie".
Dar eu le spun acestora: dacă Dumnezeu ne dă lucruri care nu I Le cerem (viața și întreținerea ei), cu cât mai mult dorește să ni le dea pe acelea pe care le cerem?
Dumnezeu știe că atunci când ne răspunde la rugăciuni începe să se aprindă credința noastră în El.
Dar este greșit a cere lui Dumnezeu lucruri ca și cum El ar fi un talisman norocos care ne împlinește poftele noastre care ne fac răul.
Nu. Dumnezeu este hotarat sa implineasca toate nevoile noastre, dar Dumnezeu nu este la fel de hotarat sa implineasca si toate dorintele noastre, pentru ca unele din ele ne pot distruge, Domnul stie mai bine orice lucru, dar da, daca ii cerem un lucru de care avem nevoie, El ni-l va da, mai devreme sau mai tarziu, intr-o forma sau alta.
Tu trebuie să munceşti ca să ajungi la performanţele dorite, nu să te rogi lui Dumnezeu.De exemplu:dacă eu îmi vomit maţele şi mă rog la Dumnezeu în acea clipă, mă va ajuta? NU, va trebui să sun la ambulanţă sau dacă vreau un 10 la mate, mă voi ruga şi ca prin minune îmi va apărea zecele în catalog? NU, trebuie să învăţ şi să mă străduiesc ca să primesc acel 10.
gingergirl1 întreabă: