anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare pentru creștini:

Cât de important este pentru un creștin mersul la biserică?

E cam impropriu spus așa, Biserica fiind nu o clădire moartă, ci una vie, formată din oameni...dar înțelegeți voi ideea. happy

16 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

E neimportant, dumnezeu e peste tot, daca crezi in el ajunge oriunde ai fi.
Dar trebuia sa exista si biserica ca sa mai castige o herghelie de popi bani grei de tot de au merzane cam toti. O institutie care nu produce nimic, doar mananca bani.

| T0T a răspuns:

Biserica e o clădirea hoțească în care se bagă prea mulți bani.

| Freya1 a răspuns:

Eu cred si consider ca dumnezeu este peste tot.
Biserica s-a facut si sa denumit ca fiind casa domnului pentru ca in ea se aduna oameni cu aceias credință ce se roage cu speranta ca o data ce suntem mai multi rugăciunile ne vor fi ascultate mai bine.
Dar înafara de faptul că preotul tine slujba si ii ajuta pe oameni să se roage ca la carte fiecare are o rugaciune sau o dorință diferita fata de restul, deci practic cam tot acolo esti.

Era o poveste mai veche despre un cioban ce nu stia sa se roage, nu știa sa vorbeasca.Era fara carte si înafara de două expresii nu prea stai nimic.Fiind cu oile, vreme rea si animale sălbatice peste tot, ciobanul s-a gandit sa se roage la dumnezeu sa il ajute sa scape de primejdie dar nu stia cum.Asa ca a luat o bot si a început să sară peste ea zicând "una mie, una tie" (singurul lucru pe care stia el sa il spuna).Dar având în vedere că Dumnezeu este peste tot si stie sufletul fiacaruia ia apreciat efortul si la ajutat.Asa ca, fie ca esti in camera ta si te rogi, esti intr-o biserica sau in mijlocul pădurii Dumnezeu iti aude ruga, iti vede sufletul si gândurile si te ajuta.

| anonimg a răspuns:

Vorbind strict de biserica lui Dumnezeu -si nu de bisericile nenumaratelor religii si confesiuni-, aceasta este ca si familie pentru acel om peste care se odihneste Duhul lui Dumnezeu.
Dumnezeu este dragoste; iar dragostea este creatoare, este una de socializare. Este mai presus de intelegera gandirii umane. Dragostea aceasta trebuie traita ca sa poata fi inteleasa. Totusi, ea nu poate fi ascunsa in inima aceluia care o are; ci ea se va vedea pe fata aceluia care o poarta.
Un credincios care spune ca poate sa traiasca si fara biserica, deja nu mai traieste. Dar si in cazul acesta lucrurile pot fi schimbate.

| CostinAlamariu a răspuns:

Mersul la Biserica are o importanta cruciala. Acolo se savarsesc toate Sfintele Taine, dar in primul rand Duminica dimineata la Sf. Liturghie credinciosii se împartasesc cu insusi Trupul si Sangele Domnului dupa cum El Însusi ne-a spus "Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi." De asemenea putem citi in intreaga Evanghelie ca Hristos predica in templu si il numea "Casa Tatalui Meu". De aici aflam importanta deosebita pe care o are biserica si in consecinta mersul la biserica, ea fiind insasi casa lui Dumnezeu. De asemenea in Faptele Apostolilor scrie clar ca se adunau in ziua Domnului Duminica pentru frangerea painii. Biserica din vechime considera nemersul la biserica 3 duminici la rand o fapta atat de grava incat erau excomunicati.

| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Https://www.biblegateway.com/passage/?search=Ioan+4%3A19-24&version=RMNN
Daca esti analfabet functional, si indoctrinat mai ales, nu vei intelege vorbele Domnului Mantuitorului tau in care te increzi tu.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce as fi analfabet functional? Inteleg vorbele Mantuitorului foarte bine. Nu inteleg cu ce am gresit in ceea ce am zis. Crezi ca cine merge la biserica nu se inchina în duh și în adevar, mai ales cand Domnul Insusi numeste biserica casa Tatalui Sau?

Pentru ca si eu am fost analfabet functional, de aia.
Si se pare ca nu ai inteles la ce se refera.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca tu ai fost pai imi pare rau de tine... Doamne ajuta sa nu mai fi asa pe viitor happy

Tu ai fost destept tare si ai inteles totul, un fel de Dumnezeu atotstiutor.

| Cosimo11 a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Asa e.Bravo.Domnul Hristos a spus ca unde sunt 2 sau mai multi oameni care se roaga in numele Meu acolo sunt si eu. Unde ne putem ruga cu totii daca nu la biserica?

| romeo78 a răspuns:

Biserica ca și clădire a apărut după ce Împăratul Constantin a oficializat noua religie monoteistă, Creștinismul. L-a început a existat o singură religie, Creștinismul, ulterior după schismă a apărut Catolicii și Ortodoxia.
Forma de bază folosită ca model și nume este Basilica romană, tribunalul roman.
Iar, întrebarea referitor la importanța mersului la biserică este irelevantă. Este ca și când ai întreba un indian, de exemplu, de ce merge la templul unei zeițe. Sau un roman la templul unui zeu din Olimp.
Se merge pur și simplu, căci așa este din timpuri imemoriale când se rugau la un pom, la soare, divinizau ceva.

| h379m3973423 a răspuns (pentru romeo78):

Salut,
Ignorând cacofonia, clădirea pentru Biserică, sau ca și biserică, a apărut pe vremea lui David.winking
Ciudat, credeam că astfel de versete de temelie sunt destul de cunoscute... confused

"Se merge pur și simplu, căci așa este din timpuri imemoriale când se rugau la un pom, la soare, divinizau ceva." De ce ai mai răspuns dacă ești irelevant? laughing Creștinii nu merg la biserică să se roage, ci să se împărtășească. Cei care au acceptat învățătura Satanei de ce merg în cluburi? Așa este făcut omul, să socializeze, iar societatea aproape moartă nu ne permite nouă, creștinilor, să împărtășim aceleași credințe și conduite care ne fac fericiți cu toată lumea.
Creștinii merg la Biserică să se educe(spre mântuire) și să se împărtășească.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu la fel de importanta ca dogma care formeaza o biserica.
Asta ca sa stii si tu de ce nu merg eu la biserica de stat.

| h379m3973423 a răspuns:

Bună,
Știi experimentul cu broasca fiartă de vie? Îmi spunea cineva...

Un om de știință a pus o broască într-un vas cu apă în clocot. Broasca a sărit imediat din vas... evident. Apoi a pus broasca in vasul cu apă la temperatura camerei și a încălzit-o treptat până la temperatura de fierbere. Broasca de data asta a rămas acolo si a fiert de vie. De ce? Din cauza adaptabilității. S-a adaptat mediului până nu s-a mai putut salva.

Ce crezi că se va întâmpla cu un creștin care stă constant într-un mediu toxic? ...se va 'adapta' laughing

| Mariushgv a răspuns:

Biserica este locul în care oameni fac LEGATURA cu Dumnezeu este ca un telefon. Dar credinta nu reprezinta faptul ca mergi la biserica ca sa fii credincios trebuie sa il ai pe Hristos Dumnezeu i inima Dar trebuie sa si mergi la biserica pentru a îl avea pe Hristos în inima