| chuckmanson a întrebat:

Întrebare pentru creștini.
Ce vom face în rai mai exact? Cam toate descrierile raiului pe care le-am auzit până acum sugerează că nu am face nimic altceva decât să trăim pentru vecie în 1984 sub un big brother etern.
Mi se pare amuzant cum creștinii fanatici vorbesc mai mereu despre iad dar niciodată despre rai pentru că dacă stai să te gândești bine, nu e așa mare diferență între ele. Tot tortură eternă vor fi ambele. Bine că nu sunt reale.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pai, din ce am vazut la TV:
-nimeni nu munceste acolo
-e mai alb decat la spital, n-ai de unde sa vii cu murdarie pe pantofi, sa te certe careva
-te iei la pertu cu Domnul, ca si cum ati fi crescut impreuna
-te razi de neamurile tale, ii vezi si pe aia mici cum si-o freaca la baie, te lasa Mosu' sa te uiti pe ecranele lui HeavenSecurity
-primesti pachet de la rudele de care "te razi" din cer, cand dau cate un leu si bomboane K-Classic in cimitir
-nu mai trebuie sa cauti wifi-ul in genunchi ca sa te rogi, il ai pe doamne-doamne cu tine la masa, ii arati respectul mai usor.

Nu stiu ce se intampla cu animalele de companie, pe alea nu le-a luat nimeni in calcul. Probabil sufletul lor nu e compatibil cu Windows-ul din rai, pana mea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Am uitat de cantatul la harpa, pe norisori sad

18 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

„Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." Corinteni 2, 9

Există multe referiri la starea de exaltare a celor mântuiți. E nevoie doar de un pic de bunăvoința pentru a le cauta.

| milan9 a răspuns:

Apoi, starea de extaz, de bine pe care unii oameni o caută în direcția drogurilor sau in general in direcția surogatelor de orice fel, acolo, in Împărația Cerurilor va fi, starea de extaz mistic, traita in modul cel mai profund și dezirabil, de o cu totul și cu totul alta natură decât cea exclusiv senzorială (deși sufletele vor fi acolo din nou unite cu trupurile) una transfigurată, va fi certitudine pentru toți cei mântuiți.

| Mayhem666 a răspuns:

Cum ai spus si tu, daca ar fi ca cele doua sa fie reale, in ambele ar fi exact la fel, ai sta degeaba si te-ai plictisi. Macar in iad mai vine un demon la tine, te mai tortureaza putin, mai te arunca in ceaunul cu foc, mai infige furca in tine, mai face una alta, macar asa mai trece timpul, dar in rai stai si te plictisesti. Nu poti sa zici ca faci ceva cum ar fi sa iti ocupi timpul cu filme sau altceva, ca nu ar fi nimic de facut acolo. Ai innebuni de plictiseala acolo.

| CostinAlamariu a răspuns:

Să știi ca ai dreptate. Pentru omul care nu-L iubește pe Dumnezeu ambele sunt torturi eterne. Pentru că raiul nu e un loc fizic sau geografic. E un loc spiritual care e simțit diferit de oameni diferiti. Deci felul în care vei simți lumea de apoi depinde de cum e inima ta: daca are dragoste sau nu.

Într-adevăr raiul e un chin de nesuportat pentru omul viclean. Dar pentru o persoana care Îl iubește pe Dumnezeu e cea mai mare bucurie posibilă.
Dar întreabarea ta este ce vor face oamenii mântuiti în rai? Îl vor cunoaște pe Dumnezeu, tot mai mult și mai mult. A-L cunoaște pe Dumnezeu este o bucurie în sine. Raiul este activ, dinamic, e o mișcare continuă spre asemănare cu Dumnezeu. Devii din ce în ce mai mult ca Dumnezeu, Îl cunosti din ce in ce mai mult și Îl înțelegi din ce în ce mai mult. Asta e bucuria de neînchipuit a raiului, înțelegerea cât mai mare a lui Dumnezeu.

Iadul în schimb e inactiv, e letargic, e o eternitate care nu se mișcă nicăieri. E plictiseala și insatisfactie. Iadul e frustrarea cea mai groaznica de a sta pe loc. Fiindca oamenii din iad au refuzat sa-L cunoasca pe Dumnezeu si atunci nu vor face nimic. Vor exista in singuratatea cea mai mare, in letargia cea mai chinuitoare. Va fi o veșnică frustrare și neîmplinire.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Hai bre, in Rai e atat de dinamic si dornic sa ne cunoastem, iar aici pe pamant nu da nici un semn d Hr?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

El e deja aici, pe pamant si la fel de dornic sa-L cunoști. Și singurul mod prin care Îl poti cunoaste pe Dumnezeu e sa fii ca El.
El e blând, fii si tu blând.
El iubește orice ființă umană, fa si tu la fel.
El e smerit, fii si tu smerit.

Dacă vrei sa-L cunosti încerci sa faci lucrurile astea. Daca nu te intereseaza e treaba ta. Dar nu vad de ce n-ai încerca. Măcar de curiozitate sa ții de principile pe care le-a propovaduit Hristos.

Să spui că Dumnezeu nu vrea sa ne cunoasca e ca si cum eu as spune ca parintii mei nu vor sa ma cunoasca, dar eu stau cu ei in casa și totdeauna cand sunt langa ei imi acopar ochii si urechile sa nu-i vad și sa nu-i aud.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru CostinAlamariu):

La cate pisici, arici, pasari si alte animale am hranit, plus la cate gaze am salvat din apa, ori melci de pe alei... Ar trebui sa-l cam aud pe doamne-doamne, de-ar exista.
Sunt si bland, iar smerenia credeam ca le include pe astea doua.
Nu m-am nascut ateu, am facut religie, mi s-a raspuns la intrebari si ajung si acum in biserici. Dar mintea mea nu este subiectiva, de aia n-am cum sa vad o nulitate.
Parintii mei mi-au raspuns la intrebari, pe langa prezenta fizica. Dumnezeu are mereu telefonul inchis, asta daca nu te multumesti cu o adiere de vant si o besina de vaca, considerand ca sunt semnele divine de care au nevoie oamenii.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Dumnezeu nu are de ce sa-ti zica ceva ce poti afla ori de la un alt om ori din propriul creier. De asta ti-a dat minte si de asta ti-a dat sa întalnesti anumiti oameni. Dar trebuie sa ai si tu rabdare. Nu vei afla toate raspunsurile la toate intrebarile instantaneu. Fie le vei intelege tu insuti prin schimbarea vietii fie ti le va spune cineva, fie amandoua. Pana la urma degeaba iti raspunde cineva la o întrebare daca tu nu înțelegi raspunsul.

Și faptul ca ajuti animale e foarte bine si e un pas important in directia buna, dar nu e suficient. Doar fiindcă un bebeluș a învațat sa zica "mama" nu inseamna ca e gata sa-si dea doctoratul sau sa inteleaga toata filozofia sau fizica cuantică.

Nici eu n-am o "minte subiectiva". Asta e bine. Subiectivitatea nu duce nicăieri.

Iar Dumnezeu nu are telefonul închis. Ne raspunde, dar nu cu focuri de artificii, lumini și explozii. Căile lui Dumnezeu sunt smerite și mai puțin spectaculoase decat ar vrea unii. Dumnezeu nu exista sa faca spectacole si sa ne dea pe spate. Dumnezeu iti va raspunde cum am zis mai sus: iti vei da seama sau iti va spune cineva.

| Iote a răspuns:

Esti sigur ca vei ajunge in Rai?

| chuckmanson explică (pentru Iote):

Sunt sigur ca raiul nu exista. Întrebam la general pentru ca vreau sa știu ce își imagineaza creștinii ca se va întâmpla acolo.

Răspuns utilizator avertizat
| DonEduardo a răspuns:

Mulți, printre care și eu, credem că Raiul e subiectiv. Primim fix ce ne dorim să primim, chiar dacă e monotonie sau aventuri.

| LupusDei1993 a răspuns:

In iad sunt oameni de stiinta ce au facut locul acela un paradis, asa ca mai bine acolo decat intr-o Nord Coree la puterea o mie!

| Jay1 a răspuns:

Ce vom face în rai mai exact?
Nu vom mai fi sub blestemul păcatului, așa că tot ce vom face va fi închinarea în ceruri. Nu vom fi motivați de altceva decât de dragostea pentru Dumnezeu. Tot ceea ce facem va fi din dragostea noastră pentru Dumnezeu, neîntinată de natura noastră păcătoasă.
"Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc." (1 Corinteni 2:9)
ste foarte ușor să fii ateu când ai succes în viață, dar este greu să rămâi ateu când ești pe patul de moarte", și trebuie precizat că aici se subliniază un adevăr clar.
Dacă Dumnezeu a făcut Raiul pentru copii Săi, de ce n-ar face și un loc pentru cei care au necinstit poruncile Lui, L-au respins, L-au ignorat sau L-au exclus din viețile lor?
Oricum Dumnezeu există. Raiul există. Iadul există. Aceste adevăruri sunt reale ca moartea și nu se vor schimba nici dacă tu alegi să crezi sau nu!

| chuckmanson explică (pentru Jay1):

"Tot ceea ce facem va fi din dragostea noastră pentru Dumnezeu, neîntinată de natura noastră păcătoasă."
E clar că n-ai citit biblia de crezi că o astfel de ființă merită iubită rolling on the floor rolling on the floor
Deci ce am spus mai devreme, Big Brother etern.
"ste foarte ușor să fii ateu când ai succes în viață, dar este greu să rămâi ateu când ești pe patul de moarte"
Surprinzător, dar parțial pe un sfert sunt de acord cu tine. De asta a scăzut religiozitatea în Occident și nu în țările subdezvoltate. E la fel cum spunea Marx, religia este opiumul popoarelor. Le liniștește durerea cauzată de realitatea cruntă a vieții pe moment, dar nu oferă un leac adevărat și asta mai mult ca sigur nu dovedește existența vreunui tătuc celest.
"de ce n-ar face și un loc pentru cei care au necinstit poruncile Lui, L-au respins, L-au ignorat sau L-au exclus din viețile lor?"
Deci ești același specimen de fanatic religios care crede că ar trebui să fiu torturat pentru vecie pentru că am nu ți-am crezut dogma. Sunteți niște ființe umane dezgustătoare!
Atâta vreme cât zeuțu tău nu ni s-a arătat, nu și-a dovedit existența și nu ne-a ghidat el însuși, atunci numai el e devină pentru faptul că oamenii nu cred în el!
"Oricum Dumnezeu există. Raiul există. Iadul există. Aceste adevăruri sunt reale ca moartea și nu se vor schimba nici dacă tu alegi să crezi sau nu!"
Faci niște afirmații extraordinare deci ai face bine să ai niște dovezi să le susții!
Dar știu că nu vei avea. Niciun teist nu a avut vreodată dovezi pentru vreun zeu și nimeni nu va avea vreodată!

| Jay1 a răspuns (pentru chuckmanson):

Cheia traducerii codului ADN într-un limbaj semnificativ este aceea de a aplica descoperirea elementelor de conversie în litere. Pe baza valorilor potrivite ale masei atomice, hidrogenul devine litera ebraică, azotul Yod (Y) devine litera, Hei (H) oxigenul devine litera, Wav (V sau W), iar carbonul devine litera Gimel, (G ). Aceste substituții dezvăluie acum că forma antică a numelui lui YHWH există ca chimie literală care alcătuiește codul nostru genetic. Prin acest pod se află codul antic care trăiește în fiecare celulă a corpurilor noastre. YHWH ne spune că sub forma hidrogenului, cel mai abundent element al universului, El face parte din tot ceea ce a fost, este și va fi vreodată!

| LupusDei1993 a răspuns (pentru Jay1):

Asta e vrăjeală de apologet, nimic științific în asta.