| Marianneftw a întrebat:

Intrebare pentru crestini.
Cum credeti voi ca e iadul pana la urma?

30 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Conform Bibliei, iadul se refera la moarte, nu chin veșnic. Apocalipsa 21:8 ultima parte.

| ania a răspuns:

Având în vedere că în Biblie despre iad se spune și că e un foc care nu se stinge și un mare întuneric, tind să dau dreptate celor ce spun că ambele sunt metafore ale suferinței morale de care vor avea parte cei care nu vor fi în prezența Creatorului. Dacă raiul e locul unde e percepută direct prezența Creatorului și a calităților Lui, pace, bucurie, iubire, acceptare, libertate, creativitate infinită materializate, etc iadul e locul unde restul creaturilor care au refuzat prezența Creatorului nu au parte de prezența și calitățile Lui, un fel de a sta în sucul propriu al individualismului, egoismului separăii finale de El, plus regretul că Ființa acea minunată pe care la Judecata Finală au întâlnit-o s-a îndepărtat iremediabil.

| RAY a răspuns (pentru ania):

Ecl.9:10) "Cei vii macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic

’’(Ecl.9:2,3) "Caci soarta fiilor oamenilor si a animalelor este aceeasi:…cum moare unul, asa moare si celalalt, toti au aceeasi suflare si omul nu intrece cu nimic pe animal…Toate merg la un loc; toate au fost facute din tarana si toate se intorc in tarana."(Ecl.3:19,20) "Am vazut pe cei rai ingropati si ducandu-se la odihna lor…"(Ecl.8:10)

| ania a răspuns (pentru RAY):

A nu ști ceva nu însemnă a nu exista. Dacă Pavel știe că pentru el va fi mai bine cu Hristos după ce va muri, eu zic că Pavel a avut revelație suplimentară față de Solomon, care a scris Ecleziastul.( referitor la Ecleziast 9-10)
Referitor la celelalte versete din Ecleziast, cred că soarta oamenilor e aceeași cu cea a animalelor, nu întrece cu nimic pe animal și se duce în odihna lui în ce privește moartea trupul fizic, nu în general că doar știu că și tu crezi în învierea pentru lumea nouă.

Voi interpretati biblia mereu in favoarea voastra, nu conteaza ce scrie acolo si ce vreti voi sa se faca inteles

Dacă Pavel la moartea lui fizică a dispărut pur și simplu înseamnă că a mințit când a spus că se va muta si va fi cu Hristos și îi va fi mai bine sau s-a iluzionat singur?
Când Hristos a spus /nu vă temeți de cei ce ucid trupul și după aceea nu vă mai pot face nimic/la cine se referă acel -vă- cui nu mai pot face nimic după ce ucid trupul?

Versetele alea sa inteleg ca sunt mincinoase_

Păi dacă după moarte nu rămâne nimic dintr+un om, înseamnă că versetele referitor la care ţi+am pus întrebări înseamnă că sunt mincinoase.

Deci biblia mai si minte mai si spune adevarul in functie de tine depinde asta

Eu sutnt convinsă că spune întotdeuna adevărul de aceea sunt convinsă și că versetele care vorbesc despre faptul că ceva din noi persistă și după moartea fizică sunt absolut adevărate.

Pai ai spus ca sunt mincinoase acele verste tu ai scris asta ania a răspuns (pentru RAY26TM):
Păi dacă după moarte nu rămâne nimic dintr+un om, înseamnă că versetele referitor la care ţi+am pus întrebări înseamnă că sunt mincinoase.
RASPUNDE

| RAY a răspuns:

Ca cel mentionat in biblie doar ca in biblie nu scrie ceva despre iad

| VelaJohnny a răspuns (pentru RAY):

Paradox total laughing

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu cred ca exista...

| milan9 a răspuns:

Desi @Vela, interpretand gresit versetele din Ecclesiast, merge pe varianta sufletului inconstient dupa moarte (el fiind "martor al lui iehova") Biblia prezinta VIATA CONSTIENTA A SUFLETELOR dupa sfarsitul biologic.

Iata doar cateva mentiuni:
- "Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
- "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
- "Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
- "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;
- "Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

| VelaJohnny a răspuns (pentru milan9):

Tu ai o problema grava, asa-i? Nu-ti poti sustine punctul de vedere si atat? Ce trebuie sa te iei de altii pentru ca au alte puncte de vedere? Uite calomnia mai sus, si felul in care incerci sa ma injosesti. Lipsa de educatie denoti si nesimtire. Eu de dragul pacii, pentru ca nu imi face placere sa discut cu un nesimtit care imi rastalmaceste vorbele in ascuns, nu ma iau de punctul tau de vedere. Nu aduc versete care te contrazic si care le explica mai bine pe ale tale. Doar modifica-ti raspunsul, lasand la o parte vorbirea jignitoare. Doar nu ma crezi prost si orb, sa nu vad ce ai scris si sa nu iti inteleg intentiile. Sau sunt chiar asa in ochii tai si ai prejudecati fata de mine? Si mai spui de tine ca esti crestin. Matei 7:21 „Nu oricine îmi zice: «Doamne, Doamne» va intra în regatul cerurilor, ci acela care face voinţa Tatălui meu care este în ceruri." Nu cred ca vointa lui Dumnezeu este sa te comporti astfel fata de membrii altor religii datorita convingerilor lor. Isus a spus sentinta celor care spun „Doamne, Doamne" dar nu fac vointa in 7:23 „Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii!". Da mai multa dovada de crestin pe viitor. happy

| ania a răspuns (pentru milan9):

Dacă Pavel știe că după moarte se mută și că va fi cu Hristos și că îi vafi mai bine, e evident că nu va deveni inexistent.
Dacă lazăr după moarte e dus în sânul lui Avram e evident că nu la trup se referă ci la suflet.etc

| milan9 a răspuns:

Iadul e zona a existentei (pentru ca sufletul nemuritor nu ti-l omoara nimeni), dar, este si o zona a INDEPARTARII de Dumnezeu- ca MANIFESTARE A UNEI OPTIUNI LIBERE. sad sad

Indirect este se pare o dovada a respectarii din partea lui Dumnezeu a libertatii omului. Dragostea lui Dumnezeu fata de om nu-I permite Acestuia sa-i impuna ceva omului. Nu-i poate impune sa-L asculte. Daca nu L-ai vrut in viata asta, de ce sa te oblige sa stai o vesnicie alaturi de El in cer?

Sfântul Isaac Sirul afirma de asemenea ca "este greșit sa gândim ca păcătoşii din iad sunt lipsiți se dragostea lui Dumnezeu." Dumnezeu da dragostea tuturor insa puterea dragostei actioneaza in doua feluri: acealasi "foc", iubirea lui Dumnezeu, ce arde in inimile credinciosilor, se preschimba in experienta celor care o resping, in focul iadului.

Iadul in aceasta perspectiva este inteles ca prezenta a lui Dumnezeu experiata de o persoana care, prin libera alegere, respinge dragostea Sa. Este torturat de dragostea lui Dumnezeu, tortura de a fi in prezenta eterna a lui Dumnezeu fara a fi in comuniune cu El. thinking

| milan9 a răspuns:

Tocmai pentru ca nu imi plac deloc calomniile, evit pe cat posibil dialogul cu acesta (@VelaJohnny - cel care ma ameninta de fiecare data cand are ocazia), mai ales in conditiile in care m-am lamurit demult ce face el (ac orice "martor iehovist"): nu diseca lucrurile pentru a cauta argumente si explicatii, ci face doar PRELEGERE PROZELITISTA.

In mesajul lui deja ii pot numara vreo 10 insulte la adresa mea in timp ce eu i-am spus doar:
"Desi @Vela, interpretand gresit (...) merge pe varianta (...) el fiind "martor al lui iehova". UNDE ESTE INSULTA? thinking De cand este o insulta sa-l contrazici pe @Vela? thinking Cred ca baiatul asta are inca ascuns biberonul pe sub cravata... thinking

Daca el recunoaste ca a fi "martor al lui Iehova" este o insulta -Ii CONFIRM CA ASA ESTE. Este o insulta fata de Biserica lasata de Dumnezeu in Noul Testament. Este o crima chiar, incluiv fata de sufletul sau pe care astfel il pierde... sad

El NICIODATA nu a cautat NUMITORUL COMUN cu cineva diferit de el, ci doar motive de calomniat, de acuzat, de generalizat la ceilalti. Cand v-a renunta la GENERALIZARI, la calomnii, la AMENINTARI, si va fi preocupat si de vreun NUMITOR COMUN, atunci sa-mi dea de stire. Pentru asta astept sa se mai nasca o data...

| sublime89 a răspuns:

Iadul e inexistent, din fericire. Pana si crestinilor incepe sa le fie rusine cu el. Ce religie e aia care pretinde ca exista un loc, special creat de zeul lor "bun si iubitor", unde miliarde de oameni vor fi chinuiti in cele mai oribile moduri o ETERNITATE? Din cate stiu eu, asta inseamna destul de mult. Toate astea fara macar sa existe sansa iertarii, nici macar dupa un catralion de ani de tortura. Deci intr-un cuvant, e doar placerea sadica a zeului, sau mai bine zis a celor care l-au inventat, pentru ca el nu exista. Insa dupa caracteristicile lui iti poti da seama si de caracteristicile celor care au scris biblia. Ii lasam pe niste primitivi care nici nu si-ar fi putut vreodata imagina lumea in care traim noi acum, sa ne influenteze inca vietile cu astfel de idei barbare, si sa traga in urma. Prin asta dam dovada ca nu suntem cu mult mai destepti decat ei, degeaba au trecut 2000 de ani. Dar macar unii, in vremuri mai moderne, au inceput sa-si deschida ochii, si conteaza si asta macar putin.

| Dariusuu a răspuns:

Nu e nicicum. Pentru că nu există.

E un basm, şi atât.

Răspuns utilizator avertizat
| VelaJohnny a răspuns:

Merg pe varianta biblica a ceea ce inseamna Șeolul din ebraica sau Hadesul din greaca veche, ambele referindu-se la iad.

Eclesiastul 9:5, 10: „Cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic... Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune".

Psalmul 146:4: „Spiritul lui iese, el se întoarce în pământ şi în aceeaşi zi îi pier şi gândurile"

Traducerile recente ale Bibliei nu mai traduc termenii Şeol si Hades prin iad, ci prin Mormant, Locuinta Mortilor, Locasul Mortilor, Imparatia Mortii etc. Si-au dat seama traducatorii ca iadul e mormantul comun al omenirii, locul unde in sens figurat toti mortii se duc. Cum arata acel psalm si Eclesiastul, suntem inconstienti cand murim, si asta e logic si din punct de vedere stiintific. Creierul la moarte isi inceteaza activitatea. In multe locuri moartea e comparata cu somnul, si in cazul celor buni, si a celor rai. Apoi, Iov, pe cand era in chinuri a cerut sa mearga in iad.

Iov 14:13 „Măcar de m-ai ascunde în iadul cel de jos, sub pază, pân’ la vremea când Ţi-a trecut mânia şi-ai rândui o vreme să-Ţi aminteşti de mine". (Biblia Sinodiala). Despre Iov, Dumnezeu a spus ca era un om „ireproşabil şi drept, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău" (Iov 1:8). Daca iadul e locul celor rai, de ce un om drept ar fi cerut sa mearga in el. Apoi, Iov suferea, fiind lovit de o boala, fara sa punem la socoteala si durerea psihica. Daca in iad e chin, de ce ar fi cerut sa mearga acolo? Alt verset spune de Isus ca a fost in iad, si se refera la faptul ca a fost mort 3 zile.

Faptele 2:24-32 „Dar Dumnezeu l-a înviat, dezlegând legăturile morţii, pentru că nu se putea să fie ţinut în continuare de ea. Căci David spune despre el: «Îl aveam mereu pe Iehova înaintea ochilor mei, fiindcă el este la dreapta mea ca să nu mă clatin niciodată. De aceea, inima mi s-a înveselit şi limba mi s-a bucurat mult. Şi chiar şi carnea mea va locui în speranţă, pentru că nu-mi vei lăsa sufletul în Hades, nici nu vei permite ca acela care îţi este loial să vadă putrezirea. Mi-ai făcut cunoscute căile vieţii, mă vei umple de bucurie cu faţa ta». Bărbaţilor, fraţilor, vă pot spune deschis despre patriarhul David că a murit şi a fost îngropat şi că mormântul lui este în mijlocul nostru până în ziua de azi. Astfel, pentru că era profet şi ştia că Dumnezeu îi promisese cu jurământ că va aşeza pe tronul lui un rod al coapselor lui, el a văzut dinainte învierea lui Cristos şi a vorbit despre ea. Şi a spus că n-a fost părăsit în Hades, nici carnea lui n-a văzut putrezirea. Pe acest Isus, Dumnezeu l-a înviat şi toţi suntem martori ai acestui fapt."

Pentru mine is argumente destul de convingatoare ca iadul nu e locul chinului pentru pacate, intrucat Isus a fost fara de pacat, ci e un loc in care dorm in mod figurat toti mortii, fiind inconstienti. Plata pentru pacate e alta, pentru ca ramane una. Faptele 6:23 spune „Căci plata păcatului este moartea". Moartea, care inseamna inconstienta este plata pentru pacate. Cine nu merita invierea, nu v-a invia, asta insemnand inconstienta pentru totdeauna.

Alt verset interesant este Apocalipsa 20:13-15 „Marea i-a dat înapoi pe morţii din ea, moartea şi Hadesul i-au dat înapoi pe morţii din ele. Şi au fost judecaţi fiecare după faptele lui. Iar moartea şi Hadesul au fost aruncate în lacul de foc. Aceasta înseamnă moartea a doua: lacul de foc. Şi cine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat în lacul de foc."

De aici reies doua lucruri. Iadul si moartea impreuna i-au dat afara pe morti din ele, iar dupa asta au fost amandoua aruncate in lacul cu foc, sau depinde de traducere. Lacul de foc inseamna moarte, iar cei ce nu merita viata, au fost lasati morti pentru totdeauna. Daca iadul e locul cu foc si pucioasa, cum se spune, cum putea sa se arunce singur iadul in el insusi. Si pentru ce? Ce pacate a avut pentru a se inghiti singur? Asta e parerea mea, pe baza Bibliei, legat de iad. Cine zice ca e eronata, sa tina cont de versete si sa le explice mai bine.

| Ben00 a răspuns:

Cred ca este o stare in care ai senzatii, dorinte, memorie; chiar daca nu ai trupul material.

| Devilgrim a răspuns:

Nu stie nimeni cum e in iad.
Poate nici nu exista.
Uite opinea mea iadul inseamna ceva rau nu?
Atunci cand plangi sau te doare ceva sau vezi ceva urat si vrei sa nu mai ai acele stari negative inseaman putin din iad. (se zice ca in iad e foarte rau )
Si raiul e atunci cand esti cel mai fericit din lume etc... (nu e prea mult spuse despre rai, pe acolo doar fericire e)
Si unde vreau eu sa ajung e ca aici pe pamant le experimentam pe ambele.
Mai bine te distrezi cum crezi ca e bine, n-are rost sa-ti bati capul cu asa ceva.
Nu sunt asa mare crestin.
Bafta

| Correct a răspuns:

In calitate de expert in turism multidimensional, pot spune ca iadul nu e tocmai o destinatie turistica foarte buna din numeroase aspecte, cum ar fi:
Entitatile locale nu sunt foarte prietenoase.
Copiii din vecini sunt niste draci impielitati.
Cat despre cazare, ei bine, cazanele pe mine cel putin nu ma atrag.
Per total preturile pentru acest sejur minunat pot varia intre 30 si 50 de pietre filosofale sau 60 cristale de suflet.
Pentru mai multe detalii puteti contacta agentia de turism multidimensional Ultimul suflu.
Va dorim o zi buna si alte zile.

| LedZep a răspuns:

Vad iadul ca pe un concept ce sugereaza o stare neplacuta, agonizanta.