anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare pentru creștini:

Dintre persoanele Noului Testament (în afară de Domnul Isus), pe care o admirați cel mai mult și de ce?

44 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Ar fi apostolul Ioan, dar, pentru ca vorbim de Noul Testament, nu pot sa nu ma gindesc la apostolul Pavel. A scris cele mai multe carti ale Noului Testament, L-a cunoscut cel mai bine pe Isus dintre toti apostolii, desi nu a fost cu ei cit Isus a fost pe pamint, si de aceea a si reusit sa raspindeasca crestinismului in aproape toata lumea cunoscuta de atunci.

As fi preferat sa ma intrebi care e din intreaga Biblie. happy

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Wow, exact la cei doi m-am gândit și eu. surprise Un prieten îmi spunea de curând că "mințile geniale gândesc la fel".hee hee
Ioan este "apostolul iubirii"...și nu ai cum să nu îți dorești să iubești cum iubea el și să te raportezi la Domnul Isus și la frați așa cum o făcea el. Evanghelia după Ioan este deosebită prin faptul că accentuează dumnezeirea Lui Hristos...iar cât despre apostulul Pavel, ce curaj și hotărâre în el! Ce putere de a se duce până în pânzele albe pentru Evanghelie! Ce bucurie în suferință! Cânta în temniță cu picioarele în butuci împreună cu Sila, chiar dacă putea să fie ultima lui noapte. Vreau și eu bucuria asta neatinsă de dureri. happy

Ok, care e din întreaga Biblie? big grin

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daaa, ai spus tu despre apostolul iubirii ceea ce eu trebuia sa zic.

Din intreaga Biblie, e imparatul David. Om dupa inima lui Dumnezeu. Dar si dupa inima ostenilor sai. A fost atit de mult iubit de ostenii sai, incit, atunci cand a intrebat cine ii va aduce sa bea apa dintr-o anumita fintina aflata pe teritoriul stapinit de dusmani, s-au gasit trei din cei mai viteji sa mearga si sa ii aduca. Din respect, nu a baut apa. E una din istorisirile care imi plac cel mai mult din Biblie (poate o stii si tu)

Wow...nu îmi amintesc întâmplarea, din păcate. Da, David este unul și dintre preferații mei, atât de uman, sensibil și în același timp puternic, atât de iubitor de Dumnezeu...
Dar să nu îl uităm nici pe Iosif, care e un adevărat exemplu pentru mine, de înfrânare, de răbdare, de bunătate, de iertare. Un adevărat erou.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Iosif e visina de pe tort dintre toti eroii Bibliei. happy
E frumos ca ti l-ai ales ca exemplu.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da, Ioan este considerat apostolul iubirii, dar nu pentru ca iubea mult, ci pentru ca Isus il iubea mult.
Daca ar fi iubit "mult" ar fi ajuns cu iubirea lui mancare de Lei in Colosseumul din Roma, ca multi crestini care il iubeau cu adevarat pe Iisus, dar el s-a retras in insula Patmos de frica, iar frica nu e semn ca L-ar fi "iubit mult".
Cum iubea Ioan si cum iubea Petru?
Asta dupa scripturi, as zice ca mai mult Petru.
Asa ca apostolul iubirii nu a fost chiar apostolul iubirii, a mai avut si el niste scapari de iubire.

Si Toma? Fii serioasa. Toma credea in sinea lui ca a inviat, dar isi manifesta necredinta doar pentru a-l face pe Jesus sa i se arate si lui cum s-a aratat si ucenicilor.

Cat despre Pavel si curajul Lui, oricine ar avea curajul Lui daca ar fi burlac ca el(vezi curajul martirilor), ar avea descoperirile pe care li s-a facut lui, varsta lui, ca nu il retinea nimeni, nici chiar moartea.

Repet, toti care L-au urmat pe Iisus au devenit una cu El, in gand si fapta!
Deci nu e ca unul a iubit mai mult sau ca altul a avut curaj mai mult, ci toti au manifestat aceleasi atitudini, aceleasi interese, aceleasi simtiri in aceeasi masura, pentru ca toti erau una cu El in gand si fapta.

In V.T mai avem pe omul dupa inima lui Dumnezeu, David, dar aflam ca a fost si dupa inima lui Satan.

Apostolul iubirii nu a fost chiar apostolul iubirii, a mai avut si el niste scapari de iubire.
Omul dupa inima lui Dumnezeu, David, a fost si dupa inima lui Satan.

| RAY a răspuns:

2,5 miliarde de persoane sunt creștine, 1500 de ani a fost fericire etena, iar tu acum îmi vorbești de atei?
Cea mai bogată biserica este ceea creștina, papa are propriul stat, armata, creștini au omorât si au furat, era mai bine in evul mediu, nu?
Romeo

| RAY a răspuns:

Singurul cu care a avut Iisus o relație mai speciala a fost Petru

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Aici om inteligent.

| LoveSleep a răspuns:

Mie îmi place Luca.
Doar ca e mereu aglomerat. Și felia de pizza se lipește mereu de ambalaj dacă nu o mănânci imediat.

| SilentRain a răspuns:

Serios...
Da e serial că aveam persoane favorite?
Îmi place de tipul ăla Lucifer pare de caterinca

| mentholinks a răspuns:

Nu e nimeni remarcabil in Noul Testament, nici macar "Domnul" Isus.

| CostinAlamariu a răspuns:

Pe Apostolul Ioan, apostolul iubirii deoarece întelegerea lui teologică era extrem de înaltă, iar iubirea lui cred ca reprezinta un model pentru orice creștin. happy

| romeo78 a răspuns:

În octombrie 2020 ați pus aceeași întrebare.
Din păcate trăim timpuri atee, în care religia a devenit desuetă, învechită, iar noua religie este cea a banului, averilor, selfie-urilor, religia LGBT, Noua Ordine Mondială!
Singura religie care mai are fanatici este religia "islamică", fanatici care omoară în numele religiei islamice.

| anonim_4396 explică (pentru romeo78):

Aveam o presimțire.hee hee Dar nu-i bai.
Poate s-a mai convertit cineva și are plăcerea să ne împărtășească răspunsul.

Creștinismul adevărat nu este despre fanatism, ci despre îndemn la iubire de Dumnezeu și de aproape. happy

| chuckmanson a răspuns (pentru romeo78):

"Din păcate trăim timpuri atee"
Ce timpuri atee? Biserica ortodoxă e una din cele mai bogate și puternice instituții din țară și aproape toate partidele semnificative din țară sunt simpi pentru ea. Noi ateii suntem o minoritate de mai puțin de 1% și tu spui ca trăim în "timpuri atee"?
"religia a devenit desuetă, învechită,"
Total adevărat.
"iar noua religie este cea a banului, averilor"
rolling on the floor
În primul rand vad din nou tendința oamenilor de a numi tot ce nu le place "religie". În al doilea rand ideea ca lăcomia după bani e ceva nou este de râs. Ai citit legile din vechiul testament ce le dădeau privilegii speciale preoților? Sau despre istoria tuturor bisericilor? Sau a monarhiilor, nobilimii și feudalismului? Sau despre toate războaiele care au avut loc pentru resurse? Ai citit Ion? Sau Baltagul? Sau comediile lui Caragiale? Dacă tu crezi ca avaritia este fenomen modern, ești complet neinformat!
"selfie-urilor"
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
Oamenii vor sa capteze momentele în timp pentru a avea amintiri, nu e o chestie nouă. De ce crezi ca tablourile de tip portret există?
"religia LGBT"
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
Un grup de oameni persecutat de secole care își cer drepturile nu constituie o religie!
"Noua Ordine Mondială!"
Dacă începi cu conspirații din astea, ce sa mai zic
"Singura religie care mai are fanatici este religia "islamică""
Ai auzit vreodată mormoni sau martori ai lui Iehova? Sau de evrei ultra ortodocși? Sau de creștinii din Africa care și acum comit atrocități? Sau de partidul republican din SUA? Sau de partidul haur de aici? Sau multe secte hinduse? Etc. Etc.

| Mayhem666 a răspuns (pentru romeo78):

"Din păcate trăim timpuri atee"

Eu as spune din fericire. Cu cat o tara e mai ateista, cu atat sansele sa devina mai avansata sunt mai mari. Multe dintre tarile la putere care sunt avansate tehnologic (cum ar fi Japinia spre exemplu) sunt ateiste, sau cel putin majoritatea populatiei nu e religioasa, si nu lasa religia sa le stea in calea succesului, spre deosebire de Romania care e si religioasa, si inapoiata si nici nu pare sa avanseze in vreun fel.

"iar noua religie este cea a banului, averilor"

Asa a fost din totdeauna, doar ca acum oamenii isi deschid cu adevarat ochii si observa ce se petrece in jurul lor mai bine. Ignoranta e de vina pentru ca oamenii nu au vazut lumea asa cum e ea in realitate, iar acum cand intr-un final au realizat, se victimizeaza si spun ca tuturor le pasa de bani si de avere, dar asa a fost mereu. Banul iti ofera putere, iar oamenii sunt insetati dupa putere si conducere.

"religia LGBT"

LGBTQ+ nu e o religie, ci o comunitate. Ei nu se idolatrizeaza zei, nu fac rugaciuni, nu ofera ofrande, etc.
Am spus "ei", si nu "noi"(prin asta incluzandu-ma pe mine), pentru simplul fapt ca nu doresc sa imi pun nici o eticheta si nu vreau sa para ca sunt de partea cuiva sau ca favorizez pe cineva in particular. Vreau sa fiu impartial.

P.S. Data viitoare cand vrei sa spui ceva, gandeste inainte sa postezi ca sa nu te faci de ras. Asta e doar un sfat prietenesc, depinde de tine daca vrei sa il urmezi sau nu.

| romeo78 a răspuns (pentru anonim_4396):

Așa ceva în noua ordine mondială nu mai există! Doar individualismul, materialismul, haosul primează și este politica de azi!
Iubirea față de aproapele, fără nici un fel de interes a dispărut!

| romeo78 a răspuns (pentru chuckmanson):

Ai citit inepțiile pe care le-ai scris? Nu cred, altfel te-ai mira de ceea ce ai scris!
Bine că vedeți paiul din ochiul bisericii ortodoxe române, dar nu bârna celor "speciali" din România!
Îți garantez că dacă aduni privilegiile, salariile, pensiile celor "speciali", vei vedea că aceștia fin urmă primesc bani de 2-8 ori mai mari decât biserica!
Și, fiecare pădure are uscăciunea ei, deci degeaba vorbim de o mână de preoți lacomi, dacă nu suntem în stare să vorbim despre cei ce fac bine societății!
Referitor la operele literare, nu mai jigniți autorii!
Iar, referitor la cei "oropsiți", care își cer drepturile, Pinocchio e copil mic față de minciuna dumneavoastră! Ei au avut mereu drepturi, dar nu erau publice!
De aceea, am vorbit despre societatea atee prezentă!

"Iubirea față de aproapele, fără nici un fel de interes a dispărut!"
Nu a existat niciodată! Absolut orice fel de relație vine cu așteptări din partea altor persoane și din interesele noastre personale. A iubi pe cineva fără a primii nimic în schimb(iubire, sprijin emoțional, financiar, timp petrecut împreună etc.) nu este iubire, este o obsesie nesănătoasă. Pana și a face copii nu este un gest lipsit de egoism, pentru ca părinții o vor face din dorințe egoiste de a trai cu gândul ca au lăsat ce pe pământ sau ca s-au conformat normelor sociale sau pur și simplu pentru ca vor sa aibă copii drăguți pe care sa îi alinte. Și de asemenea vor avea așteptări de la proprii copii, ca aceștia sa le fie recunoscători, sa ii asculte, sa învețe, sa îi ajute la treabă, sa aibă grija de ei când sunt bătrâni etc.
Măcar în ziua de azi părinții nu își mai bat copiii la fel de mult pe cat se obișnuia și putem sa ne căsătorim din iubire, nu pentru putere și avere.
Idilizarea trecutului este un lucru ridicol care trebuie sa înceteze.

"Ai citit inepțiile pe care le-ai scris?"
Tu ai numit selfie-urile și comunitatea lgbt religii și zici ca eu spun inepții?rolling on the floor
"Bine că vedeți paiul din ochiul bisericii ortodoxe române, dar nu bârna celor "speciali" din România!"
Crede-ma ca urăsc aproape toți politicienii români dar ce spui tu nu are nicio legătură cu discuția. Este o eroare de logica numita red herring.
"deci degeaba vorbim de o mână de preoți lacomi, dacă nu suntem în stare să vorbim despre cei ce fac bine societății!"
Având în vedere cât de bogata e biserica ortodoxă, puținul bine pe care îl fac nu e nici pe departe de ajuns, în special la cum se lauda cu sărăcia și dărnicia lor și dau frecvent dovada de ipocrizie când vine vorba de asta.
"Referitor la operele literare, nu mai jigniți autorii!"
Asta nu e argument. Eu ti-am spus că operele astea dovedesc clar ca lăcomia nu e ceva nou și idilizarea trecutului e ridicolă. Tu nu poți sa aduci un contra argument deci scoți o replica de genul din burtă.
"Ei au avut mereu drepturi, dar nu erau publice!"
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
Pana prin 2001 intrai în pușcărie dacă erai gay și bineînțeles ca borul s-a opus legalizării relațiilor sexuale cu persoane de același sex. Vorbim de o societate care face referendumuri împotriva căsătoriei gay(deși nu e legală) și în care s-a propus o lege care ar interzice discuția despre identitatea de gen și tu spui ca mereu au avut drepturi și ai tupeul sa ma faci pe mine mincinos?
Voi fanaticii religioși ma uimiți cu lipsa voastră de logică.

| romeo78 a răspuns (pentru Mayhem666):

Sunt destui care se fac de râs aici, nu îi întrec, stai liniștit.
Unul chiar l-am blocat mai înainte, căci nu se mai oprea din mesaje prin care încerca să mă convingă că doar el are dreptate!
Nu îmi retrag nimic din ce am scris, chiar dacă adevărul supără!

| Mayhem666 a răspuns (pentru romeo78):

Hahahaha, ma faci sa rad. Ce imi place cum se oftica unii si evalueaza raspunsurile altora ca si nefolositoare si eronate (cum mi-ai facut tu mie) pentru ca nu le convine ce raspuns au dat altii. Stai calm, o sa-ti intorc favoarea si o sa ti-o platesc cu aceeasi moneda, nu te ingrijora.

"Nu îmi retrag nimic din ce am scris, chiar dacă adevărul supără!"

Hai ca poti sa minti mai bine de atat. Ma dezamagesti profund.

| romeo78 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru un ofticat: wids... "Serios analfabet funcțional ce ești?
Câte cărți? reale, nu virtuale ai citit în viață, nu doar lectura obligatorie școlarâ, dacă ai citit-o?
Câte documentare, câte reviste, câte ziare ai citit în viața ta, ca să spui astfel de lucruri?
A, să nu uit: "prostul până nu este fudul nu e prost"!
"Stai calm, o sa-ti intorc favoarea si o sa ti-o platesc cu aceeasi moneda, nu te ingrijora."
Și o găină e mai inteligentă decât ai scris referitor la evaluarea mea! "

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Creștinismul adevărat nu este despre fanatism, ci despre îndemn la iubire de Dumnezeu și de aproape. Happy

Niciodată nu a fost așa ceva

| anonim_4396 explică (pentru Mayhem666):

"Cu cat o tara e mai ateista, cu atat sansele sa devina mai avansata sunt mai mari."
Aha. Pe ce te bazezi când spui asta?
"LGBTQ+ nu e o religie, ci o comunitate."
Nu, nu e o comunitate, e o adunătură de litere.

| Mayhem666 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma bazez pe statisticile pe care le gasesti peste tot pe internet.

O adunatura de litere, dar asta sunt toate cuvintele pana la urma. Pui niste litere impreuna ca sa formezi cuvinte. Iar cuvintele le pui impreuna ca sa formezi propozitii, si asa mai departe. Cam asa merg lucrurile.

Nu poți deci să faci să fie clar pe ce anume te bazezi, dacă chiar te bazezi pe ceva demn de luat în seamă.
Dar nu e o comunitate. Cam aşa stau lucrurile.

Si de unde stii tu ca nu e o comunitate?

Întâi îmi răspunzi la ce te întreb. După asta poți să mă întrebi și tu chestii.

Haha, acum avem si atitudine huh? De cand dai tu comenzi pe aici si eu nu stiu?

Ai făcut o afirmație, domnișorule, și a rămas să îmi răspunzi la ce te-am întrebat. Dacă nu poți să faci asta îți sugerez să taci.

Si eu te-am intrebat ceva si ai refuzat sa imi raspunzi. Nu suntem copii de gradinita, ca daca nu imi raspunzi tu primul la intrebare, nu iti raspund nici eu, dar tu exact asta ai facut. Ai refuzat sa imi raspunzi la intrebare, pentru ca tu m-ai intrebat ceva primul iar eu nu ti-am raspuns.
Deja mi-am pierdut interesul in opiniile tale, asa ca si daca imi raspunzi, si daca nu, pentru mine tot ok e.

Trebuie să te învăț şi cum ar trebui să funcționeze o discuție?
Dacă vrei să continui să vorbeşti cu cineva, răspunzi la ce eşti întrebat, nu încerci faci discuția despre altceva pentru că nu poți să răspunzi. Dacă nu poți să răspunzi pentru că nu ştii despre ce vorbeşti, ar trebui să taci. Tu însă nu ai tăcut şi nu am de ce să îți răspund eu ție la ceva.

Te citez:
"Dacă vrei să continui să vorbeşti cu cineva, răspunzi la ce eşti întrebat"

Iar mai incolo ai spus:
"şi nu am de ce să îți răspund eu ție la ceva."

Nu crezi ca te cam contrazici? Sa spui ca atunci cand esti intrebat trebuie sa raspunzi, iar apoi sa refuzi sa imi raspunzi la ceva ce am intrebat.

Si mai ai tupeul sa intrebi daca ar trebui sa ma inveti cum functioneaza o discutie? Mai ales ca tu insuti nu ai habar despre ce vorbesti sau cum o discutie functioneaza cu adevarat.

E foarte clar ca genul de persoane ca tine vor face orice ca sa faca sa iasa totul asa cum vor ele, chiar daca vor aduce in discutie argumente banale si contradictii.
Nu am ce discuta cu tine. M-am convins de asta. Discutia se incheie aici si acum. Poti sa continui sa vorbesti, dar eu nu o sa iti mai raspund.

Ești foarte amuzant.

| Irinel15123532 a răspuns:

In afara de Domnul Iisus, pe Apostolul Pavel.

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Criminalul ala, dar Petru a primit cheia primei biserici

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ce sa admir unul daca toti oamenii lui Dumnezeu sunt si se aseamana deopotriva?
Cel putin asa ar trebui sa sune in teorie.
Pentru ochi frumosi? Nu ma uit la exterior si nu admir dupa asta, nici ca ai ce vedea aici.
Ca de altfel, daca nu se asemanau intre ei, cum aveau sa calce pe urmele lui Hristos?
Dar ei toti au calcat(noi nu prea), ca toti erau botezati in Hristos, deci toti iubeau ca Hristos, vorbeau ca El, aveau faptele Lui, curajul Lui, credinta Lui, pentru ca toti au primit putere de sus si prin urmare nu erau cu nimic mai diferiti fata de Cel mai cel, Hristos.
Daca gresesc te rog sa ma contrazici happy

| chuckmanson a răspuns:

Iuda

| pacatosulBogdan a răspuns:

Maica Domnului, careia i se cuvine preacinstire, deoarece este Nascatoarea de Dumnezeu, si de cuvantul ei a depins intruparea lui Dumnezeu-Cuvantul si Mantuitorului Iisus Hristos. "Iata roaba Domnului. Fie mie dupa cuvantul tau!" (Luca 1, 38), ii spune ea Arhanghelui Gavriil, care ii adusese Buna-vestire, ca ea va naste pe Fiul lui Dumnezeu.
Biblia spune despre cei care slujesc Domnului Iisus Hristos ca Dumnezeu ii va cinsti. (Ioan 12:26) Dar Preasfanta, Preacurata, de Dumnezeu Nascatoarea si Pururea Fecioara Maria a fost si este Maica Stapanului si Facatorului a toate. Fiul ei este Imparatul Slavei, iar ea este Imparateasca care sta de dreapta Fiului ei care este Dumnezeu, asa cum spunea in profetie si Regele David in Psalmul 44: "Statut-a Imparateasa de-a dreapta Ta, imbracata in haine aurite si prea infrumusetata. (Psalmi 44, 11) Maica Domnului este Noua Eva, a carei samanta a zdrobit capul sarpelui. Maica Domnului este "Biserica insufletita si rai cuvantator", asa cum spune Axionul Sfantului Vasile, mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, hotar intre creat si necreat, asa cum spunea despre ea Sfantul Grigore Palama.
Dumnezeu i-a facut marire Maicii Domnului, ingerii ii se inchina si toate neamurile o fericesc, dupa profetia ei.
Cine o preacinsteste pe Maica Domnului, implineste Scriptura.

| h379m3973423 a răspuns:

Aș zice Toma pentru că a avut curajul să spună "Nu înțeleg".

@pacatosulBogdan Maria nu a crezut în Domnul Isus în mod constant dovada fiind că aceasta a venit împreună cu copiii săi să-L ia pe Isus acasă crezând că Acesta înnebunise(spunând că este Mesia și că Împărăția Cerurilor este aproape).
Nici de evanghelizarea satului în care stătea nu prea era interesată dovada fiind puțina credință și marea îndoială pe care o aveau sătenii în momentul în care Domnul Isus a venit la ei să le facă minuni.
Cel puțin două lucruri pe care cu siguranță nu le-ar face Ioan Botezătorul, de exemplu, sau orice om cu adevărat credincios în Domnul.

| anonim_4396 explică (pentru h379m3973423):

Toma da...am o deosebită admirație pentru el, atât pentru faptul că a fost sincer și nu lesne crezător, dar mai ales pentru hotărârea lui cu care ar fi fost gata atunci când cu învierea lui Lazăr să meargă să moară împreună cu Domnul.