In Biblie scrie sa nu judeci robii altuia si cine crede ca sta in picioare sa ia seama la el insusi sa nu cada.
Observ ca: 1. Ai multe puncte de dezacord cu intregul bloc al bidericilor neoprotestante, fie ei baptisti, penticostali, carismatici. 2. Ai o dificultate de a te tine departe tocmai de aceste biserici cu care esti in dezacord. Ciudat, nu? Observi ciudatenia situatiei? Tot te duci tocmai pe la cei cu care nu esti de acord! Iar aceasta contradictie dintre ce faci si ce crezi, numita in psihologie disonanta cognitiva, te va face sa accepti in timp doctrinele si practicile acestor oameni, care iti este atat de clar ca sunt gresite. Eu zic asa, frate: Oamenii astia te-au legat de ei nu prin doctrine, ca doar nu esti de acord cu ele, ci prin tehnici de manipulare psihologica. Nu pleca, ci fugi din aceasta pestera de talhari (Pai ce fura ei, ca sa fie talhari? Pe tine, persoana ta, cu banii, timpul si convingerile tale cu tot.) Elibereaza-te, si lasa timp psihicului sa se elibereze de toate legaturile facute prin frauda.
Nu si de ce sa fii indignat. Daca nu iti place ce se predica in bisericile neoprotestante, nu mai merge. Dar ceva tot iti place la comunitatea lor daca ai continuat sa mergi. Recunoaste ca acceptarea pe care o gasesti acolo nu o gasesti in alta parte.
Daca tu ai idei de predici mai bune, mai relevante pentru tine, poti sa le propui pastorului. De obicei sunt deschisi si vor sa ajute, deci e posibil sa-ti faca pe plac.
Nu m-as duce in viata mea, cauta ce spunea Parintele Cleopa despre ei si invatatura lor inselatoare.
Stiu Scriptura ca-n palma dar nu respecta un cuvant din ea.
Singura biserica adevarata neschimbata de 2000 de ani si intemeiata de Iisus Hristos si de apostoli este biserica ortodoxa, restul sunt superficiale, lipsite de substanta si de intelepciune, asta pe langa faptul ca sunt in contradictie cu Sfintele Canoane, Sfintele Taine si aduc hule Duhului Sfant.
Pocăiții sunt pocăiți, așa e
Îi știu eu
Seamănă puțin stilul ăsta cu Martorii lui Iehova
Ei predică și pe stradă și împart pliante
Eu zic să vizitezi mai multe biserici și să vezi care ți se pare cea mai potrivită, vizitează una romano-catolică, una ortodoxă, una greco-catolică, una reformată, etc. Eu zic să încerci în catedrale, că unele biserici se mai apleacă spre alte culte
Apropo de catedrale, ai încercat și la catedralele neoprotestante? Poate acolo e ceva mai multă lumină
Tovarășe,ai vorbit ca un om mare.
Este drept. Asta e profunda realitate. Ne îndreptăm spre Bisericile de iz american încet încet (carismaticii baptiștii unele biserici penticostale).
Este dureros.
Ce putem face este să, stam lângă Dumnezeu.
Lucrarea de face prin puterea lui Dumnezeu, dacă nu, riscam doar sa intram în argumente și ideii și nimic Power.
Împărăția lui Dumnezeu consta în putere nu doar în vorbe (studii biblice etc)
De câteva zile ma gândesc la asta.
Nu știu, nu sunt în măsură să răspund la ce ai întrebat asa mai pe larg, însă, soluția pentru viata Bisericii e "o vorbire data de Duhu cu putere ".
Atât.
Pace
Ionică întreabă: