Da, omul se considera un animal(asa spune stiinta superior) care are si suflet de la Dumnezeu.
Mersi ca ai pus intrebarea, n-o sa bag la ignore, dar sa stiu cu cine sa nu ma bag in vorba de pe site.
Nu! Dumnezeu a creeat omul dupa chipul si asemanarea Lui! Pe Dumnezeul il poti numi un animal? In niciun caz, relia e mult mai importanta decat stiinta! Deci Nuuuuuuuuu
Intr-adevar, muzica clasica chiar are darul de a linisti si calma omul. Deja vad ca mainile mi s-au oprit din tremurat si pot sa tastez linistit un raspuns elevat.
Si atunci din ce regn faceti parte stimate domn? Sa fie Protista? Sa fie Monera? Probabil dumneavoastra folositi o noua impartire, pe care eu nu o cunosc.
Da.
"Cuvântul "animal" provine de la cuvântul Latin animale, genul neutru al animalis și este derivat de la anima, ce înseamnă suflu vital sau suflet. Definiția biologică a cuvântului se referă la toți membrii regnului animalia, inclusiv omul."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Regnul_Animalia
Ia mai multi copii si trimite-i in jungla, si studiaza comportamentul aceluia ce supravietuieste.
Doar pentru ca au fost cativa oameni care au stiut sa isi foloseasca minte si am avansat atat demult comparativ cu celelelte animale asta nu face diferiti
Da omul e un animal
DA este un animal, dar cred ca e singurul care se crede ca e mai mult ca are un coi in plus...
Asadar, ceea ce il deosebeste pe om de dobitoc, este calitatea de a-si insusi o invatatura concreta si corecta despre Dumnezeu, pe care sa o transmita si altora. Omul are sadita in fiinta sa nevoia de a raspandi stiinta despre Dumnezeu, exprimata in psalmul 50: "invata-voi pe cei faradelege caile tale, si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce". Indeplinind aceasta conditie, omul incepe sa nu mai fie dobitoc, pentru a deveni ceva mai mult.
sursa :
http://www.crestinortodox.ro/......70283.html
Cred ca este animal. Mi-amintesc ca proful meu de romana zicea catre unii (care faceau vreo magarie prin banca): "Ma, animalule!". Si cred ca stia el ce spune, ca de, doar era profesor, om invatat.
Da, si nu. Nu e animal biologic, mai ales ca are ratiune, si asa il deosebeste cel mai mult de animale. Este totusi animal prin comportamentul inadecvat pe care il are deseori, si de care animalele s-ar simti jignite daca ar fi pus pe seama lor.
Hai sa vedem, mai iau un "ignore"?
Da bineinteles. http://kazza.id.au/images2012/FluffyKitten.jpg
http://wordimpress.com/assets/fluffy-kitten.jpg
Nu! Cine crede in evolutie este urmaul unei mai mute, iar cine e crestin este creat de Dumnezeu.
Care va sa zica perceptia afecteaza in mod direct realitatea, care va sa zica realitatea e o functie a perceptiei? Si daca asta e realul atunci ce dracu mai e irealul? Sau mintea ta atribuie caracteristicile realului irealului si viceversa?
Si cum pentru tine un felinar este Soarele daca exita un X care sa creada acest lucru, tot pentru tine Dumnezeu a creat omul daca exista un Y care sa creada asta.
Eu stiu un lucru, felinarul nu e Soarele.
Toate animalele sunt biologice, termenul fiind folosit in biologie desemneaza numai si numai sisteme biologice. Definitia cuvantului animal nu acopera si capacitatile intelectuale ale individului, altele fiind criteriile de clasificare.
Cu alte cuvinte Obama si cimpanzeul Bo-Boo sunt animale, nu pentru ca ar avea acelasi nivel de inteligente, valoarea IQ, lucru ce este oricum fals, ci pentru ca ambele sunt Eucariote fiind alcatuite din celule Eucariote, pentru ca ambele se inmultesc sexuat si pentru ca atat domnul Obama cat si domnul Bo-Boo se hranesc smilar dar diferit de alte organisme ca plantele si bacteriile.
Biologic e animal, ratiunea il diferentiaza de animal. Teologic vorbind, biologia umana nu e dupa "chipul si asemanarea" divina, ci suflul, ratiunea, constiinta.
Stimati colegi crestini, martzian, kira si ceilalti, care ati raspuns ca omul nu este animal, va rog sa verificati definitia cuvantului animal in neaosul nostru DEX.
ANIMÁL, -Ă, animali, -e, s. n., adj. 1. S. n. Ființă organizată, uni- sau pluricelulară, înzestrată cu facultatea de a simți și de a se mișca.
Care parte a definitiei contravine cu natura religioasa a omului? Dupa ce chibzuti, incercati mai departe sa va opriti si asupra altor cuvinte, precum "regn", "mamifer".
Porfir Fenicianul, cand spunea ca omul este un animal rational, nu se gandea la teoria evolutiei. Hai recunoaste, tu ai 10 la religie, dar la biologie si alde astea ai ramas repetent, asa-i?
Din punct de vedere biologic suntem mamifere (nu inisinuez ca suntem la propriu,dar ca atare ne incadram biologic in acesta increcatura), dar ceia ce ne defineste cu adevarat este ratiunea si sentimentele. Dumnezeu a creat omul din "tarana" ( o forma mai moderna a acestui cuvant dand o interpretare mai logica ar fi materie), asfel spus noi si animalele avem o "esenta comuna", dar totusi noi nu suntem animale, avem ratiune si libertatea de a alege.
Corect, suflul, ratiunea si constiinta e dupa "chipul si asemanarea divina", si asta pentru ca Dumnezeu e spirit, nu are corp.
anonim_4396 întreabă: