| FargK a întrebat:

Intrebare pentru crestini:

Sa zicem ca o persoana se naste si creste intr-un mediu in care nu exista deloc religie. Nu exista biblia, ideea de "Dumnezeu", astfel incat ii este imposibil sa stie despre acesta. Persoana traieste o viata normala respectand regulile societatii.
Aceasta persoana ar merge in rai sau in iad?

15 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Căci națiunile, măcar că n=au lege( n=au cunoștință de conținutul poruncilor din Legea iudaică), fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n=au o lege, își sunt singuri lege și ei dovedesc că lucrara Legii e scrisă în inimile lor, fiindcă despre acestea mărturiseșe conștiința și gândurile loer, care sau se învinovățesc sau se dezvinovățesc între ele,(Romani 2 =14, 15)
Mi=a plăcut cum parafraza cineva mesajul acestui text și anume că fiecare va fi judecat după măsura de revelație pe care a primit=o.

| RAY a răspuns:

Merge direct in iad,oricine nu crede ca Iehoșua este fiul lui iahve va arde pe vechi in iadul vesnic,simplu, indiferent ca a stiut, ca nu a stiut, nu conteaza, apropo dumnezeu este un termen care defineste ceva, el poate crede in dumnezeu ca fiind Brahma

| RAY a răspuns (pentru RAY):

"Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru că oricine crede în El, să nu piară, ci să aiba viață veșnică. Dumnezeu, într-adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mantuită prin El. Oricine crede în El, nu este judecat; dar cine nu crede, a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Și judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decît lumina, pentru că faptele lor erau rele." (Evanghelia dupa Ioan 3:16–19)

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu merge nicăieri, pentru că nu știe unde să meargă.

| Nilsson a răspuns:

Situația pe care o descrii este extrem de rar întâlnită, ca să nu spun aproape inexistentă.
Grupuri misionare sunt peste tot in lume, de la jungla amazoniana până la insulele din inima Pacificului.
Am auzit noi ca români de Mahomed, Buda sau Confucius, fii sigur că cei din alte popoare știu mult mai multe despre Iisus.
Problema pe care o pui in discuție nu este de necredință în sine ci de relația de ostilitate a unora față de creștinism care duce la necredință.

| Mircea08 a răspuns:

In noul legamant este precizat :
"Evrei 10:16 „Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor şi le voi scrie în mintea lor", 11 Şi nu vor mai învăţa fiecare pe vecinul sau pe fratele său, zicând: „Cunoaşte pe Domnul!", căci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare dintre ei."
Dumnezeu mai spuna ca judecata va fi dreapta, asa ca nu este cazul sa ne facem probleme ca Dumnezeu va gresi si va nedreptati pe cineva

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu judeca pe fiecare diferit in functie de ceea ce a cunoscut, la judeata probabil i se va arata dragostea Lui Dumnezeu si i se va face cunoscut in asa fel incat sa poata alege. Dumnezeu este drept ai omnistient, omnipotent, infinit in dragoste si indurare, ai incredere, El stie ce face.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omul nu trebuie sa fi auzit sau sa fi citit ceva, ca sa inceapa sa se gandeasca de unul singur la anumite lucruri si sa isi puna tot felul de intrebari. Daca cineva va vrea sa cunoasca ceva cu adevarat va si cunoaste in cele din urma, daca nu, atunci nu va cunoaste.

Poate ca nu ar merge in niciuna din ele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

„Aceasta ar merge în rai deoarece dacă niciodată nu a auzit de Biblie, creștinism, Dumnezeu etc, nu poate fii condamnată "

Sper că te-am ajutat

| Octavian199 a răspuns (pentru anonim_4396):

rolling on the floor

| anonim_4396 a răspuns (pentru Octavian199):

Ce e?

| Florin9Florin9 a răspuns:

În rai.

| Helper07 a răspuns:

Fiecaruia ii da Dumnezeu o lumina cat de mica intr-un fel sau altul. Pavel ne vorbeste in romani despre astfel de oameni, unii fac din fire lucrurile legii macar ca nu o cunosc, ei vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

| HerculePoirot a răspuns:

Salut!
In primul rand, conceptul asta de rai si de iad este cu totul gresit si este rezultatul dogmei crestine care nu incearca altceva decat sa indobitoceasca prin informatie eronata.
In al doilea rand, scenariul propus de tine este absurd din moment ce ai specificat ca traieste intr-o societatehappy
O zi buna sa ai si sa fii binecuvantat!happy

| hyozanryu a răspuns:

Ehe aici este judecata Lui Dumnezeu.Noi ne putem ruga Lui Dumnezeu sa il indrepte pe dreapta credinta(ortodoxa). Ortodox=dreapta Credinta=greaca