anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare pentru crestini:
Sa zicem ca un om are tulburare de personalitate multipla. Una dintre personalitatile lui este profund credincioasa si plina de compasiune pentru ceilalti, alta personalitate este satanista convinsa, alta atee, alta criminal in serie, alta sfioasa si extrem de timida, alta se crede Mihai Eminescu etc.
La um moment dat, acest om moare.
Daca niciuna dintre personalitatile lui nu este constienta de celelalte personalitati atunci Dumnezeu ii va judeca toate personalitatile sau doar una dintre ele? Presupunem ca omul nu are doar o singura personalitate principala, ci mai multe la fel de pregnante.

37 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns (pentru andreisergiu123456789):

Sunt om. happy
Non religios, pentru ca nu am nici o religie, religios, pentru ca nu ma pot dezice de credința ce o am în Dumnezeu, filozof, pentru ca orice credinta/religie serioasa își are filozofia ei.
Contează însa ce sunt? Eu știu ca adevărul, realitatea e aceeași, indiferent de ce suntem noi.

| andreisergiu123456789 a răspuns (pentru cristi202):

Era mai util daca inziceai asta luinHyperboreaSchizoPosting, dar bun raspunshappy.

| anonimg a răspuns:

Nu cunosc și nu îmi pot da seama cum este și cum se manifestă această personalitate multiplă.
Eu cred că toți oamenii trecem prin diferite stări. Dar dacă spui că personalitatea multiplă poate face ca un om să se creadă a fi o altă persoană decât ceea ce este, atunci problema mă depășește.
Știu doar că Dumnezeu va judeca fiecare om în parte după caracterul acelui om. Caracterul este acela care ne va duce în cer sau nu, și nu o problemă de sănătate sau lipsa acestuia.

Că tot se vorbește pe aici despre suflet.
În viețile noastre (creștini sau necreștini) a intrat pe lângă multe altele și termenul de "suflet", și este imposibil să îl scoatem din vocabular. Acest termen este luat din Biblie, și de aceea trebuie să vedem ce spune Biblia ce este sufletul.
În Geneza 2:7 găsim scris:
"Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu."
Deci țărâna pământului + suflarea de viață = suflet (suflet viu). Mai concret, fiecare om care este în viață reprezintă un suflet.
La moarte, viața (suflarea de viață) se întoarce la Dumnezeu, și trupul în țărâna din care a fost făcut.
"Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii când vei zice: „Nu găsesc nicio plăcere în ei";
[...] până nu se întoarce ţărâna în pământ, cum a fost, şi până nu se întoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat." (Eclesiastul. 12: 1, 7)

| CostinAlamariu a răspuns:

Totuși care e motivul pentru care tot pui întrebări de genul? Vrei să fii creștină și esti curioasa sa inveti despre creștinism sau doar vrei să cauti motive sa lovesti crestinismul? Care e atitudinea cu care pui întrebările astea?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Sunt doar curioasa cum ar raspunde crestinii la anumite intrebari religioase. Nu am un obiectiv din a deveni crestina, dar nu exclud aceasta posibilitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru CostinAlamariu):

Am pus intrebarea asta pentru ca mi se pare interesant faptul ca un singur om poate sa dezvolte mai multe identitati complet separate intre ele (chiar daca se intampla extrem de rar). Pe langa asta, eram curioasa daca fiecare identitate (constiinta de sine) are un suflet separat sau omul cu toate identitatile lui are un singur suflet.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru anonim_4396):

Un om nu are mai multe suflete ci un singur trup și un singur suflet. Ce numim noi "personalitati" sunt de fapt aspecte scindate ale personalitatii sau comportamentului uman.
Crestinismul vede aceasta tulburare ca pe o boala asa cum sunt toate bolile: provocate se pacatul personal sau general si vindecate in Dumnezeu. E simplu. Nu-i mare filozofie.