anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare pentru creștini:

Voi priviți mântuirea ca pe un dar care se primește fără merit sau ca pe un premiu care se dobândește?

Argumentați-vă opinia, vă rog. happy

15 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Lol, cred ca majoritatea cultelor crestine ar zice ca ambele raspunsuri sunt gresite.

| ania a răspuns:

Efeseni 2-8, 9
"Caci prin hat ati fost mantuiti prin credinta si aceasta nu vine de la voi ci este DARUL LUI DUMNEZEU.NU PRIN FAPTE CA SA NU SE LAUDE NIMENI"

| RAY a răspuns:

Eu privesc ca un premiu care se dobandeste prin credinta, fapte bune, daca era asa cu toti ajungeam in rai, numai conta credinta

| Wr3nch a răspuns:

And eram crestin o vedeam ca pe ceva ce se dobandeste prin ce ai facut in viata.

| anonim_4396 explică (pentru Wr3nch):

De ce nu mai ești creștin? Ce te-a făcut să renunți, dacă nu sunt prea indiscretă? sad

| Wr3nch a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu esti. Pe masura ce treceau anii am realizat ca tot ce stiam era de fapt doar doctrina, gandita cu interesul de a jupuii enoriasii de bani cu fiecare ocazie. Asta si faptul ca nu vad logica dintre '' Dumnenezeu al iubirii'' dar aia care nu fac ce trebuie ard in ''iazul de foc''. Si altele dar daca vrei detalii continuam in privathappy

| CodrutElian1990 a răspuns:

Nu cred in mantuire. Fiecare este asa cum se naste, traieste si moare. Nu primeste nimic in plus de la nimeni pentu dupa moarte. Vorba cantecului: Omul cand moare nu ia nimic, decat patru scanduri geluite si opt cuie ruginita."

| halogen001 a răspuns:

E o fantezie pentru prostirea naivilor.

| StrongHeart a răspuns:

O privesc ca pe un lucru pe care toti ar trebui sa-l facem, dar toti fugim de el.Cum ar fi lumea daca am zambi mai des, daca am ierta ce ne-au gresit ceilalti si am fi buni unii cu altii? Ne-am mantui toti in secunda 2.
Am aduce raiul pe pamant, dar din pacate suntem aici jos si sunt forte negative care ne tin pe loc sa nu avansam si de multe ori noi le lasam sa ne influenteze viata in mod constient.
Tot acolo ajungem la sfarsitul vietii deci ar trebui sa tinem inimile sus, nu aici pe Pamant.
Vestea buna este ca ne-au fost lasate rugaciuni si invataturi pentru orice trebuinta.Nimic nu e nou, ce traim noi acum au trait si altii in alta forma in trecut, au avut aceleasi sentimente, aceleasi trairi ca noi si cei ce au trait inaintea noastra, daca ne uitam in trecut putem invata foarte multe ca sa stim ce avem de facut pe viitor si cum sa ramanem drepti, cand ne incearca probleme si obstacole ale vietii.

| Panamax a răspuns:

Mantuirea prin har a fost o gaselnita crestineasca de marketing ca sa atraga cat mai multi adepti.Si chiar a functionat.
Au invatat si crestinii ceva util de la evrei, asta dupa ce le-au furat zeul, cartile sfinte si pe falsul Mesia.

| Irinel15123532 a răspuns:

Ca pe un dar, pentru ca proprietarul nu a pretins un pret pentru ea, este un dar foarte scump, dar oferit fara plata oricui doreste sa-l primeasca.

Argument :
Romani 6:23
Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă era pe merit, cine-l merita? Eu unul nu.
E un dar.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu mai sunt religios dar clar aici vorbim despre merit. Nu oricine este eligibil pentru mantuiala. Daca Dumnezeul acestei religii este cel adevarat iar scrierile ii apartin, atunci respectand cu strictete Biblia vei fi demn de mantuire.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru." - Romani 6:23

Cred că în viața veșnică e inclusă și mântuirea.

| h379m3973423 a răspuns:

Nu ai cum să primești ceva fără să meriți pentru că Dumnezeu este drept.
Dar noi nu știam nici măcar ce să facem ca să merităm de unde și Harul lui Dumnezeu.
Deci mântuirea începe cu darul lui Dumnezeu de acum 2000 de ani și continuă cu alergarea pentru *premiul dat tot de El.
Ioan 3:16; 1Corinteni 9:25, 26; Filipeni 3:12

*adică mântuirea