Foarte informativ acel capitol, trebuie citit cu atentie si un pic de filozofat, este exact cum descri si tu, foarte revoltator, si vezi tu maimutele, nu vor, ori sunt prea proaste sa vada adevarul. in comentariile mai sus ma-u linsat in comentari, dati dracul oameni lui dmnz, si biblia le spune sa-si iubeasca seamanul, panarame de oameni niste prefacuti, eu ca ateu am ma-i multa omenie ca, un credincios
Intelegi total gresit, din contra, religia, pe mine pe tine pe mama ne-a convertit
"După cum nu poți spune ca o moneda pierduta nu e în casa pină ce nu ai scotocit toată casa."
Mda, doar ca la fel de adevarat e ca nu trebuie sa cauti in toata balta ca sa poti afirma cu certitudine ca in ea nu e pestisorul de aur care iti indeplineste trei dorinte. De fapt nu trebuie sa cauti deloc.
Uileu valleleu ce roman mi-ai scris fratello nici nu ma deranjez sa citesc
Ti-a trecut vreo idee in minte ca poate ea este mai aproape de adevar decat tine? habar nu ai cat stii si cate secrete uimitoare nu stii, nu trebuie sa fortezi pe cineva sau sa insisti sa isi schimbe parerile, greselile o sa sufere natural, adica amandoi pentru ca niciunul nu are dreptate
Nu toți oamenii fără Dumnezeu sunt răi, deoarece au anumite principii, cum ai tu. Dar nici oamenii care cred nu sunt toți buni, deoarece chiar dacă cred nu respectă cuvântul lui Dumnezeu și cad în păcat. La păcat suntem toți predispuși, indiferent de situație. Fără protecția lui Dumnezeu ești pe cont propriu în viață, poate o să îți fie mai greu să te descurci în anumite situații. Iar la finalul vieții doar Dumnezeu știe dacă îți mântuiește sufletul sau nu.
Mama ta e religioasa. De ce vrei sa nu mai fie? Cu ce te ajuta asta pe tine? Un ateu adevarat ar fi indiferent daca cei din jurul lui sunt religiosi sau nu. Tu ai o gandire habotnica, fanatic-religioasa in care simti nevoia ca toti sa aiba credintele tale
Este una dintre cele mai grele întrebări din teologie. Eu nu sunt teolog, ascet, călugăr, preot sau mare trăitor pentru a cunoaște regulile și principiile după care funcționează Creatorul. Îndrăznesc să spun că nimeni nu are de unde să știe tainele lui. Eu presupun doar că toate aceste rele se întâmplă deoarece lumea este decăzută în păcat. Nimeni nu este drept înaintea lui Dumnezeu. Doar el este cu adevărat bun și drept. El ne iubește atât de mult încât ne lasă să facem ce vrem, să fim buni și să urmăm calea dreaptă, sau să fim criminali. Prin definiție iubirea lui se traduce și prin libertatea totală pe care ne-a dat-o. Viața oamenilor nu se termină când moare trupul. Viața continuă după moarte. Aici intervine Dumnezeu în salvarea oamenilor care au suferit pe pământ. Viața veșnică alături de el, este oferta lui pentru noi. Iar cei mai păcătoși, criminalii de exemplu, este posibil să-și primească pedeapsa pentru faptele lor, dacă nu sau curățat de păcat.
Nu are cum să aibă logică pentru tine, ca ateu, ceea ce am spus, deoarece nu crezi în anumiți termeni de bază din religie, cum ar fi: Dumnezeu, viața veșnică, Omul decăzut în păcat, iubirea și libertatea pe care Dumnezeu a dat-o omului etc.
Trebuie să crezi și să te rogi ca Dumnezeu să te lumineze.
În toate religiile (creștine sau necreștine), și în toate confesiunile religioase (creștine sau necreștine) există extremiști.
Religia falsă o găsești în acei oameni care iubesc mai mult animalele decât oamenii.
Nu poți să silești pe cineva la o discuție constructivă dacă acea persoană nu dorește. Nici Dumnezeu nu poate trece peste voința noastră, chiar dacă știe că consecințele alegerilor noastre ne vor duce la rău.
Iar dacă o persoană ar dori o conversație, aceasta trebuie dată pe terenul ei, și cu armele ei. Credința nu este ceva haotic, nici vise cu castele de nisip, cu prinți și prințese. Credința este un element vital în toate domeniile vieții oricărui om, creștin sau necreștin.
Omul nu este doar de natură fizică, ci este și de natură spirituală, emoțională, mintală, psihică, etc. Toate aceste sunt nevoi pe care unii le simt mai acut, sau mai puțin sau deloc.
Unele dintre ele sunt resimțite mai mult, iar altele mai puțin, iar altele deloc. Depinde de cum ne-am educat. De exemplu unii nu pot să iasă pe stradă dacă nu se îmbracă frumos, estetic; iar alții n-au nicio treabă și ies chiar și în pijamale, pe când alții până nu se încalță cu pantofii nu se duc nici să arunce gunoiul. Ce vreau să spun este că în absolut toate domeniile, toate lucrurile și în toate privințele există o educație. Aceasta poate să fie bună, sau poate să fie rea (și cea bună poate să devină rea dacă este dusă la extreme).
Pentru unii credința este ceva de preț, pe când pentru alții n-are nicio valoare mai mare decât gunoiul.
În lume există o multitudine de credințe, care n-au legătură cu Dumnezeu: în ziua de mâine, în salariu, într-un trai mai bun, în prieten/ă, în multe alte cazuri (de fapt în toate, chiar și în acelea care n-au nicio logică cum sunt jocurile de noroc; ori este noroc ori este logică).
Revenind la credința în Dumnezeu, aceasta are și ea o logică, și vorbim de noroc. Este adevărat că mulți oameni credincioși n-au nicio logică în credința lor, dar doar în cazul în care aceștia nu au cunoscut pe Dumnezeu mai înainte. Pentru că nu poate fi logic să te încrezi în cineva/ceva ce nu ai cunoscut mai înainte.
Credința adevărată înseamnă deci o relație cu Dumnezeu, o cunoaștere personală a Lui.
Mai sunt și oameni care cred în existența lui Dumnezeu doar pentru că ei nu pot să își explice faptul că ceva sau cineva există mai mare decât omul. Din această ultimă categorie face parte și mama ta. Așa a fost educată, așa au fost circumstanțele în care a trăit sau s-a aflat la un moment dat.
Cu o cunoaștere profundă sau superficială a divinității, când un om renunță la valorile creștine, nu face altceva decât să renunțe la unele valori și principii bune. Într-un cuvânt, când un creștin nu mai ține la Dumnezeu, nu va mai ține nici la oameni sau va fi doar ceva superficial de genul "dacă nu îmi face rău nici eu nu-i voi face rău". Dacă mama ta nu va va renunța la Dumnezeu și locul gol nu va fi umplut de o valoare egală sau mai mare (deci cu principii mai bune, mai înalte, mai curate), atunci rezultatul va fi unul dezastruos; mai dezastruos pentru ea și pentru tine mai mult decât îti poți imagina.
Credința omului este o problemă mai sensibilă decât neurochirurgia. Dacă îi iei această nevoie și nu îi aduci ceva asemănător sau mai bun, atunci este mai bine mai bine ca situația să rămână așa cum este acum. Știu că ortodoxismul este o credință superficială. Dar renunțarea la acesta fără să fie adus ceva mai bun sau egal, va face lucruri mai rele, deoarece oamenii vor renunța la principiile bune și nu vor mai avea niciun motiv să mai țină la semenii lor, la rudele lor chiar.
Toti membrii SS credeau in Dumnezeu, nu era niciun ateu printre ei.
Ca unul care a studiat etică la facultate, pot să vă spun că Biblia și Coranul nu au mare legătură cu disciplina universitară numită etică. Biblia este atât de nesemnificativă în materie de etică încât Adrian Miroiu și Valentin Mureșan nu au menționat-o la cursuri, nici măcar pentru a o combate.
Https://yalebiblestudy.org/ Cursuri despre Biblie de la Facultatea de Teologie Yale
https://www.biblicalarchaeology.org/......aye-cohen/ Cursuri despre Vechiul Testament de la Universitatea Harvard
https://ruml.com Cursuri despre Biblie de la Universitatea Harvard și de la Universitatea Yale
Https://archive.org/details/new-testament-intro-bart-d-ehrman
Reeditat de mai multe ori, este un manual foarte mult folosit in universitatile de varf din lume.
Invata tu sa scrii si nu mai da sfaturi altora! Scrii "Sti" in loc de "Stii", nu pui virgula si pui 3 puncte (trebuia sa scrii "Stii, ania!), ai inca o gramada de greseli gramaticale. Una din cerintele TPU este sa scriem corect gramatical. Nu numai tu ai cerinte si TPU are.
recedaniel3 întreabă: