Bun, exista, care din ei? De unde stii ca este dumnezeul tau? Oare cati dumnezei pretind ca au creat totul? Sa credem in toti? Cum ne dam seama care este cel "adevarat"?
Inainte oamenii nu intelegeau de ce soarele apare pe cer dimineata si dispare noaptea, nu intelegeau de ce fulgera in timpul unei furtuni. Ca sa dea sens acestor lucruri au zis ca sunt zei, le-au dat nume si se rugau la ei in speranta ca nu se vor mania pe ei. Cu cat a trecut timpul cu atat am reusit sa dam o explicatie lucrurilor din jurul nostru. Si astfel unii zei au disparut, acum a mai ramas decat zeul "cum s-a creat lumea". Poate o sa descoperim in viitor cum s-a intamplat asta, si atunci poate o sa se creeze zeul "care exista in inima mea, ca il simt eu".
Foarete rau ca ai spus "eu am fost pocait" De regula trebuie sa crezi in ceva si nu este bine sa basculezi la alte minuni Noi Ortodocsii avem scrierile Sf Parinti ale Sf Ioan Gura de Aur etc,Multi dintre cei dragi noua au patimit pentru credinta lor ex Sf Maxim Martusisitorul a tras de la Sf Biserica pe vremea lui =mina dreapta taiata si limba smulsa,dar este cinstit de toata Biserica.
Noi nu punem de capatii scrierile Sf dar nici acestea nu sunt pe de laturi cu Biblia, eu nu sunt capabila sa inteleg de unul singur Biblia si mai dau o cautare la ce au spus Sfintii nostri Parinti. Incearca sa citesti cu lauare aminte Patericul Egiptean si te vei minuna, este acea credinta de pe vremuri.
Daca n-ar fi fost era mai bine. e utila doar pentru a face "preafericitii" poponari bani. adica prostii dau bani la biserica si aia papa pe moca. tot asa)
Mie nu mi se pare normal ca exista cel 1 una. e doar business. acelasi lucru ca si cum te-as intreba de ce sunt atatea spalatorii de masini
Sigur ca au inventat. in definitiv, chiar asta e biserica: manipularea maselor. e 100% ipocrizie, de parca daca ai avea de ales intre a-ti da viata sau a te compromite pe tine pentru altu si invers ai face asta. sa fim seriosi. asta-i doar ipocrizie
Eu nu mai pot de ras cand aud chestii de genu: a patit unu nu stiu ce belea, dar daca te duci la un popa iti zice ca a avut pacate. Iar daca ii zici ca saracu om a facut numai bine iti ori ca "a avut de purtat crucea unuia din neam" sau "asta-i voia lu dumnezeu". sincer, asa m-as putea gandi si ca e tot voia lu dumnezeu cand trece unu cu masina si rade o mamica si 2 copii de pe fata Pamantului sau aia din Africa de traiesc 2 zile. si asta-i tot voia lu dumnezeu
Pai simplu. ori citesti teoria evolutionismului sau darwinista ori n-o explici. ce, fenomenele din triunghiul bermudelor le poti explica? si totusi alea se vad. Dumnezeu nu prea
Nup. gresesti. toate religiile au fost inventate de oameni nebuni. sau mai degraba de oameni meschini, perversi( la caracter) si care se folosesc de o iprocrizie crunta
Religiile difera, dar substanta lor, invatatura lor esentiala e tot acolo. Aceleasi norme si legi morale sunt emise de orice religie, atat ca numele zeilor difera, iar istoria creatiei difera (de la mit la mit). In cele din urma, tot aia e. Atat egiptenii, cat si crestinii, aztecii, mayasii au o Treime...